Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Με τη μίζα στα χέρια και ελεύθερος ο Τομπούλογλου.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο Χ.Τομπούλογλου Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση για την υπόθεση χρηματισμού από εταιρεία αφέθηκε ο τέως διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
 
Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο Χάρης Τομπούλογλου.
Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς Ρέας Κατσίβελη προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση χρηματισμού από εταιρεία, την οποία φέρεται να εκβίαζε αν και η εταιρεία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του Νοσοκομείου.
Ο Χάρης Τομπούλογλου αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει 25.000 ευρώ προσημειωμένα προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την διαφημιστική εταιρεία που είχε κερδίσει έργο του Νοσοκομείου.
Στη δικογραφία περιαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και βίντεο στα οποία ο Τομπούλογλου εμφανίζεται ζητάει χρήματα και να απειλεί την εταιρεία ενώ αναφέρει ότι αν τον πληρώσουν θα φρόντιζε να τους «δώσει» και άλλο έργο.
Ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και σύμφωνα με όσα υποστήριξε έξω από τον εισαγγελέα, τα χρήματα που του δόθηκαν ήταν δωρεά για το νοσοκομείο.
Στην ανακρίτρια απολογείται σήμερα και ο 40χρονος που συνελήφθη μαζί με τον Τομπούλογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στις πράκεις του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου.
ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙ , ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΩΝ 150.000 ΕΥΡΩ ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΓΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Ο ΞΕΥΤΙΛΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !!!