Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ​» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ


Με δεδομένο το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε από την παραπομπή του απερχόμενου Δημάρχου κ. Φουσέκη και τον καταποντισμό που έχει υποστεί η παράταξή του, είναι λογικό, οι επίδοξοι συνεχιστές του έργου του, να ψάχνουν αγωνιωδώς διεξόδους διάσωσης και παραμονής τους στην εξουσία με κάθε μέσο.
Και όπως συμβαίνει όταν το πλοίο βουλιάζει, τα ποντίκια να το εγκαταλείπουν, το ίδιο συμβαίνει και στην παράταξη του κ. Φουσέκη.
Πρώτο και καλύτερο το ‘‘καλό παιδί’’, ο ‘’ήπιων τόνων’’ κ. Παναγιωτόπουλος εγκατέλειψε πρώτος το σκάφος του μέντορά του. Αποποιούμενος τον έως τώρα ευεργέτη του θέλει να ‘’σώσει’’ όλους εμάς, φέρνοντας νέο αέρα και την αλλαγή στον Δήμο μας (!!!)
Ο άνθρωπος που δεν έφερε ποτέ αντίρρηση σε κανένα θέμα, δεν είπε ποτέ ένα όχι, δεν πρόβαλε ποτέ ένα βέτο, δεν πήρε ούτε μια φορά διαφορετική θέση απ’ αυτή του προϊσταμένου του, έρχεται τώρα με μία διακήρυξη, απευθυνόμενος σε αυτούς που υπέφεραν και υποφέρουν από το σύστημα που τόσο πιστά, όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε, ζητώντας την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν αποτελεί κάτι το ξεχωριστώ που θα δώσει νέα πνοή στο Δήμο μας. Θεωρώ απλά ότι αποτελεί την μία συνιστώσα του συστήματος Φουσέκη. Με την μόνη διαφορά, ότι με την κίνησή του να διεκδικήσει τον Δήμο αποκάλυψε τους κρυφούς υποστηρικτές του συστήματος, παρουσιάζοντάς τους ως νέα και άφθαρτα πρόσωπα !!
Η δεύτερη συνιστώσα κατέρχεται στις εκλογές με επικεφαλής τον νυν αντιδήμαρχο της παράταξης του κ. Φουσέκη, τον κ. Ταγκαλή, ο οποίος πήρε και επίσημα το χρίσμα απ’ τον προϊστάμενό του.
Την υποψηφιότητα Ταγκαλή στηρίζουν τα στελέχη της πλειοψηφίας της απερχόμενης αρχής. Μια παράταξη που εμπεριέχει οτι πιο αναχρονιστικό και διεφθαρμένο έχουμε δεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας. Γνήσιο και αυτή τέκνο της παράταξης Φουσέκη. Τα πεπραγμένα τους γνωστά.
Μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα, πχ. στον Πολιτισμό, στην οικονομία, στα σχολεία, στις υποδομές……. Δεν κομίζουν νέες προτάσεις, φρέσκιες ιδέες και καινούργιες πρακτικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπήρξαν διαχειριστές συμφερόντων με αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ για τον Δήμο.
Με ποια ρητορική θα προσπαθήσουν να πείσουν και ποιους να τους ψηφίσουν για να καθίσουν πάλι στην καρέκλα της εξουσίας;
Η κοινωνική δυσαρέσκεια, που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, έχει χτυπήσει κόκκινο. Όλοι αυτοί που πλασάρονται ως νέοι και ωραίοι με φρέσκιες ιδέες και λοιπά γαρνιρίσματα πρέπει να μας απαντήσουν και στα εξής:
Πού βρίσκονταν όταν ο Δήμος έπαιρνε την κατιούσα.
Πού βρίσκονταν όταν μας έπαιρναν τις δημόσιες υπηρεσίες άλλοι νομοί.
Πού βρίσκονταν όταν υποβαθμίζονταν το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.
Πού βρίσκονταν όταν κάποιοι έκλεβαν περιουσία του Δήμου και γίνονταν απόπειρες ξεπουλήματος κληροδοτημάτων.
Πού βρίσκονταν όταν υποβαθμιζόταν το λιμάνι της Ιτέας.
Πού βρίσκονταν όταν υποβάθμιζαν τα ΤΕΙ.
Γιατί ανέχθηκαν τις απευθείας αναθέσεις και τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς ως κανόνα λειτουργίας του Δήμου;
Τι έκαναν για το δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε Ιτέας για το κάψιμο του Ελαιώνα και τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών.
Σε αυτά και σε ένα σωρό ακόμη μικρά και μεγάλα ζητήματα θα πρέπει να μας απαντήσουν.
Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος μας, μεσούσης και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.
Το πολιτικό παιχνίδι της καθόδου δύο σχηματισμών της ίδιας παράταξης, με σκοπό το πέρασμα στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών του ενός εξ αυτών δεν μπορεί να κοροϊδέψει πλέον κανένα.
Πρέπει να καταλάβουν οτι κόσμος δεν αντέχει άλλο, τους έχει καταλάβει και θα τους τιμωρήσει με την ψήφο του.
Η μέχρι τώρα στάση τους έχει δείξει ότι τίποτα το καινούργιο δεν κομίζουν παρά μόνον την φθορά και την διαπλοκή του κατεστημένου. Κομίζουν την πολιτική της πελατειακής αυτοδιοίκησης, την διεφθαρμένη και αναχρονιστική πολιτική την οποία πιστά και απαρέγκλιτα υπηρέτησαν.
Εμείς οι πολίτες του Δήμου Δελφών θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας ξεκινάει από την ποιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που καθρεπτίζει τους ίδιους τους εαυτούς μας.
Θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας άπαξ δια παντός στο κατεστημένο που τόσα δεινά έφερε στον τόπο μας. Να βάλουμε εδώ και τώρα τέλος στις πελατειακές σχέσεις και στους εκβιασμούς.
Θα πρέπει να γίνει σε όλους απόλυτα σαφές, ότι εμείς οι ίδιοι φέρουμε ακέραια την ευθύνη όταν δεχόμαστε ότι μας σερβίρουν, χωρίς καμία αντίσταση και ψηφίζουμε αυτούς που απαιτούν την ψήφο μας, χρησιμοποιώντας κάθε εκβιαστικό και αθέμιτο μέσο. Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την αξιοπρέπειά μας και να μην ξεπουλάμε την ψήφο μας έναντι πινακίου φακής, για λίγους μήνες ανασφάλιστης εργασίας ή για οποιοδήποτε άλλο ρουσφέτι.
Η εργασία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και οφείλουμε να φτύνουμε κατάμουτρα τον πολιτικό που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την οποιαδήποτε ανάγκη μας για να μας εξαγοράσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πολιτικός που μας εκβιάζει, δεν είναι πολιτικός, αλλά νταβατζής που θυσιάζει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου στο βωμό του προσωπικού του συμφέροντος.
Ας μην αφήσουμε αυτή την φορά τον φόβο και την ανασφάλεια να μας παρασύρουν και ας δώσουμε την ευκαιρία σε άτομα τα οποία είναι πραγματικά άφθαρτα πολιτικά και έχουν δώσει δείγματα γραφής για το ποιόν και την δουλειά τους για τα κοινά
ΒΕΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ μέλος των Πολιτών στο Προσκήνιο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι προτείνει ο συγγραφέας του άρθρου
αυτού? Θα είναι ο ίδιος υποψήφιος? Αν όχι να πει ποιόν προτείνει και οχι γενικολόγια!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΨΑΧΝΟΥΜΕ..ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΓΙΑ..ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ...