Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χρηματική ποινή 22% για όσους έχουν ξοδέψει λιγότερο από τα έσοδά τους!

Με ποινή 22% κινδυνεύουν το 2014 οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν καταφέρουν τις επόμενες πέντε ημέρες να συλλέξουν τις απαιτούμενες αποδείξεις για να καλύψουν το 25% του εισοδήματος που θα δηλώσουν το επόμενο έτος στην εφορία.
Από την άλλη πλευρά, τα επαγγελματικά έξοδα που θα παρουσιάσουν στις αρμόδιες ΔΟΥ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες αποτελούν το «κλειδί» για τη μείωση της φορολογικής τους επιβάρυνσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 τα καθαρά έσοδα των ελεύθερων επαγγελματιών θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με φόρο 26%, ενώ εάν τα εισοδήματά τους υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, τότε στο ποσό του εισοδήματος που υπερβαίνει το συγκεκριμένο όριο επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 33%.

Για να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση οι επιτηδευματίες θα πρέπει να παρουσιάσουν στην εφορία επαγγελματικές δαπάνες, προσκομίζοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Στην περίπτωση πάντως που πέσουν στα «δίχτυα» των τεκμηρίων, τότε, ακόμη και αν παρουσιάσουν ζημιές, δεν θα γλιτώσουν από το συντελεστή 26%. Βασική αρχή για την αναγνώριση της δαπάνης είναι να υπάρχει το ανάλογο παραστατικό (τιμολόγιο, λογαριασμός κ.λπ.) αλλά και η δαπάνη αυτή θα πρέπει να είναι παραγωγική για την επιχείρηση. Αφορά, δηλαδή, δαπάνη που πραγματοποιείται για την επίτευξη κέρδους, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
 
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: