Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δημόσιο: στο στόχαστρο για απόλυση 50.000 συμβασιούχοι

Δημόσιο: στο στόχαστρο για απόλυση 50.000 συμβασιούχοι
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν στο σύνολό τους οι συμβάσεις του δημοσίου καθώς όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή οι έλεγχοι εντόπισαν όργιο παρατυπιών και παρανομιών.

Ουσιαστικά στο στόχαστρο μπαίνουν στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι που υπηρετούν με συμβάσεις στο δημόσιο.
Έτσι θα περάσουν από κόσκινο 50.000 άτομα για τους οποίους τα πρώτα ευρήματα των ελέγχων από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έδειξαν, μεταξύ άλλων, πως για όσο διάστημα εμφανίζονταν ως συμβασιούχοι ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και ελάμβαναν επίδομα ανεργίας, ή εργάζονταν αποδεδειγμένα και με ασφάλιση σε ιδιώτες και εν συνεχεία βρέθηκαν με μια σύμβαση αορίστου χρόνου στο Δημόσιο.
Σε άλλες περιπτώσεις, όπως αναφέρει η Ημερησία, χρησιμοποιούσαν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που τους χορηγούσε η ομοσπονδία εργαζομένων του υπουργείου και όχι η αρμόδια διοίκηση για να αποδείξουν ότι πληρούσαν τις χρονικές προϋποθέσεις που όριζε το Διάταγμα Παυλόπουλου για μονιμοποίηση, ή χρησιμοποίησαν πλαστές βεβαιώσεις ή συμβάσεις, εξαπατώντας ακόμη και τα υπηρεσιακά τους συμβούλια. Μία από τις περιπτώσεις των ελέγχων του ΣΕΕΔΔ ήταν και αυτή όπου μονιμοποιηθέντες στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κατάφεραν με ψευδείς βεβαιώσεις προϋπηρεσίας να πάρουν το «πράσινο φως» για τη μετατροπή των συμβάσεών τους.
«Διαθέτουμε πλέον όχι ενδείξεις, αλλά τις πρώτες αποδείξεις ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ούτε το γράμμα, αλλά ούτε και το πνεύμα του Διατάγματος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους επανελέγχους που γίνονται, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά «και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και στο σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε παρανομίες, αλλά και όσους σιγόνταραν την παρανομία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: