Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Νοσοκομείο Άμφισσας… “Μαχαίρι” στις εξετάσεις

Λόγω μείωσης του προϋπολογισμού

- Αρκετό καιρό τώρα δεν κλείνουν ραντεβού για βιοχημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Άμφισσας.
- «Εντός δέκα ημερών ευελπιστούμε να λυθεί το πρόβλημα», δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δάρας.
Υποχρεωτικά πληρώνουν, έχουν δεν έχουν, όσοι αυτό το διάστημα παραπέμπονται για μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, καθώς το 1535 δεν κλείνει ραντεβού, λόγω περιστολής δαπανών.
Το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς όλοι οι ασφαλισμένοι βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο και αναγκάζονται να πληρώνουν 80άρια και 100άρια, αν αντιμετωπίσουν την ατυχία να παραπεμφθούν για μικροβιολογικές εξετάσεις. Αφενός ο ΕΟΠΥΥ είναι κλειστός, αφετέρου το Νοσοκομείο κάνει οικονομία!!!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτό συνέβη για «να μη γίνεται σπατάλη», ενώ στην ουσία συμβαίνει επειδή έχει περικοπεί δραματικά ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Σταμάτη Δάρα, αφενός παραδέχθηκε το πρόβλημα, αφετέρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός των δέκα επόμενων ημερών θα λυθεί το πρόβλημα. Σημείωσε πάντως ότι αν είναι κάτι επείγον γίνεται όπως και όλες οι εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί.
Επειδή το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, ο κ. Δάρας προφανώς ποντάρει στην αύξηση του προϋπολογισμού, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμβεί.
Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω στο «πτώμα» των Ελλήνων
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μοναδική δομή δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο Νομό και τις υπηρεσίες σε πρωτοβάθμιο επίπεδο είναι τραγικό και καταδεικνύει μια πολιτικά αναίσχυντη κυβέρνηση που πανηγυρίζει εντός και εκτός συνόρων την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Ένα πλεόνασμα που οφείλεται στην απώλεια κάθε ίχνους δωρεάν υγείας, παιδείας και κοινωνικής πολιτικής.
Το πλεόνασμα εάν υπάρχει πατάει στα «πτώματα» των Ελλήνων που αποδεικνύεται ότι οι κρατήσεις τους για τα ασφαλιστικά ταμεία, πάνε υπέρ πίστεως (σ.σ. ούτε καν υπέρ πατρίδος) στο βωμό δανειστών και λοιπών αφεντικών. Δυστυχώς, η μονοεδρική Φωκίδα όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, απεναντίας έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα σε πολλούς τομείς. Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από τη δημοσίευση του ετήσιου ποσοστού ανεργίας ανά Νομό, που δείχνει τη Φωκίδα «πρωταθλήτρια» στη Στερεά, διατηρώντας το υψηλότερο ποσοστό.
Είμαστε σε ένα Νομό που δεν δια- θέτει άλλο Νοσοκομείο, με πολύ υψηλό ποσοστό φτώχειας και κακό οδικό δίκτυο. Εδώ και πάρα πολύ καιρό το Νοσοκομείο απαξιώνεται από την έλλειψη προσωπικού και κόβονται συνέχεια υπηρεσίες.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Safos exei peikopei o proypologismos kata to imisi, kai oxi mono stis eksetaseis!!!Pantoy, se ola ta ylika kai analosima!Kai poy eimaste akoma!!!