Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Όταν οι τραπεζίτες κάνουν πολιτική και φοβούνται τις εκλογές!

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. Ωστόσο, σημειώνει ότι το 2014 είναι έτος εκλογικών αναμετρήσεων και οι θετικές προβλέψεις μπορεί να «αποδυναμωθούν, αν δεν ακυρωθούν», σε περίπτωση που η πολιτική αντιπαράθεση οξυνθεί περαιτέρω και η πόλωση κορυφωθεί, εντείνοντας την αβεβαιότητα
 
Έτσι λοιπόν, ο αρχιτραπεζίτης της Χώρας, και ο κύριος υπεύθυνος για σωρεία τραπεζικών σκανδάλων, και σε μεγάλο μέρος για την χρεοκοπία των τραπεζών, που εποπτεύει, κάνει πολιτική.....
 
Πρώτον, υπερασπίζεται, πως θα μπορούσε άλλωστε να κάνει το αντίθετο, την κυβερνητική ρητορεία, περί επερχόμενης ανάπτυξης. Και το κάνει, διότι όλες οι μνημονιακές πολιτικές είχαν ως κύριο σκοπό την σωτηρία των χρεοκοπημένων τραπεζών, με λεφτά του ελληνικού λαού. Και το αντάλλαγμα βέβαια των δανεικών, ήταν η βίαιη εσωτερική υποτίμηση, η πτώση μισθών και συντάξεων, τα χιλιάδες λουκέτα και τα εκατομμύρια ανέργων. Έτσι ο Προβόπουλος, έρχεται από την μία να μας χρυσώσει το χάπι, δίνοντας απλά την ψευδαίσθηση της εξόδου από το τούνελ, που όπου να ναι έρχεται!
Πιο σημαντική είναι η αναφορά του στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Εκεί, δεν φαίνεται, εμμέσως να συμμερίζεται και την ανάγκη ύπαρξης των εκλογών, ακόμα και αν πρόκειται για ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές (αν και οι εθνικές μάλλον είναι δεδομένες και αυτές). Και αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα, αφού είναι δεδομένο η κατακρήμνιση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, και η ενίσχυση της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα σαφέστατα να "οξυνθεί" η πολιτική αντιπαράθεση, αφού θα τεθεί δικαίως θέμα πολιτικής νομιμοποίησης για την κυβέρνηση Σαμαρά!
 
Ο Προβόπουλος, λοιπόν, είτε θα προτιμούσε να μην γίνουν εκλογές, είτε ο Ελληνικός λαός να σπεύσει στις κάλπες και να στηρίξει ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ κατά πλειοψηφία!
 
Και οι τραπεζίτες, και οι δανειστές θα ήθελαν κάτι τέτοιο, αλλά είναι αφέλεια, να τους θεωρεί σήμερα "ανυποψίαστους" για το πολιτικό κλίμα στην χώρα, και να μην έχουν συνειδητοποιήσει την κατάρρευση που βιώνουν εδώ και μήνες ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ! Απλά για άλλη μία φορά, προσπαθούν με εργαλείο τον "τρόμο" της πτώχευσης να κατευθύνουν συνειδήσεις!
 
Αντίδραση, είχαμε και από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ,με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Δημήτρη Παπαδημούλη να κατηγορεί τους τραπεζίτες που κάνουν πολιτική!
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ???? ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΨΑΞΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ??? ΚΑΛΑ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ , ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ??? ΟΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ , ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!!!!!!