Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ... Ένα ακόμη σενάριο στο δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου




Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών;
Ένα ακόμη σενάριο στο δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αρχίζει να «γυρίζεται»  ταινία. Ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Δελφών, έχοντας τρία χρόνια δεξί χέρι και αριστερό μικρόφωνο του Δημάρχου, ετοιμάζεται να διεκδικήσει-σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- την θέση του μέντορα του.
Προς τούτο έχει εξασφαλίσει την προσωπική στήριξη του κ. Παπαθανασίου καθώς και την κομματική της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να κατέβει… υπερκομματικός και ανεξάρτητος… Επικεφαλής ευρέως φάσματος ψηφοδελτίου με ονόματα από τον ευρύτερο πρώην, νυν και αεί λεγόμενο κεντροδεξιό χώρο, ανανεωμένο μετά την διεύρυνση του τελευταίου με τα 58 και κάτι σημιτικά παλικάρια .
Το χτίσιμο συναινετικού προφίλ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν μόνιμα στο νου και στο στόχαστρο του κ. Θ. Παναγιωτόπουλου. Το γενικά ήπιο του χαρακτήρα του, βοηθούσε και «συναινούσε» σε αυτή την κατεύθυνση. Ωσαύτως κι η προίκα κι η εκλογική "πελατεία" του επωνύμου του.
Βεβαίως ουδέποτε παρέκλινε από τις γενικότερες αλλά και ειδικότερες αποφάσεις συμπεράσματα και ενέργειες της πλειοψηφίας. Έτσι το κύριο προσόν του, δηλ. η μετριοπάθεια του, δε θα του χρησιμεύσει ιδιαίτερα στην κρίσιμη προεκλογική περίοδο, καθώς δεν βρήκε ούτε μία φορά έστω και σε δευτερεύον θέμα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου να διαφοροποιηθεί. Αντιθέτως, σε περιπτώσεις απουσίας του κ. Δημάρχου, όπου η αναπληρώτρια Αντιδήμαρχος φαινόταν τραγικά κατώτερη της θέσης της, αναλάμβανε από το έδρανο του Πρόεδρου , ΠΑΝΤΑ με περισσή ακαμψία να οδηγήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της δικομματικής κυβέρνησης.
Αυτό ,κ. Παναγιωτόπουλε, δεν δείχνει ηγέτη αλλά γραφειοκράτη, υποταγμένο στον ανομολόγητο πόθο λατρείας της εξουσίας. Κατά βάθος η πάγια τακτική διαφόρων πολιτευτών, σύμφωνα με την οποία –ακολουθούμε υποτακτικά, καρφιτσώνουμε χαμόγελο, τροχίζουμε τα δόντια & περιμένουμε την κοκκινοσκουφίτσα της πολιτικής εξουσίας να την καταπιούμε- μπορεί να απέδωσε τα μέγιστα στο παρελθόν . Σίγουρα όμως στην παρούσα κατάσταση πολύ λίγα μπορεί να δώσει. Το αγροτικό σας στο Δήμο δεν είναι από μόνο του ικανό να σας δώσει ειδικότητα Δημάρχου και εν συνεχεία Βουλευτού.
Η σκληρή πραγματικότητα της κοινωνίας μας, η επί χρόνια υποβάθμιση κάθε δημιουργικής αχτίνας στο Δήμο και η σύνθλιψη κάθε οράματος από τους μόνιμους δίδυμους εραστές της εξουσίας στην περιοχή, απαιτούν άλλες λύσεις καθώς θέτουν με ορμή και αποφασιστικότητα το ερώτημα ποιός με ποιόν και φυσικά πως?
Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες ο κ Παναγιωτόπουλος έχει απευθυνθεί και σε εκλεγμένους με την μείζονα αντιπολίτευση του Δ. Δελφών, πιθανός άτομα τα οποία δένουν πολλαπλά πλοκάμια στις δέστρες της εξουσίας.
Κ. Παναγιωτόπουλε ανοίγετε πολύ νωρίς τα φτερά σας. Ο μύθος του Ίκαρου ας σας προβληματίσει, εκτός αν ενδιαφέρεστε μόνο και αποκλειστικά να χαρίσετε το όνομα σας – κατά το ικάριο πέλαγος- σε παράγραφο σελίδας ιστορίας των αυτοδιοικητικών εκλογών Άμφισσας.
Ειδικός Συνεργάτης Άμφισσας
Φεβρουάριος 2014 (Photo by Henri Cartier Bresson)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ..ΨΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΜΟΣ, ΤΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕ...