Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Κύριε ΤΑΓΚΑΛΗ, ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΜΦΙΣΣΑ;

Είναι ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ, Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών να καταφεύγει σε προσφυγή προκειμένου να καταχωθεί…!!!! το Αρχαίο Παιδικό Νεκροταφείο της Άμφισσας, που αποκαλύφθηκε με τις εκσκαφικές εργασίες στη Πλατεία της Παιδικής Χαράς, εκεί που είχαν έλθει στο φως προ αρκετών ετών και πάλι πλούσια ευρήματα.
Περισυλλέγησαν τότε χρυσά στεφάνια, κοσμήματα, πόρπες, πολύτιμοι λίθοι και άλλα κτερίσματα ως επίσης και νομίσματα, αγγεία, επιτύμβιες στήλες κλπ.
Είναι τεράστια η σημασία των νέων αυτών ευρημάτων, τα οποία είναι ικανά να αλλάξουν τη πορεία και τη θέση της πόλης της Άμφισσας στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της περιοχής μας. Έρχεται η ίδια η πόλη να προσφέρει ότι κρύβει στα σπλάχνα της , αφού αυτοί που την κακοκυβερνούν τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα γι΄ αυτή, οι οποίοι, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα αρνούνται στη πόλη και αυτά που της ανήκουν, με μοναδικό επιχείρημα να μη διακοπεί το έργο του προσφιλούς εργολάβου, που διακόπηκε αμέσως με την εμφάνιση των αρχαιοτήτων. 
   
    Ευτυχώς, η Περιφερειακή Υπηρεσία Αρχαιοτήτων της Λαμίας είχε εντελώς αντίθετη άποψη με τους κ.κ. Ταγκαλή και Φουσέκη, ενώ εκτιμάται ότι και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, το γνωστό Κ.Α.Σ. θα αποφασίσει τη συνέχιση των ανασκαφών ώστε να αποκαλυφθεί ολόκληροι το μνημείο . 

Κρίνεται λοιπόν όχι απλά σκόπιμο , αλλά υποχρεωτικό και αναγκαίο, να συμπαρασταθούμε και να υπερασπισθούμε όλοι μαζί τη Πόλη μας, την Ιστορία και τον Πολιτισμό που περικλείει, να σώσουμε αυτή τη φορά τον Αρχαιολογικό θησαυρό και να μην επιτρέψουμε για οποιαδήποτε εφήμερη και πελατειακή σκοπιμότητα να σκεπασθούν και πάλι σπουδαία ευρήματα , να μην υπολογίσουμε ούτε τις κατάπτυστες π ρ ο σ φ υ γ έ ς , ούτε αν θα κλείσει για λίγο ένας δευτερεύων δρόμος , ούτε τα…..«διαφεύγοντα» κέρδη ορισμένων.

Σύσσωμοι οι συμπολίτες μας πρέπει να στείλουμε σε όλους αυτούς ένα μήνυμα, να μη διανοηθούν να διαπράξουν ακόμη μία ιεροσυλία καταπλακώνοντας με μπάζα τους μάρτυρες των ιστορικών περιόδων της πόλης μας.

Αν διασώσουμε αυτό το Μνημείο στο σύνολό του, για όσο ακόμη απλωθεί μέσα στη πόλη, θα συνυπάρξει αρμονικά η παιδική χαρά, σε έναν απίθανο συνδυασμό, με την αθώα παιδικότητα των αρχαίων χρόνων.

Το χρωστάμε στο παρελθόν μας, αλλά και πιο πολύ στο μέλλον.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταστραφούν και άλλα μνημεία. Μέχρι σήμερα πολλά μνημεία της πόλης σκεπάσθηκαν, όπως πιο πρόσφατα, καταχώθηκε κάτω από το ενοικιαζόμενο νέο κτίριο της Αστυνομίας το Αρχαίο Νεκροταφείο της Άμφισσας της Ελληνιστικής περιόδου , ισάξιο του Αρχαίου Νεκροταφείου της Πλατείας Δημαρχείου – Κοτζιά των Αθηνών.

Πάλι, τότε, κατά σύμπτωση (!) οι ίδιοι αιρετοί και μη διοικούσαν ή ενεργούσαν στο τόπο.

Θυμάσθε κύριε Ταγκαλή;

Εσείς είχατε εκδώσει την οικοδομική άδεια του κτιρίου της Αστυνομίας και εσείς είχατε επιβλέψει τις εργασίες

Μπορείτε να μας πείτε ΓΙΑΤΙ δεν προχωρήσατε στην κατασκευή και του δευτέρου υπογείου του κτιρίου αυτού , όπως προβλεπόταν από την οικοδομική άδεια και τη Σύμβαση με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, προκειμένου να σταθμεύουν στα υπόγεια τα μικρά και μεγάλα λεωφορεία της Αστυνομίας και με τις παραλείψεις αυτές, απαλλάξατε τον ιδιώτη από την υποχρέωση και τη δαπάνη της κατασκευής του δευτέρου υπογείου , ενώ τα λεωφορεία μένουν πάντα έξω στο δρόμο;

Είναι βέβαια προφανές.

Αυτό έγινε επειδή αποκαλύφθηκε το Αρχαίο Νεκροταφείο κατά τις εκσκαφές τις οποίες διακόψατε και στη συνέχεια σκεπάσατε τους Αρχαίους τάφους με την….περίεργη ανοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών και της Κτηματικής Υπηρεσίας Φωκίδας και δεν σκάψατε βαθύτερα κατασκευάζοντας έτσι μόνο το πρώτο υπόγειο.

Ποίοι συμμετείχαν στην Επιτροπή παραλαβής του κτιρίου ;

Εσείς ενημερώσατε την Επιτροπή αυτή για τη μείωση των ωφελίμων χώρων του κτιρίου κατά ένα ολόκληρο όροφο , του Β΄ υπογείου ;

Είχατε γνώση των Πολεοδομικών παραβάσεων που είχαν γίνει στο κτίριο και οι οποίες διαπιστώθηκαν αργότερα από τη Πολεοδομική Υπηρεσία Άμφισσας ;

Η κ. Ευδοκία Παπαγεωργίου , τότε Διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας Νομού Φωκίδας και Δημοτική Σύμβουλος του κ. Φουσέκη, ποία θέση έλαβε επί όλων των ανωτέρω θεμάτων ;

Ο κ. Φουσέκης είχε εμπλοκή στη συνολική υπόθεση και ποία θέση πήρε , τότε, ή αργότερα , ή και σήμερα ;   

Νίκος Δρόλαπας

                              


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Δρόλαπας έχει γίνει ο εφιάλτης σας κύριοι αιρετοί και καλά σας κάνει!!!Η ασέβειά σας απέναντι στην πόλη και τους πολίτες κι η σκανδαλώδης εξυπηρέτηση των κολλητών σας έχει καταντήσει αηδία.Το χρέος σας απέναντι στην ιστορία της πόλης ανεκτέλεστο και μη μας πείτε ότι κάνετε σκόρπια κάτι ημερίδες πολιτισμού γιατί κι αυτές για την "κουτάλα" γίνονται!Πού είναι το μουσειο της ελιάς στην καταρρέουσα ιστορική οικία Πανουργιά;

Ανώνυμος είπε...

Kai bebaia prepei na diatirithei kai na anaskafei to arxeio ayto!!!Yparxoyn dynatotites!!!

Ανώνυμος είπε...

Kai bebaia prepei na diatirithei kai na anaskafei to arxeio ayto!!!Yparxoyn dynatotites!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο περιμενετε από τους υποδικους ?
Ο δεύτερος υποδικος ειναι ο Κος Τγκαλής τον οποίο περιμενει η δικαιοσύνη πριν τις εκλογες λόγω ψευδορκιας ενωπιον δικαστηριου