Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: Ψήφισμα-Καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας εναντίον της ποινικής δίωξης κατά συναδέλφων .


H ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679

elmefokidas@yahoo.gr                                                                         Άμφισσα,  10/12/2014
Αρ. πρωτ 12
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ, Συλλόγους Διδασκόντων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ψήφισμα-Καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας  εναντίον της ποινικής δίωξης κατά συναδέλφων .
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλει την ποινική διώξη που εναντίον των συναδέλφων εκπαιδευτικών που στην ουσία κατηγορούνται για υποκίνηση καταλήψεων. Η ποινική δίωξη έρχεται σε συνέχεια  αναφοράς  που έγινε στον εισαγγελέα από γονέα μαθητή του Λυκείου Ιτέας με βάση την οποία εγκαλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι γονείς  για την στάση που κράτησαν σε συνέλευση  του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ιτέας.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, των μαθητών- δεν ξεχνάμε ότι στη συγκεκριμένη αναφορά αναφέρονται ονόματα και στοχοποιούνται ανήλικοι μαθητές. Στόχος είναι να καταστείλουν με τον φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική.  Εντάσσεται και εξυπηρετεί  την πολιτική της κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ , να επιβάλλει δηλαδή κλίμα τρομοκρατίας στο λαό για να σταματήσει να διεκδικεί.
Με την συγκεκριμένη ποινική δίωξη όμως διώκεται η άποψη. Διώκεται η στάση και η γνώμη των συναδέλφων, η οποία εκφράστηκε σε ΓΣ Συλλόγου Γονέων. Δηλαδή όποιος στηρίξει τις αποφάσεις των μαθητικών συλλογικών οργάνων, όποιος  στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών, όπως και όλης της νεολαίας να διεκδικήσει το μέλλον της βαφτίζεται υποκινητής καταλήψεων και διώκεται ποινικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμα να σηκώσει κεφάλι, θα χει μπλεξίματα με τον νόμο!
 
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να καταδικάσουν τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Να μη φοβηθούν, να μη σταματήσουν να αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν θα περάσει!
 
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ποινική διώξη εναντίον των συναδέλφων!
Να μην τολμήσουν να εμπλέξουν το όνομα κανενός μαθητή μας!
Να σταματήσει κάθε δίωξη που στρέφεται εναντίον των αγώνων και του κινήματος!
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                                                        ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Από ποτε είναι δικαίωμα των μαθητών να καταλαμβάνουν το σχολείο; Είναι ντροπή για όλους μας 12 χρόνα να συνδικαλιζονται εξυπηρετώντας κομματικές επιδιώξεις επιτήδειων.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ; ΑΛΩΣΤΕ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ) ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ...ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

EXOYME GEMISEI APO KAUHGHTES KOMMOYNIA STA SXOLEIA. H PROPAGANDA PAEI SYNNEFO.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΣΚΟΠΟ ΦΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ??? ΠΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ {εννοω καθηγητες} ??? ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΛΥΚΙΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΖΕΣΤΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ , κ.λ.π. ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ??? ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ , ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΛΟΓΟΙ !!! ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ????