Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΑΜΦΙΣΣΑ... Το Δέντρο Και Η Κούνια.την Κυριακή 30 Μαρτίου

Το Δέντρο και η Κούνια

Την Κυριακή 30/3/2014 στις 21:00 η Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, θα προβάλει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Μαρίας Ντούζα με τίτλο Το Δέντρο Και Η Κούνια.
 
Παραγωγή
Ελλάδα - Σερβία και Μαυροβούνιο Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα
Πρωταγωνιστούν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Μιριάνα Καράνοβιτς, Νίκος Ορφανός

Περίληψη
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Μαρίας Ντούζα είναι μια δραματική ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης, εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό. Με αφορμή τις παλιότερες αλλά και τις νεώτερες μετακινήσεις των ανθρώπων στα Βαλκάνια, η ταινία συνυφαίνει την σύγχρονη πραγματικότητα με την πρόσφατη ιστορία σε ένα μοντέρνο μύθο όπου οι πρωταγωνιστές, μέσα από τις προσωπικές τους διαδρομές και συγκρούσεις, θα αναζητήσουν εν τέλει την μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη.

Υπόθεση
Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Ελένη Καραπάνου καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, η οποία έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο εδώ και δεκαπέντε χρόνια –από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του, άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Ο Κυριάκος, που είχε υπάρξει πρόσφυγας στη Γιουγκοσλαβία μετά τον πόλεμο, ποτέ δεν συγχώρησε την Ελένη για αυτήν της την επιλογή και αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη ζωή της και την οικογένειά της στο Λονδίνο. Μια μέρα, ο Βρετανός άντρας της Ελένης, ο Χάρυ, χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα. Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, την Αννα, και έρχονται στην Ελλάδα για Πασχαλινές διακοπές. Οταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: