Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Καταγγελία του προέδρου της Τοπικής Ενότητας Δελφών κ. Νίκου Κοντογιάννη: Χωρίς γιατρό ο «ομφαλός» της Γης


- Το επόμενο δεκαπενθήμερο δεν έχει γιατρό να τους διαθέσει το νοσοκομείο.
- «Καθημερινά η περιοχή έχει 2000 κατοίκους και 5000 επισκέπτες», υποστηρίζει ο καταγγέλλων.
- Έχουμε πρόβλημα με την υποστελέχωση και είναι ενημερωμένοι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, επιβεβαιώνει ο Διοικητής κ. Σταμάτης Δάρρας.
Ο «Ομφαλός της Γης», η κορυφαία  τουριστικής περιοχή της Στερεάς και μια από τις πιο τουριστικές της χώρας, το μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος που συρρέουν χιλιάδες τουρίστες για αν δουν κάθε μέρα, απαξιώνεται από την ίδια την Πολιτεία, που αποφάσισε να μην έχει γιατρό η –περιοχή, μέχρι περίπου τα τέλη Μαρτίου, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των Δελφών κ. Νίκος Κοντογιάννης.
Ειδικότερα, εξήγησε ότι το Αγροτικό Ιατρείο των Δελφών τα τελευταία χρόνια είχε δυο παθολόγους που είχαν καθημερινή παρουσία. Τα δυο τελευταία χρόνια, από εποχή διοίκησης της κ. Δήμητρας Καραγεώργου, έμεινε μόνο η μια γιατρός, πάλι με καθημερινή παρουσία. Το τελευταίο διάστημα η γιατρός πηγαίνει στους Δελφούς δυο φορές την εβδομάδα, καθώς πηγαίνει στο Κέντρο Υγεία Λιδωρικίου και στο Κέντρο Υγείας Ιτέας. «Τώρα μας ενημέρωσαν ότι δεν θα έχουμε κανένα γιατρό μέχρι τις 27 Μαρτίου. Είμαστε μια περιοχή όπου ζούμε εδώ καθημερινά 2000 μόνιμοι κάτοικοι και έχουμε κατά μέσο όρο 5000 επισκέπτες σε ημερήσια βάση. Η τουριστική κίνηση δείχνει αυξητικές τάσεις, λαμβανομένων υπόψη των κρατήσεων, ενώ προσδοκούμε και περιμένουμε μεγάλη αύξηση επισκεπτών. Η εικόνα που παρουσιάζουμε στην βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό, είναι τριτοκοσμική, στερώντας από επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής, στοιχειώδη ασφάλεια», τονίζει και ζητεί από όλους τους θεσμικούς φορείς, να φροντίσουν άμεσα την επίλυση του προβλήματος.
Την καταγγελία του κ. Νίκου Κοντογιάννη επιβεβαιώνει πλήρως ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Σταμάτης Δάρρας, υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν δικαιολογημένα. «Δεν έχουμε κανένα τρόπο να το καλύψουμε. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης. Η περιφέρεια μας ζήτησε με διαδικασία κατεπείγοντος τις προτάσεις μας και απαντήσαμε άμεσα ζητώντας έξι γιατρούς. Ζητάμε παθολόγο ή γενικό ιατρό, ορθοπεδικό, νεφρολόγος για τη Μονάδα και μαιευτήρα για το νοσοκομείο, όπως και δυο παθολόγους ή γενικούς ιατρούς άμεσα για το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου. Πιστεύουμε ότι άμεσα θα βγει η προκήρυξη για επικουρικούς. Αυτό όμως δε μας λύνει το πρόβλημα. Σήμερα Παρασκευή θα επισκεφθώ το διοικητή της ΥΠΕ και θέλω να πιστεύω ότι θα δρομολογηθεί λύση. Για εμάς, μόνο με μόνιμο προσωπικό μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι όλες μας οι πιέσεις, διότι για ένα χρόνο δεν παρατάει ο άλλος το ιατρείο του», τόνισε ο κ. Δάρρας.
Να επιλυθεί πολιτικά το θέμα
Αυτό που συμβαίνει σαμποτάρει ουσιαστικά και καταλυτικά την περιοχή και γενικότερα τον ελληνικό τουρισμό. Έχουν την υποχρέωση άμεσα να το επιλύσουν όλοι οι τοπικοί παράγοντες με προεξάρχουσα τη Βουλευτή κ. Ασπασία Μανδρέκα, της οποίας ο ρόλος είναι ακριβώς αυτός: να επιλύει τα μεγάλα τοπικά προβλήματα που άπτονται των κεντρικών αποφάσεων και της κυβερνητικής πολιτικής. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να συμβάλει και ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Κώστας Παπαθανασίου, ο οποίος είναι μέλος του ΕΟΠΥΥ και υποδιοικητής του ΙΚΑ, δυο θέσεις που αναφέρονται στον κλάδο της υγείας σε εθνικό επίπεδο. Εξάλλου, αμφότεροι οι δυο τοπικοί παράγοντες είναι υποστηρικτές του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από τη στιγμή που αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ.
Στην ίδια κατεύθυνση οφείλει να κινηθεί και ο Δήμαρχος Νίκος Φουσέκης, ο οποίος μάλιστα έχει ένα πολύ καλό κύκλο πολιτικών γνωριμιών όλα αυτά τα χρόνια που διοικεί σε διάφορες αιρετές θέσεις του νομού. Μάλιστα, θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο παρεμπιπτόντως, μάλλον έχει ξεχάσει ότι πρέπει και να συνεδριάσει κατά νόμον.
Οφείλουν να διεκδικήσουν την επίλυση του θέματος και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες. Ειδικά ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου που είναι βουλευτής μπορεί εύκολα να καταθέσει επερώτηση στη Βουλή με άλλους συναδέλφους του. Όμως και ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, να ενεργοποιήσει τη μητέρα του η οποία επίσης είναι βουλευτής και μάλιστα το Νο 2 τη τάξη, εντός της ΝΔ, αλλά και ανιψιός υπουργού. Όσο για τον κ. Θανάση Γιαννόπουλο και αυτός μπορεί να φτάσει το θέμα στη Βουλή, καθώς είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο γιατί ανησυχείς ??
Η αντιδήμαρχος έχει λύσει το πρόβλημα με την νέα ανάθεση σε εταιρεία τηλεϊατρικής για εξ αποστάσεως διαγνώσεις....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ξυπνησατε?????Προεκλογικα παλι.....Παρτε τηλεφωνο τον Αδωνι ...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ακριβώς είναι που κολλάνε πλήθος ρητών, ανεκδότων, παροιμιών κ.λ.π.. Ξεκινώντας
Από το « ...που πας καημένε Καραμήτρο....», στο «...κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...», το «...βαθειά νυχτωμένος...», μέχρι το «... με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...» και θα ήταν ενδιαφέρον οι γνώστες της κατάστασης να προσθέσουν στα σχόλια και ότι άλλο τους έρθει για να μην βάλω και τα σεξουαλικά μέσα. Και αυτό δεν αφορά τους εμπλεκομένους και εκφράζοντες απόψεις στο συγκεκριμένο άρθρο αλλά όλους του επαγγελματίες του Τουρισμού της Φωκίδας με προεξέχοντες και με διαφορά φυσικά αυτούς των Δελφών, μετά του Γαλαξιδίου και στην συνέχεια της Ιτέας και της Άμφισσας κ.λ.π. και όποιο κορόιδο ανθρωπάκι ελπίζει στον Τουρισμό σε ένα τόπο που μόνο τα τελευταία 3 χρόνια έγιναν όλα τα εγκλήματα που θα μπορούσαν να γίνουν για να εξαλειφθεί για πάντα ο τουρισμός. Που ζείτε ρε σεις όλοι, σε άλλο πλανήτη; Επειδή βρίσκεται εκεί τυχαία το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος και περνάνε να τα δούνε μονοήμερα ξαφνικά γίνατε και τουριστική περιοχή! Κάποτε ναί. Τώρα Καπούτ. Που το συμπέρανα; Καλά, μπορεί να κάνω λάθος. Για πέστε μου τι ακριβώς έχετε κάνει για το κατάπτυστο Νόμο του Δεκεμβρίου του 2013 που έσβησε τους Δελφούς από τον Ελληνικό Τουρισμό; Ξέρετε να διαβάζεται ή άλλοι σας τα γράφουν; Διαβάστε εδώ

http://karteria1.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9697.html

και πέστε και σε μένα τον χαζεμένο ποιός με δουλεύει!!!!!! Αν δεν έχετε κάτι να πείτε πάρτε το χαμπάρι, δεν είστε ρε τουριστική περιοχή. Ραγιαδιστάν είσαστε και οι επαγγελματίες και όλοι όσοι έρθουν και πάλι στις εκλογές και τάζουν λαγούς και πετραχήλια. Τρείς μήνες τί κάνατε; Όποιος σας πετάει ένα ξεροκόμματο του κάνετε τούμπες. Κόψτε τις φανφάρες και γλύψτε ότι σας δείχνουν γιατί θα το χάσετε και το ξεροκόμματο και μπορεί να μην σας αξίζει τίποτα περισσότερο και να πεθάνετε στην πείνα. Θέλετε και γιατρούς για τους τουρίστες. Ναι ρε, ότι πείτε. Όπου υπάρχει τουριστικό αξιοθέατο θα πάμε να φτιάξουμε και ένα Νοσοκομείο. Θα φτιάξουμε και ένα στο Σούνιο και ένα στα Μετέωρα και ένα στην Ολυμπία.


Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4.59 παρ το απόφαση όσο και αν σε χαλάει, οι Δελφοί ήταν, είναι και θα είναι Δελφοί, παρά τα τεράστια λάθη που κάναμε. Ξημερώνει καινούργια μέρα και μαζί με εμάς πρέπει να σωθεί και το Λαρνάκι σου !

Ανώνυμος είπε...

εκλεισε το μαγαζι
τι να τον κανουν το γιατρο
για δηθεν?

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ.
ΑΡΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ......
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΠΤΙΖ ΜΕΓΑΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ???
ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΚΑΗΜΟΣ? ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ?
ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ