Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ: ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ.


Κατά το χρόνο διαβούλευσης του Νομοσχέδιου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, η Βουλευτής Φωκίδας υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, αλλά και τον αρμόδιο για την επεξεργασία του Νομοσχεδίου, καθηγητή κ. Καραβίτη, με στόχο να απαλλαγούν, άλλως, να φοροελαφρυνθούν ακίνητα, τα οποία βρίσκονται εντός των Περιοριστικών Ζωνών του Δελφικού Τοπίου, στον Ελαιώνα της Άμφισσας, στις περιοχές NATURA, στην ζώνη προστασίας γύρω από τη Λίμνη του Μόρνου, καθώς και μια σειρά από άλλα ακίνητα.
Η πρότασή της, αυτή, κατατέθηκε και εγγράφως προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, και είχε δημοσιευθεί και στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αυτή, δε, έγινε δεκτή σε μεγάλο βαθμό από το Υπουργείο αφού αυτό έλαβε υπόψη του και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Το γεγονός αυτό αποτελεί σπουδαία είδηση για τη Φωκίδα.
Παρότι, σε πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν η Βουλευτής ανακοίνωσε το περιεχόμενο του νέου νόμου και τις περιπτώσεις φοροαπαλλαγής των συμπολιτών μας, είναι πολλοί αυτοί που συνεχίζουν να μας ρωτούν για το πώς έχουν διαμορφωθεί οι σχετικές ρυθμίσεις. Για το λόγο αυτό στο παρόν κείμενο παρατίθεται η πρόταση της Βουλευτή καθώς και οι νέες διατάξεις που αφορούν στους συμπολίτες μας.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΥΠΟΝΗΜΑ ΕΔΩ

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνχαρητηρια ασπασια
ΛΥΤΡΑΣ-ΣΑΡΑΝΤΑΕΝΑΣ