Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Υπό κατάρρευση κτίριο στην Άμφισσα - Υπερβολική καθυστέρηση στην έκδοση της άδειας κατεδάφισης


Το άρθρο ανανεώθηκε. Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Βασιλοπούλου που βρίσκεται το κτίριο έχει αποφασίσει το Τοπικό Συμβούλιο Άμφισσας.
 
Το παρόν κτίριο που εμφανίζεται στις φωτογραφίες είναι αρκετά επικίνδυνο να καταρρεύσει. Μάλιστα τα γειτονικά κτίρια απειλούνται καθημερινά από μία πιθανή κατάρρευση του όμορου τοίχου και της στέγης του κτιρίου.
 
Για το θέμα έχει ήδη επέμβει η εισαγγελική αρχή η οποία πιέζει τον ιδιοκτήτη για την άμεση κατεδάφιση του κτίσματος, καθώς όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες μία ολόκληρη πλευρά του κτιρίου έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ είναι προφανές ότι και το υπόλοιπο τμήμα είναι υψηλής επικινδυνότητας.
Όπως μας ενημέρωσε ο μηχανικός του ιδιοκτήτη που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο ιδιοκτήτης έχει εδώ και ένα χρόνο καταθέσει αίτηση για άδεια κατεδάφισης στην Πολεοδομία του Δήμου Δελφών, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι στιγμής εκδοθεί η άδεια, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά να θέτει σε μεγαλύτερη επικινδυνότητα τους περαστικούς μπροστά από το κτίριο καθώς και τα διπλανά κτίρια.
Μάλιστα ο μηχανικός του ιδιοκτήτη μας ενημέρωσε πως ζητήθηκε και η σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων για το αν το κτίριο δύναται να χαρακτηριστεί ως διατηρητέο με αποτέλεσμα η διαδικασία της έκδοσης της άδειας κατεδάφισης να έχει καθυστερήσει σημαντικά.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο ιδιοκτήτης έχει τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες στην πρόσοψη του κτιρίου, αν και αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.
Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ένα από τα πολλά στο σύνολο του Δήμου Δελφών, καθώς ετοιμόρροπα και άκρως επικίνδυνα κτίσματα υπάρχουν στην Άμφισσα, στην Ιτέα, στην περιοχή του Παρνασσού (τα οποία επιβαρύνθηκαν στον πρόσφατο σεισμό της Αμφίκλειας) και σε αρκετά ακόμα σημεία της περιοχής μας.
 
Άμεση ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Άμφισσας κ. Βαρκούτα ο οποίος μας ενημέρωσε πως με την απόφαση 11/2014/23-01-2014 του Τοπικού Συμβουλίου Άμφισσας, η οποία έχει ήδη εγκριθεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δελφών, έχει αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Βασιλοπούλου (από τη διασταύρωση της με την οδό Α. Συγγρού έως την οδό Κόντου) μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης ή κατεδάφισης ετοιμόρροπης οικίας, ιδιοκτησίας Κίττου Αχιλέα & Στάλλειου – Γάτειου Γηροκομείου Άμφισσας. (Ακριβής αντιγραφή της απόφασης).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: