Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Εκτός η Φωκίδα από το πρόγραμμα προσλήψεων 10.000 ανέργων του ΟΑΕΔ


Ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα και κατ’ επέκταση και η Φωκίδα, έμεινε έκτος του νέου προγράμματος για την πρόσληψη 10.000 άνεργων του ΟΑΕΔ, που ξεκίνησε χθες για όλη την Ελλάδα.
Η Φωκίδα για ακόμη μια φορά, πληρώνει την αδιαφορία και την αδυναμία των αρμοδίων να εξηγήσουν ότι δεν είμαστε πλούσιος νομός ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στην περιοχή μας ξεπερνά το 30%!!!! Παρότι λοιπόν είμαστε ένας από τους φτωχότερους νομούς και παρότι έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, η Φωκίδα συνεχίζει να τιμωρείται και να εξαιρείται από τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις αφού η Στερεά δυστυχώς εξακολουθεί να εμφανίζεται ως πλούσια περιφέρεια με το μεγαλύτερο ΑΕΠ. Όπως θα δείτε παρακάτω οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα είναι πολύ απλές αλλά δυστυχώς η Φωκίδα μάλλον είναι «παιδί» ενός άλλου Θεού…
Το πρόγραμμα που έχασε η Φωκίδα…
Από τη Δευτέρα λοιπόν ξεκίνησαν οι  αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ύψους 54 εκατ. ευρώ που αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ...10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών.
Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.
Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα αφορά προσλήψεις ανέργων ηλικίας 30 εως 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα με επιδότηση 450 ευρώ στις επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες. Δηλαδή η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως και για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα.
Η επιδότηση θα καλύπτει μέρος του μισθού και δεν θα αποτελεί την τελική αμοιβή. Ουσιαστικά η επιχείρηση θα προσθέτει το υπόλοιπο ποσό για να καλύψει τη δοαφορά για το μισθό που θα διαμορφώνεται βάσει των όσων προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία.
Να σημειωθεί ότι οι άνεργοι θα πρέπει να έιναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχουν συμπληρώσει το επαγγελματικό τους προφίλ.
Προϋποθέσεις:
Οι επιχειρήσεις δε θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους.
Επίσης στο πρόγραμμα δε μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που τρεις μήνες πριν από την αίτηση έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
Στο πρόγραμμα δεν υπάγονται επίσης:
- Δημόσιες επιχειρήσεις
- Νυχτερινά κέντρα
- Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης (security)
- Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων (telemarketing)
- Εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους
- Επιχειρήσεις για τα υποκαταστήματα και γραφεία τους στο εξωτερικό
- Εξωχώριες εταιρείες
- ΚΤΕΛ
- Σύλλογοι και σωματεία που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα
- Επιχειρήσεις που δε διαθέτουν έδρα αλλά ως έδρα είναι το σπίτι του εργοδότη
- Επιχειρήσεις που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ποσών από κρατικές ενισχύσεις
- Επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται προβληματικές
- Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας και στην παραγωγή γεωργικών προϊόντω.
- Επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν από μεταβίβαση ή αλλαγή νομική μορφής υπό τον όρο ότι θα προσλάβουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν.
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΠΑΣΙΑ : Ν Α Ι ΣΕ ΟΛΑ !!!