Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σαν σήμερα, ο πιο διάσημος δολοφόνος ξεκινά τα εγκλήματα του

Ο πιο διάσημος δολοφόνος ξεκινά τα εγκλήματα του
Μια μέρα σαν και αυτή, το 1888, η Μαίρη Αν Νίκολς, μια ιερόδουλη του Λονδίνου εντοπίζεται νεκρή και ακρωτηριασμένη. Είναι το πρώτο θύμα του αδίστακτου δολοφόνου κατά συρροή που θα μείνει γνωστός στην ιστορία ως «ο Τζάκ ο αντεροβγάλτης». Μέσα στους επόμενους μήνες οι αρχές του Λονδίνου θα αντικρύσουν αλλά τέσσερα θύματα δολοφονημένα με τον ίδιο τρόπο χωρίς ποτέ να καταφέρουν να συλλάβουν τον δράστη. Το Ανατολικό Λονδίνο, στην Βικτωριανή Αγγλία κατοικείτο από σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους που ήταν πάμπτωχοι. Πολλές γυναίκες αναγκάζονταν να επιδίδονται στην πορνεία και το 1888 τουλάχιστον 1.000 ιερόδουλες υπήρχαν στην περιοχή του Whitechapel. Το καλοκαίρι εκείνου του έτους ένας κατά συρροή δολοφόνος θα αρχίσει να στοχεύει αυτές τις γυναίκες. Στις 8 Σεπτεμβρίου θα δολοφονήσει το δεύτερο θύμα του και στις 30 του ίδιου μήνα άλλες δυο ιερόδουλες θα βρουν τον θάνατο από το μαχαίρι του. Οι αρχές τότε είχαν σκιαγραφήσει το προφίλ του δράστη καταλήγοντας πως πρόκειται για έναν άνδρα που πληρώνει τις γυναίκες για τις υπηρεσίες τους, τις πείθει να τον ακολουθήσουν σε σκοτεινούς δρόμους και εκεί τις δολοφονεί. Τις σκότωνε κόβοντας την καρωτίδα τους και ενώ ακόμα εκείνες αιμορραγούσαν μέχρι θανάτου, ο αδίστακτος δράστης τις ακρωτηρίαζε. Εκείνη την εποχή η αστυνομία δεν είχε την βοήθεια των σύγχρονων τεχνικών, όπως τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή ανάλυση του DNA. Μάλιστα ο δολοφόνος ξεκίνησε να «παίζει» με την αστυνομία καθώς τους έστειλε γράμματα για να αναλάβει την ευθύνη περιγράφοντας τους με λεπτομέρειες τα εγκλήματα τους. Ο συντάκτης των επιστολών υπέγραφε ως : «Τζακ ο Αντεροβγάλτης». Στις 7 Νοεμβρίου, μετά από έναν μήνα σιωπής, ο «Τζάκ» θα χτυπήσει για Πέμπτη και τελευταία φορά, δολοφονώντας μια ακόμα ιερόδουλη. Το 1892 με την αστυνομία να μην μπορεί να βρει κανένα ίχνος του δράστη και με τις δολοφονίες να έχουν σταματήσει, ο φάκελος του «Τζακ του Αντεροβγάλτη» θα μπει στο αρχείο.
 

Αυτό είναι το σχέδιο της τρόικας για να "αρπάξουν" δημόσια περιουσία - Μας δίνουν ως αντάλλαγμα μηδενικά επιτόκια!


Το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


- Μηδενικά επιτόκια δανεισμού εως το 2020 με αντάλλαγμα ακίνητα του Δημοσίου είναι το σχέδιο για το χρέος
- Η κρατική ακίνητη περιουσία που θα δοθεί ως εγγύηση θα αξιοποιηθεί από εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο
- Στουρνάρας: Διαψεύδω κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό 
Ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζει η ευρωζώνη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, προβλέπει τον μηδενισμό των επιτοκίων όλων των δανείων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα από τα κράτη της ευρωζώνης και τον EFSF μέχρι το 2020. Με αυτό τον τρόπο το δημόσιο χρέος θα βρεθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα όμως από την πλευρά της θα πρέπει κάτι να δώσει και αυτή ως ...αντάλλαγμα! Τι είναι αυτό άραγε; Τι άλλο από ακίνητα! Η Ελλάδα θα πρέπει λοιπόν να μεταφέρει προς αξιοποίηση σε εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο κρατικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 20 δισ. ευρώ.
Η εταιρεία θα λειτουργεί υπό ξένο μάνατζμεντ και θα διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η εταιρεία θα λειτουργεί υπό ξένο μάνατζμεντ και θα διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία δεν σχετίζονται με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, το γεγονός ότι ο EFSF και τα κράτη της ευρωζώνης θα βρεθούν να δανείζουν την Ελλάδα για μία μεταβατική περίοδο με κόστος χαμηλότερο από αυτό που δανείζονται τα ίδια, εκτός από οικονομικές απώλειες για τους πιστωτές έχει και πολιτικό κόστος. Έτσι θα καταβληθούν προσπάθειες για αύξηση των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις εκτός ΤΑΙΠΕΔ ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εξοφλήσει όσο γίνεται γρηγορότερα την ελάφρυνση του χρέους που θα προκύψει από το μηδενικό επιτόκιο δανεισμού.
Το μήνυμα που θα περάσουν πολιτικά τα κράτη της ευρωζώνης στους πολίτες τους είναι ότι αποφεύχθηκε η διαγραφή του 25% του ελληνικού χρέους και παράλληλα διασφαλίστηκαν τα συμφέροντά τους αφού η Ελλάδα δε θα πληρώσει μεν τόκους για 8 χρόνια, ωστόσο θα καταβάλει τόκους αργότερα και θα επιστρέψει και το αρχικό ποσό στο σύνολό του.
Στην εταιρεία που θα λειτουργεί ως “όχημα ειδικού σκοπού” θα πρέπει να δοθούν “καθαρά” ακίνητα, η αξία των οποίων θα είναι κοντά στα 20 δισ. ευρώ όπως π.χ το Ελληνικό κ.α
Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνεδρίαση που θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου αναμένεται να θέσει το θέμα της προικοδότησης της εταιρείας που θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο με ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.
Διαψεύδει πάλι ο Στουρνάρας
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιμένει να διαψεύδει σενάρια και δημοσιεύματα για διαχείριση της δημόσιας περιουσίας από ξένους μάνατζερ, με ξένο δίκαιο και σε εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα στο εξωτερικό.
Όπως δήλωσε στο "'ΕΘνος της Κυριακής", «Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου γίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και την ελληνική κυβέρνηση. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Διαψεύδω κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό».
 

ΑΜΦΙΣΣΑ: Διήμερο ροκ φεστιβάλ 6 και 7 Σεπτεμβρίου

Φωτογραφία εξωφύλλου


Διήμερο ροκ φεστιβάλ στην Άμφισσα, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Φωκικά 2013.
Line Up
Παρασκευή 6/9
- Local
- Delightful
- The Mighty N
- Μαύρη Μαγιονέζα
Σάββατο 7/9
- Αλμυρά Φυστίκια
- Dimitris Tasainas and The Soul Vibrators
- The Bullets

Αλσύλλιο 'Ευθ. Ζουμάς' / Δασάκι Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδα  Αναγνωστοπούλου 4
Ώρα Έναρξης: 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ ημερήσιο / 9 ευρώ διήμερο

Διοργανωτές:
Mobile Music Festival Group, Σύλλογος Ελιά, Πολιτιστικός Σύλλογος Άμφισσας

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΤΟΜΟ 2013


MONO  TYXAIO  ΔEN  EINAI…..

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ  ΑΤΟΜΟ      2013








Ευχόμαστε σε όλους τους επιτυχόντες των Φροντιστηρίων μας θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία.
Η Διεύθυνση Σπουδών
Κ. Παπακωνσταντίνου – Π. Σκορλέτος – Η. Τσαφόγιαννος
Φροντιστήριο   ΑΤΟΜΟ,  η πρώτη  σου  επιλογή…

 





 


 

Το «σύστημα» του Συστήματος (Υγείας)

euros-and

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ τηλεοπτική του κ. Αυτιά και της Μάγδας (του). Με τις φωνές του αυτός κι αγριεμένος επιμελώς, με το μάτι στο μόνιτορ η κυρία. Με την ωραιοπάθεια να ξεχειλίζει απ’ τις (χίλιες εναλλασσόμενες) πόζες της. Απέναντι γιατροί και ο Υπουργός. Επιμελώς ήρεμος ο κ. Γεωργιάδης και μετρίως φωνακλάς στα «μπασίματά» του. Αλλιώς, δεν συγκρατείς τους αγριεμένους εκπροσώπους των γιατρών και το ματς (με στοιχεία κατς) τελειώνει κάποτε. Έληξε ο αγώνας, νίκησε ο…διχασμός.
ΚΑΙ, βέβαια, είχαν τα δίκια τους οι γιατροί, ωστόσο, από λάθος θέση. Με τον Υπουργό απέναντι, να καυγαδίζουν σε ξένον αχυρώνα. Με τη μπάλα στην κερκίδα, ενίοτε εκτός γηπέδου και μια-δυο φορές στο διπλανό…χωριό.
ΑΣ το δούμε θετικά, αλλά να τους θυμίσουμε πως η κουβέντα-καυγάς δεν ήταν πλήρης. Έχει τη σοβαρότητά του το θέμα, έχει και τις παραμέτρους του. Κι αν αγνοείς το χτες, μη συζητάς για το σήμερα και μην περιμένεις «αύριο».
ΕΙΝΑΙ να…κλαις τον ΕΟΠΠΥ με τα ελλείμματα, τις «τρύπες» του και μόνο σ’ αυτές και τα γενεσιουργά τους αίτια δεν αναφέρθηκαν οι παραπάνω «δυναμικοί» συζητητές. Μακριά (τους) το «κάρβουνο», λες και τα…εγκαύματα επήλθαν μόνα τους. Χωρίς τη συμμετοχή του λαού «του μικρού του μέγα».
ΠΑΡΟΧΟΙ υγείας, φαρμακοβιομήχανοι και διακινητές φαρμάκου, εξωιατρικά κέντρα και τα κάθε λογής πιράνχας έφτιαξαν το «σύστημα» του Συστήματος και δεν ξηλώνεται, αν πρώτα δεν το ψηλαφίσεις σαν μόρφωμα.
ΣΤΟ «σύστημα», ένταξε και τον λαό. Με τον μέσο πολίτη αρκούντως αδιάφορο για την τύχη του ταμείου του και με το βιβλιάριο στο χέρι. Με τον γιατρό να συνταγογραφεί μανιασμένα, τον τομογράφο του νοσοκομείου «χαλασμένο» και τον ιδιωτικό να παίρνει φωτιά. Με το προσωπικό των παραπάνω «μαγαζιών» να μη σου μιλάει μη χάσει χρόνο και…πελάτη. Με το Ταμείο να ανασαίνει βαριά, τον πολιτικό ανεύθυνο και τον πολίτη από γιατρό σε γιατρό (ενίοτε χωρίς λόγο) να σηκώνει, σήμερα, τους ώμους.
Θανάσης Νικολαΐδης

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πυρκαγιά Βοιωτίας… Πυροσβεστική Υπηρεσία και κάτοικοι έσωναν οικισμούς!


Χάρη στους "δικούς μας ήρωες" σώθηκαν οι Τσουκαλάδες Βοιωτίας μας αναφέρει αναγνώστης
Είμαι μια κάτοικος του μικρού χωριού Τσουκαλάδες Βοιωτίας.
Με αυτή την μικρή επιστολή θέλω να αναφερθώ στην ημέρα της μεγάλης φωτιάς στην Λειβαδιά και να ευχαριστήσω θερμά τους πυροσβέστες που χάρη στην αυτοθυσία τους έσωσαν το χωριό μας και γλιτώσαμε απο τα χειρότερα.
Δεν θα αναφερθώ στην αναλγησία των υπευθύνων,(δήμου, τοπικών υπηρεσιών κ.α) λίγες ώρες πριν το χωριό κινδυνέψει απο την πύρινη λαίλαπα.
Θέλω να μείνω την ώρα, γύρω στις 8 το βράδυ, που ο αέρας γύρισε και η φωτιά έζωσε πραγματικά το χωριό. Πολλοί κάτοικοι του χωριού είχαν φύγει μετά τις παραινέσεις της αστυνομίας και άλλοι έμειναν με κίνδυνο της ζωής τους για να σώσουν τις περιουσίες τους.
Την ώρα εκείνη που πολλοί εγκατέλειπαν τις Τσουκαλάδες γιατί πραγματικά υπήρχε κίνδυνος να καούμε σαν τα ποντίκια, κάποιοι άλλοι με ηρωισμό και ανδρεία μπήκαν στο χωριό για να εκπληρώσουν το καθήκον τους .
Και αναφέρομαι στο μοναδικό πυροσβεστικό αυτοκίνητο και τους δύο πυροσβέστες-ήρωες ,που απο ότι μάθαμε μετά ήρθαν για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων απο το Κερατσίνι του Πειραιά!, με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή ,και με την συνδρομή κατοίκων, ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες πίσω απο τα πρώτα σπίτια του χωριού με συνέπεια να σβήσουν τις φλόγες πριν αυτές μπούν στα σπίτια μας. Ακόμη κι αν επρόκειτο για το δικό τους σπίτι , δε θα μπορούσαν να δείξουν περισσότερο ζήλο.
Φυσικά μετά απο λίγες ώρες ήρθαν πολλές δυνάμεις πυρόσβεσης για να βοηθήσουν αλλά η πιο κρίσιμη ώρα ήταν αυτή.
Προσωπικά εγώ αλλά και όλοι οι κάτοικοι στις Τσουκαλάδες θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά πρώτα τους "δικους μας ηρώες" ,τους δύο πυροσβέστες, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να μην καούν τα σπίτια μας και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις ζημιές και τα πολύ χειρότερα που φάνταζαν να έρχονται.
Δυστυχώς ΄πάνω στον πανικό ούτε τα ονόματα τους δεν γνωρίζω.
Νιώθω την ανάγκη όμως να ζητήσω συγνώμη από αυτά τα παιδιά διότι συχνά καταφέρομαι εναντίον των λουφατζήδων και φακελάκηδων δημοσίων υπαλλήλων. Θα έπρεπε κάθε φορά να τονίζω ότι υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις.
Και τέτοιοι πυροσβέστες ανήκουν σ’ αυτές τις εξαιρέσεις.
Άραγε ποσο κοστίζει στο κράτος η αυτοθυσία τους;
Πόσο 'αραγε να πληρώνονται για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους;
Σίγουρα θα πληρώνονται "αδρά" και θα τους χρειάζεται και άλλες περικοπές λόγω κρίσης, έτσι δεν είναι;
Σε αντίθεση με τους Βουλευτές μας που την βγάζουν δεν την βγάζουν και φέτος και που δεν πρέπει να στεναχωρήσουμε για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της σωτηρίας μας!
Σίγουρα, η ευγνωμοσύνη όλων μας προς αυτά τα παιδιά είναι πολυτιμότερη από τα χρήματα.
Αυτή αγγίζει την ψυχή τους και εξυψώνει ακόμη περισσότερο το πνεύμα τους! Ας μην τσιγκουνευόμαστε να τους την εκφράζουμε όταν μας δίνεται η ευκαιρία!
Σας ευχαριστούμε και το χωριό μας θα είναι πάντα φιλόξενο για εσάς
Αναγνώστης 
tro-ma-ktiko

 

 

Η Βουλευτής κα Ασπασία Μανδρέκα για τα σεισμόπληκτα της Φωκίδας

Ασπασία Π. Μανδρέκα 
Βουλευτής Νομού Φωκίδας
Γραφείο Τύπου      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ
 Μετά την πρόσφατη έντονη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε την 7η Αυγούστου 2013 με επίκεντρο την περιοχή της Αμφίκλειας του Νομού Φθιώτιδας και συνεχίστηκε έως και την 20η Αυγούστου, από την οποία επλήγησαν και Τοπικές Κοινότητες του Νομού Φωκίδας, η Βουλευτής του Νομού, κ. Ασπασία Μανδρέκα, συνεργάστηκε στενά με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, (ΥΑΣ), και το συναρμόδιο φορέα, Οργανισμό Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Περιοχών, (ΟΑΣΠ), κλιμάκια των οποίων επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές.
Η επίσκεψη των κλιμακίων είχε στόχο τον έλεγχο των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη σεισμική δραστηριότητα αλλά και την ενημέρωση των τοπικών αρχών, φορέων και κατοίκων της περιοχής, για τα μέτρα που δύναται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων.
Η Βουλευτής, λοιπόν, έχοντας συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία είναι σε θέση να ενημερώσει τους συμπολίτες μας ότι στο Πρόγραμμα για την Αρωγή και Αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων του Νομού Φθιώτιδας εντάσσονται και οι εξής πληγείσες από το σεισμό Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δελφών:
1. Πολυδρόσσου,
2. Γραβιάς,
3. Καστελλίων,
4. Λιλαίας, και
5. Μαριολάτας.
 
Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, δε, των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Ανάπτυξης, με την οποία οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές, καθορίζονται τα μέτρα πιστωτικής διευκόλυνσης, καθώς και άλλες λεπτομέρειες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται τις επόμενες μέρες η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, (ΦΕΚ), και η ανάρτησή της στο πρόγραμμα «Διαύγεια» του Υπουργείου.
 
Ειδικότερα, στην Απόφαση ορίζεται ότι:
Η Χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για την ανακατασκευή ή επισκευή πληγέντων κτισμάτων ανάλογα με το χαρακτηρισμό τους.
            Ο τρόπος υποβολής των σχετικών αιτήσεων, (εντός προθεσμίας 1 έτους).
Η Στεγαστική Συνδρομή αποτελείται κατά 40% από Δωρεάν Κρατική Αρωγή, (Δ.Κ.Α.), και κατά 60% από Άτοκο Δάνειο, (Α.Δ.).
Η Στεγαστική Συνδρομή για ανακατασκευή υπολογίζεται βάσει του εμβαδού του κατεδαφιστέου κτίσματος και της χρήσης του και οι τιμές ανά τ.μ. είναι οι παρακάτω:
Κατοικίες:
600 €/τ.μ. μέχρι 120 τ.μ.
Επαγγελματικοί χώροι & Δημόσια κτίρια
300 €/τ.μ. μέχρι 120 τ.μ. (σε περίπτωση κατεδαφιστέου άνω των 150 τ.μ. χορηγείται για κάθε 150 τ.μ. του κτίσματος μέχρι 120 τ.μ.)
Ιεροί Ναοί:
500 €/τ.μ. χωρίς περιορισμό στο εμβαδόν
Διατηρητέα
600 €/τ.μ. χωρίς περιορισμό στο εμβαδόν
Αγροικίες- Αποθήκες
150 €/τ.μ. μέχρι 120 τ.μ.
Η Στεγαστική Συνδρομή για επισκευή υπολογίζεται βάσει των βλαβών που παρουσιάζει το κτίριο και σύμφωνα με το εγκεκριμένο τιμολόγιο της Υπηρεσίας με ανώτερα όρια Σ.Σ.:
350 €/τ.μ. και μέχρι 120 τ.μ. για ζημιές σε φέροντα και μη φέροντα στοιχεία των κτιρίων.
150 €/τ.μ. και μέχρι 120 τ.μ. για ζημιές σε μη φέροντα στοιχεία των κτιρίων.
Επιπλέον, θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους των οποίων η μόνιμη και κύρια κατοικία τους έχει πληγεί, με ποσό από € 200 έως € 300, ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας και για χρονικό διάστημα μέχρι 2 έτη για τους ιδιοκτήτες και 6 μήνες για τους ενοικιαστές..
            Επιπρόσθετα, ενημερωτικά αναφέρουμε ότι, πριν την ένταξη στο πρόγραμμα αρωγής των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών που επλήγησαν από το σεισμό της 7ης-8-2013 από το σεισμό με επίκεντρο την Αμφίκλεια, είχε ήδη ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υποδομών και Δικτύων ότι τα μέτρα για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων του Νομού Φθιώτιδας θα εφαρμοσθούν σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς στο παρελθόν και τα μέτρα αποκατάστασης εκκρεμούσαν ως σήμερα. Ανάμεσα στις περιοχές αυτές είναι και οι περιοχές του Νομού Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τους σεισμούς της 18ης και 22ας Ιανουαρίου 2010.
            Συγκεκριμένα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα οι εξής περιοχές του Δήμου Δωρίδας:

  1. από τη Δ.Ε Τολοφώνας εντάσσεται η Τ.Κ Πανόρμου, και
  2. από τη Δ.Ε Βαρδουσίων εντάσσεται η Τ.Κ Κροκυλείου.
Φώτο από www.amfissapres.gr
 
 

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

panelladikes2013

ΛΑΪΚΟΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΦΩΚΙΔΟΣ
                             Άμφισσα  30 Αυγούστου 2013
Αρ.Πρ.   : 30
Προς:  Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήρια σε όσους επί ένα χρόνο κοπίασαν και έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων (οι βάσεις εισαγωγής) ανακοινώθηκαν χθες
Όμως πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι το πρόβλημα δεν είναι το να μπαίνουν όλοι στα Πανεπιστήμια , το πρόβλημα είναι όσοι βγαίνουν από τα Πανεπιστήμια, όλοι να βρίσκουν δουλεία.
Ακόμη και αυτό το απλούστατο, το αυτονόητο οι ανεγκέφαλοι πολιτικοί της «μεταπολίτευσης» δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να το καταλάβουν.
Ν. Ε. Φωκίδος

 

“Φταίνε οι αγρότες για την πυρκαγιά του ελαιώνα” επιμένουν τα μπλε και πράσινα ντόπια παπαγαλάκια!


Προσπαθούν λοιπόν, οι εγκάθετοι και λιγόψυχοι υποτακτικοί του συστήματος να διαδίδουν εκεί που μπορούν ότι ουδεμία ευθύνη έχει η πολιτεία για την πυρκαγιά του ελαιώνα της Άμφισσας αλλά, φταίνε οι αγρότες.
Δηλαδή, οι αγρότες δεν πρόσεξαν και άφησαν την περιουσία τους στην τύχη μια περιουσία που για πολλούς από αυτούς ήταν και η μοναδική πηγή εσόδων. Μια περιουσία που κληρονομήσαν και αγάπησαν ή την απέκτησαν με πολύ κόπο.
Οι βολεμένοι λοιπόν του συστήματος, για να επανέλθω στα παπαγαλάκια, αφού πήραν εντολές από τους μέντορες τους μετά την πυρκαγιά, προσπαθούν να διασπάσουν τους αγρότες και κατ επέκταση την τοπική κοινωνία για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή. Μόνο οι πραγματικοί υπεύθυνοι δεν φταίνε; Υπεύθυνοι που δεν παρουσιάστηκαν σε καμία συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι αγρότες.
Δεν έδωσαν το παρόν σε καμία επίσκεψη βουλευτών που επισκεφτήκαν τη πληγείσα περιοχή, αυτοί που φοβούνται να πάρουν επίσημη θέση και προσπαθούν να βρουν το εξιλαστήριο θύμα.
Πρόταση πολλών είναι, προς τα μπλε και πράσινα παπαγαλάκια συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τα καθοδηγούν, να καλέσουν δημόσια συγκέντρωση και να πουν στους "αγρότες,εσείς φταίτε".
Τολμάτε; Άντε να δω! Η κοινωνία ξύπνησε!
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!

O GALAXIAS FM ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΣ


Η ΒΙΒΗ ΜΑΡΚΑΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 9-9-13 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 12-9-13.
ΣΚΟΠΟΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΤΟΥ !!


www.galaxiasff.gr

Πλειστηριασμοί: Πότε και από ποιους θα πάρουν τα κλειδιά της α’ κατoικίας;

Φωτογραφία για Πλειστηριασμοί: Πότε και από ποιους θα πάρουν τα κλειδιά της α’ κατoικίας;

Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για το ζήτημα των πλειστηριασμών θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό δεν πρόκειται να συζητηθεί κατά την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός υπογράμμισε πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή το Δεκέμβριο, ενώ παράλληλα προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας ότι υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προστατεύεται «απολύτως» η πρώτη κατοικία και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Αυτοί που θα πρέπει να ανησυχούν είναι όσοι «παριστάνουν τους φτωχούς», τόνισε ο υπουργός, εννοώντας όσους δανειολήπτες «εκμεταλλεύονται» τη νομοθεσία και δεν πληρώνουν τα δάνεια τους ενώ στην πραγματικότητα μπορούν να το κάνουν.
Ερωτώμενος για το περιεχόμενο της ρύθμισης που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως θα επιδιώξει την παράταση του προστατευτικού καθεστώτος για τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας, καθώς και των άλλων ρυθμίσεων (από τους νόμους 3839/2010 και 4161/2013) που έχουν, όπως είπε, «κοινωνική χρησιμότητα»

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 27.8.2013 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1 35100 ΛΑΜΙΑ       

Λαμία 27-8-2013       
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, όπου ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και την κατάσταση μετά τους σεισμούς στην Αμφίκλεια, ενώ παράλληλα ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχώρισε η ενημέρωση και συζήτηση για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας
Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία, πριν την ημερήσια διάταξη, έγινε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και συζήτηση για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Στερεά Ελλάδα και την Αυτοδιοίκηση. Ενδεικτικά ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε :
- Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αμφίκλεια, με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, καθώς και υπηρεσιών του ΟΑΣΠ και ΥΑΣ. Διαπιστώθηκε ο μέχρι τώρα συντονισμός των ενεργειών και η καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των κεντρικών δομών, με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί η δευτεροβάθμια καταγραφή των ζημιών και έχει ήδη εκδοθεί το ΦΕΚ που αφορά τις αποζημιώσεις.
- Σε συνάντηση που έγινε στη ΛΑΡΚΟ με τα Σωματεία της Εταιρείας και τα Εργατικά Κέντρα, όπου ο Περιφερειάρχης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος παρέμβασης στις εξελίξεις είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με την προφανή στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν η εγγραφή της Περιφέρειας στη «Διάσκεψη των Απομακρυσμένων Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR)» και στη «Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών (AER)». Πρόκειται για δυο μεγάλα δίκτυα που αφορούν δεκάδες Περιφέρειες και διαπεριφερειακές οργανώσεις, με στόχο την ανάδειξη κοινών προβληματισμών, την επεξεργασία περιφερειακών θεμάτων, τη συνεργασία και την προώθηση των περιφερειακών συμφερόντων στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της μελέτης για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας, για το οποίο ο Περιφερειάρχης επεσήμανε :
«Σήμερα γίνεται ενημέρωση, στην οποία για πρώτη φορά έχουμε πλήρη καταγραφή και αξιολόγηση της κατάστασης των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ιδίως σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων και παραγωγής έργου. Ακόμα διερευνήθηκε και αναλύθηκε εξαντλητικά το θεσμικό πλαίσιο βάσει του Καλλικράτη, που διέπει το καθεστώς λειτουργίας των Εταιρειών, ενώ παράλληλα διατυπώνονται και προτάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Έτσι, με τεκμηρίωση και πλήρη στοιχεία, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερώνεται ανοιχτά και με σαφήνεια για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, καθώς και τον τρόπο που αυτές αφενός μεν να εναρμονίζονται με τις σύγχρονες απαιτήσεις του Καλλικράτη, και αφετέρου να αποτελέσουν ένα πραγματικό και ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Στη σημερινή μας συζήτηση, στην ουσία δίνεται απάντηση στο βασικό ερώτημα για το πόσες εταιρείες της Περιφέρειας μπορούν να λειτουργούν νόμιμα. Η απάντηση, παρά τις ασάφειες του θεσμικού πλαισίου, είναι ξεκάθαρη : οι Αναπτυξιακές Εταιρείες της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας λειτουργούν νόμιμα. Οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται σημαντικά προγράμματα, όπως το LEADER, συμμετέχουν στα ΤΟΠΣΑ και προφανώς θα παράξουν έσοδα. Πρόθεσή μας είναι, με βάση το νομικό πλαίσιο, την οικονομική θέση και τις δραστηριότητες που έχουν αναλάβει, να συνεχίσει η λειτουργία και των τριών εταιρειών»
 

Για το όπλο «παρά πόδα»


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΨΑΧΝΟΥΜΕ για αντιπάλους των σύγχρονων…καουμπόηδων. Πέρα απ’ τους ορκισμένους αντιπάλους της Ανατολής, φανατικούς θρησκευτικά και σταυροπόδι, στο δάπεδο, περιμένοντας τη…βόμβα. Και, βέβαια, ο αμερικανός «πολεμιστής» μπορεί να πατάει κουμπιά (για να φύγει ο πύραυλος) ξεφυλλίζοντας ένα…πορνοπεριοδικό κι ο «ανατολίτης» να πιστεύει, αλλά η πίστη του είναι θρησκευτική. Δεν είναι ιδεολογική για να τρομάξει ο αντίπαλος με την υπεροπλία του.
ΠΕΡΑΝ των παραπάνω, δεν έμεινε πραγματικός αντίπαλος (των Αμερικανών), στον Πλανήτη. Μην ψάχνεις, λοιπόν, για κομουνιστές της κραταιάς ΕΣΣΔ-θα τους βρεις μεταλλαγμένους μπροστάρηδες σε καπιταλιστικές διεκδικήσεις. Ούτε για Κινέζους, μπερδεμένους ιδεολογικά κι αμήχανους στο σταυροδρόμι. Πρώην «Ανατολικοί» (Ρώσοι, Κινέζοι κλπ σοσιαλιστικά απομεινάρια) είναι γατούλες χαδιάρες στην αγκαλιά της Δύσης κι άλλοτε σκύλοι αλυχτώντες για λογαριασμό της. Με το λουρί απ’ το περιλαίμιο σε χέρια Δυτικά και…προπαντός Αμερικανικά.
«ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ», περάσαμε απ’ τους Γάλλους. Μας πρόλαβε ο Πρόεδρος Ολλάντ ο…σοσιαλιστής.  Συμφώνησε προκαταβολικά. Για τους …κυρίως σκοτωμούς και για τους παράπλευρους (βάλε και μερικά παιδάκια-το δικό του παιδί θα διασκεδάζει) κι έδωσε, θεωρητικά, «γην και ύδωρ», πριν του τα ζητήσουν.
ΚΙ ύστερα; Ήρθαμε στα δικά μας. Στη μικρή Ελλάδα της μεγάλης «Συμμαχίας». Με την «ημετέρα» πολιτική ηγεσία να τα…μασάει, την Αντιπολίτευση να πιέζει για λεονταρισμούς επιμένοντας σε δονκιχωτισμούς. Λες και υπάρχει ελπίδα απεξάρτησης, είναι κάρο το συμμαχικό άρμα και χαλαρές οι «ιδεολογικές» μας δεσμεύσεις. Όσο μπορούσαν να κάνουν του κεφαλιού τους τα κράτη-μέλη και οι…πολεμιστές του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
ΚΑΙ πού καταλήγουμε; Είδαμε τον Κάμερον να «συντρίβεται» απ’ το κοινοβούλιό του, δια τον φόβον των…Ιουδαίων. Βλέπουμε τους καουμπόηδες να κονταίνουν το βεληνεκές του λάσου (κι ίσως το βάλουν στην…κωλότσεπη) μπροστά στους αγριεμένους της Ανατολής και τους δισταχτικούς της Δύσης.
ΟΙ λαοί κρατούν στα χέρια τους την τύχη του κόσμου. Αυτοί θα «συμμορφώσουν» (απειλώντας) κυβερνήσεις. Αυτές θα «ευθυγραμμίσουν» τους ισχυρούς (διάβαζε Αμερικανούς). Για ειρηνοποιούς (με το στανιό) και για το όπλο «παρά πόδα».
Υ.Γ. Υπάρχει και Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση). Ε, και;

Άλμα στις τιμές του πετρελαίου φοβούνται οι ειδικοί

Πετρέλαιο

Επαφές με ειδικούς σε θέματα ενέργειας πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση Ομπάμα, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις συνθήκες της αγοράς πετρελαίου, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να πάρει μια απόφαση για το εάν θα προβεί σε μια στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας, δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγές προσκείμενες στο θέμα.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται σύντομα να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα πετρελαίου, σε μια προσπάθειά να δαμάσει τις αυξανόμενες τιμές. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει ανησυχίες με αποτέλεσμα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου να έχουν εκτοξευθούν στο υψηλότερο επίπεδο, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, με την τιμή του βαρελιού να έχει αυξηθεί κατά 8 δολάρια.
Αναλυτές εκτιμούν ότι μια μικρής διάρκειας επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να ωθήσει τις τιμές να φτάσουν τα 130 δολάρια ανά βαρέλι. Η Societe Generale προειδοποίησε λέγοντας ότι ένα πιθανό σενάριο είναι οι τιμές να φτάσουν έως και τα 150 δολάρια το βαρέλι εάν η κρίση επηρεάσει και άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη κου Πάνου Καμμένου στον κατεστραμμένο ελαιώνα της Άμφισσας – Δελτίο Τύπου – Φώτο – Video

 
 

Αρ. πρωτοκόλλου :  90

Άμφισσα 29 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ΑΝ.ΕΛ και ο Πρόεδρος του κινήματος κος Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τους κους Βασίλη Καπερνάρο Βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, τον Γραμματέα του κόμματος κο Γαληνό Σπύρο την Γραμματέα Οικολογίας- Περιβάλλοντος των ΑΝ.ΕΛ κα Στεφανάκη Γεωργία, των πολιτευτών των ΑΝ.ΕΛ. στην Φωκίδα κους Καραγιάννη Δημήτριο και Κουτρούμπα Νικόλαο καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ Φωκίδας επισκέφτηκε την 28η Αυγούστου την Φωκίδα και την πυρόπληκτη περιοχή του Ελαιώνα της Άμφισσας από την καταστροφική πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και το κλιμάκιο που τον συνόδευε συμμετείχαν σε ανοιχτή συγκέντρωση- σύσκεψη με τους αντιπροσώπους των ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού του Νομού Φωκίδας καθώς και με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού αλλά και πληγέντες από την πυρκαγιά του ελαιώνα οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που τους απευθύνθηκε και για αυτό το λόγο το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ. και ο πρόεδρος του τους ευχαριστεί ιδιαίτερα και ξεχωριστά όλους για την παρουσία τους αλλά και για την συμμετοχή
τους στην σύσκεψη , η οποία είχε ως θέμα την αποκατάσταση των πυρόπληκτων αλλά και του φυσικού τοπίου και της παραγωγής από την πυρκαγιά του ελαιώνα.

Ο κος Καμμένος Π. και το κλιμάκιο που τον συνόδευε, αφίχθη την 10:00 πμ στους Δελφούς όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δελφών κος Κοντογιάννης Νίκος. Κατόπιν μετέβη σε πανοραμικό σημείο των Δελφών απ΄ όπου ήταν ορατή η έκταση της καταστροφικής πυρκαγιάς του ελαιώνα και του Δελφικού τοπίου. Στη συνέχεια, κατά την πορεία προς την Άμφισσα το κλιμάκιο των ΑΝ.ΕΛ. σταμάτησε στην καρδιά της καταστροφικής Πυρκαγιάς στο Σερνικάκι, όπου ο Πρόεδρος κος Καμμένος έλαβε άμεση γνώση των αποτελεσμάτων λαίλαπας.

Την 11:15 πμ ξεκίνησε η σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Δελφών όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ Δ. ΔΕΛΦΩΝ κος Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος καλωσόρισε και έκανε την εισήγηση της σύσκεψης.

Ο κος Καμμένος Π. στην ομιλία του ,μεταξύ άλλων απεύθυνε δριμύ κατηγορώ στην κεντρική εξουσία και στα αρμόδια Υπουργεία, αλλά και στους ιθύνοντες της πολιτικής προστασίας για την ολιγωρία τους ή τις ενδεχόμενες παραλήψεις τους στην πρόληψη και στην καταστολή της εν λόγω πυρκαγιάς. Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ανακοίνωσε τις επιβεβλημένες άμεσες δράσεις ως ορίζει η κείμενη εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου ενεργοποιηθεί το κράτος και δεν χαθούν οι προθεσμίες οι οποίες ορίζονται για την άμεση ενεργοποίηση του ταμείου αλληλεγγύης της Ε.Ε «ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ» δήλωσε ο κος Καμμένος και ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούν την καταστροφή του ελαιώνα και τον πόνο των πληγέντων απευθύνοντας κάλεσμα σε όλα τα κόμματα για συνεργασία προκειμένου επιτευχθεί ο στόχος των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες , η αποκατάσταση της παραγωγής και του φυσικού τοπίου αλλά και να αναδειχθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της καταστροφής και όχι μόνον η «εταιρεία» ο «εργάτης» και ο «εργολάβος» του έργου Άρδευσης του Ελαιώνα.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. κος Καπερνάρος Βασίλης ο οποίος κατά την ομιλία του έκανε γνωστή την πρόθεση του Κινήματος για άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισημαίνοντας ότι « ...δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και αυτά τα ευφυολογήματα ...οι ευθύνες είναι ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ» ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΑΝ.ΕΛ είναι αποφασισμένοι να αναδείξουν το έγκλημα και να τιμωρήσουν τους όποιους υπευθύνους.

Τέλος το κλιμάκιο των ΑΝΕΛ και ο πρόεδρος του μετέβησαν στο Σερνικάκι όπου συναντήθηκε με το συντονιστικό όργανο των πληγέντων αγροτών όπου συζητήθηκαν διεξοδικά αιτήματα αλλά και προτάσεις των και συναποφασίστηκαν κοινές δράσεις για την επίτευξη των αντικειμενικών σκοπών προς όφελος όλων των αγροτών και του ελαιώνα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝ.ΕΛ ΦΩΚΙΔΑΣ

σ.σ. Το video είναι από το LAMIA STAR  το μόνο τηλεοπτικό κανάλι που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση


Επίσκεψη Π.Καμμένου στην Άμφισσα από LAMIASTARGR












Δεν έχουν τέλος τα πύρινα μέτωπα στη Στερεά Ελλάδα...Καίγεται ελατόδασος στην Ευρυτανία - Φωτιά και στα Οινόφυτα!


Ένα πανέμορφο ελατόδασος στην Ευρυτανία έχει παραδοθεί στις φλόγες από τις 3:25΄ το μεσημέρι, όταν από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση  κοντά στο χωριό Φιδάκια.
Δυστυχώς η φωτιά είναι πολύ ψηλά και σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολα προσβάσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 4 οχήματα από το Καρπενήσι και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.
Στην όλη επιχείρηση παίρνει μέρος και ένα ελικόπτερο, αφού ούτε τα αεροπλάνα δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο σημείο που είναι η φωτιά.
Σε εξέλιξη είναι επίσης , μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5:00΄ το απόγευμα στα Οινόφυτα και συγκεκριμένα σε δασική έκταση που είναι πίσω από τις μεγάλες αποθήκες του "JUMBO" .
Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ επιχειρούν 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Το έγγραφο της συμφωνίας με τη CIA που υπέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου λίγο πρίν ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ!


Πρόλογος από τον Πύρινο Λόγιο
Όσο προχωράει η σήψη του πολιτικού πτώματος του ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερη είναι η βρώμα που αναδύεται! Όσοι έχετε διαβάσει το ιστορικό μου πόνημα "Από τον Εφιάλτη των Θεμοπυλών στον Παπακωνσταντίνου του Μνημονίου (Μέρος Δ΄ "Ανδρέας Παπανδρέου"), ίσως και να νομίσατε οτι τα στοιχεία που είχα παραθέσει για την προδοσία του Ανδρέα Παπανδρέου και τις σχέσεις του με τη CIA ενδεχομένως και να ήταν ελλειπή, παρά την αφθονία των πηγών μου, τις οποίες και είχα αναρτήσει στο τέλος του άρθρου.
Σήμερα, σας παρουσιάζουμε κι άλλα στοιχεία, που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, οτι ο Ανδρέας Παπανδρέου ΕΣΤΗΣΕ το ΠΑΣΟΚ κατ΄ εντολήν των ξένων για να ελέγξει τη μεταπολίτευση και την περεταίρω πορεία της Ελλάδας, για να μην κινδυνεύσουν ποτέ στην πραγματικότητα τα αμερικανικά συμφέροντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και φυσικά του οτι ο Παπανδρέου δεν επιθυμούσε τίποτε άλλο παρά μόνο την εξουσία και με ποιόν τρόπο θα την κράταγε εσαεί. Το έγγραφο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος" και το υπέγραφε ο δημοσιογράφος Γεώργιος Α. Λεονταρίτης.
Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα στο ηλεκτρονικό περιοδικό ISTORIES.GR απ΄ όπου και η αναδημοσίευσή του στο μπλόγκ μας.
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

Η Μόσχα στέλνει πολεμικό στόλο στην Αν. Μεσόγειο - Απευθείας αντιπαράθεση με ΗΠΑ

Η Μόσχα στέλνει πολεμικό στόλο στην Αν. Μεσόγειο - Απευθείας αντιπαράθεση με ΗΠΑ

Η Ρωσία αποφάσισε να στείλει πολεμικό Στόλο στη Μεσόγειο και να εγκαταλείψει την πολιτική του παθητικού παρατηρητή, ενώ οι δυτικοί ετοιμάζονται για επίθεση στην Συρία.
Όπως αποκάλυψε το defencenet.gr, αυτή την στιγμή στην Α.Μεσόγειο έχει μόνο μια παλιά φρεγάτα. Το ρωσικό Ναυτικό έχει αναπτύξει την φρεγάτα NEUSTRASHIMYY, το βοηθητικό AMUR, τα αρματαγωγά PERESVET και NEVELSKOY και το ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης SORUM.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο interfax η Μόσχα στέλνει προς βοήθεια του Μπασάρ αλ Άσsαντ καταδρομικά πλοία, καθώς και δυνάμεις κατάλληλα εξοπλισμένες για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.
Η κλιμάκωση της κρίσης πλέον γίνεται επικίνδυνη, καθώς οι ΗΠΑ επιμένουν να επεξεργάζονται παρασκηνιακά την προετοιμασία επίθεσης, χωρίς ωστόσο να έχουν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ η Ρωσία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει απτά στοιχεία στα χέρια της για τη χρήση χημικών όπλων από την πλευρά του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Εκτός της Ρωσίας και η Κίνα αντιδρά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, ενώ ακόμη και στο εσωτερικό των ΗΠΑ και της Βρετανίας εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις για το νομικό πλαίσιο μίας επίθεσης.
Αλλά η σκλήρυνση της στάσης της Ρωσίας καταγράφεται και σε διπλωματικό επίπεδο: Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε σήμερα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν ότι "τα σχέδια των δυτικών χωρών για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αποτελούν πρόκληση στις ρυθμίσεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".
"Τα σχέδια για στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία που αναγγέλλονται από ορισμένες χώρες αποτελούν πρόκληση στις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ και σε άλλους κανόνες του διεθνούς δικαίου", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Στο στάδιο αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά πολιτικο-διπλωματικά μέσα και πριν από όλα να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να φέρουν εις πέρας την έρευνά τους για την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα και να καταθέσουν τα αποτελέσματά της στον ΟΗΕ" , αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αιτήματα της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Ελαιοκτηματιών του ελαιώνα Άμφισσας

 
Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η
Της  Προσωρινής   Συντονιστικής   Επιτροπής   Ελαιοκτηματιών
Στα  πλαίσια  των   δραστηριοτήτων   της  η  Επιτροπή  έχει  δρομολογήσει  ή  βρίσκονται  σε εξέλιξη  τα  εξής  αιτήματα  :
- Την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ της ηρτημένης εσοδείας 2013-2014 για τους πληγέντες και τη συνέχισή της για τα επόμενα χρόνια δεδομένης της ακαρπίας. 
- Την χορήγηση όλων των λοιπών προβλεπόμενων ενισχύσεων για τους πληγέντες, το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013.
- Την άμεση επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων.
- Μέτρα ελάφρυνσης των πληγέντων όπως πάγωμα δανείων, χορήγηση άτοκων δανείων και απαλλαγή από το Ε.Ε.Τ.Α..
- Την χορήγηση της ενίσχυσης «Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας», σε ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους με το καθεστώς του 2006-2011 και να δοθεί νέα παράταση για όλο τον ελαιώνα συμπεριλαμβανομένων και των καμένων. 
- Τον άμεσο επιτόπιο έλεγχο και πρώτη εκτίμηση από το ΕΛΓΑ με σκοπό την αποδέσμευση του περιορισμού μη αλλοίωσης της εικόνας ώστε να αρχίσει έγκαιρα ο καθαρισμός των κτημάτων. 
- Την αστυνόμευση των καμένων και έλεγχο υπόπτων ατόμων για την αποφυγή κλοπής ξύλων. 
- Την άμεση ενημέρωση  και τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και  της  UNESCO.
- Την άμεση αεροφωτογράφιση της  πληγείσας περιοχής.
- Την αποδέσμευση ικανής ποσότητας νερού για πότισμα των καμένων κτημάτων μέσω των υπαρχόντων αρδευτικών αυλακιών.
-Την εκπόνηση σχεδίου πυροπροστασίας αποκλειστικά και ειδικά για τον Ελαιώνα της Άμφισσας
- Την  εκπόνηση σχεδίου πρόληψης πυρκαγιών αποκλειστικά και ειδικά για τον Ελαιώνα Άμφισσας
- Την αποκατάσταση της πρόσβασης στα ελαιοκτήματα από τον εργολάβο  (επειδή παραμένουν ανοιχτά πολλά αυλάκια )
- Τέλος συνεχής επιδίωξη είναι  η αποκατάσταση του Ελαιώνα στη κατάσταση που ήταν πριν από τη πυρκαγιά από πλευράς παραγωγικότητας και φυσικού κάλλους και κατά συνέπεια την αποκατάσταση του Δελφικού Τοπίου.
                                                    Σερνικάκι   28   Αυγούστου  2013
Η   ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ  ΦΩΤΗΣ
ΔΡΟΛΑΠΑΣ  ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΔΑΡΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΛΑΓΡΑΚΗΣ   ΝΙΚΟΣ
ΡΑΜΜΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΝΤΖΗΡΑΣ  ΣΤΑΘΗΣ

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων στη Φωκίδα - Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2013. Δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων στη Φωκίδα.

Τα αποτελέσματα βρίσκονται στα συνημμένα αρχεία, ανά λύκειο.

Τα αρχεία που τελειώνουν σε -90 αφορούν την κατηγορία 90%, ενώ τα αρχεία που τελειώνουν σε -10 αφορούν αντίστοιχα την κατηγορία 10%.