Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ           Άμφισσα, 30 Ιανουαρίου 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας κατά πλειοψηφία ενέκρινε το ψήφισμα της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας με το οποίο ζητείτο η στήριξη για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της, σε έναν ιδιαίτερα νευραλγικό τομέα όπως αυτός της ψυχικής υγείας.

Το κείμενο του ψηφίσματος που εστάλη ανέφερε τα εξής:

«Πληροφορηθήκαμε ότι η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, επιστημονικό σωματείο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό βρίσκεται στη λίστα με τους φορείς υπό κατάργηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η Εταιρία δραστηριοποιείται από το 1981 και έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Οι παρεχόμενες από την εταιρία υπηρεσίες καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα των ψυχιατρικών αναγκών των κατοίκων των περιοχών όπου λειτουργούν δομές της και συγκεκριμένα στους Νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αττικής και Θράκης. Οι υπηρεσίες που παρέχονται επιδιώκουν πρωτίστως την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, την έγκαιρη παρέμβαση, την κοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών, την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και τη διερεύνηση αναγκών της κοινότητας με στόχο την αντιμετώπιση τους, μέσω επιστημονικών δράσεων αλλά και της λειτουργίας κλιμακίου κινητής ψυχιατρικής μονάδας με δωρεάν υπηρεσίες.»
            Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας εκτός των κ.κ. Χρονά Αναστασίου, Ντούρου Σοφίας – Ιωάννας και Γκικόπουλου Γεώργιου.

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: