Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Σόκ & δέος προκαλούν οι Δυνάμεις των Ρώσων που πήραν διάταξη μάχης στη Μαύρη Θάλασσα

Διάταξη μάχης του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος από το 2010 και μετά υπάγεται στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι η ρωσική Δαμόκλειος Σπάθη στις ευαίσθητες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της περιοχής του Καυκάσου. Ο στόλος δεν είναι σήμερα ότι πιο σύγχρονο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή απειλή για όποιον βρεθεί στην λίστα των «ανεπιθύμητων» του Κρεμλίνου.

Διοικητής του μεγαλύτερου ρωσικού στρατιωτικού σώματος στην Κριμαία είναι ο Αντιναύαρχος Αλεξάντερ Βίτκο, του οποίου η έδρα βρίσκεται στην Σεβαστούπολη. Ανοικτές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι κάπου 11.000 άτομα, αν και ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του προσωπικού είναι σημαντικά υψηλότερη, ίσως της τάξης των 25.000 ατόμων.
Το παρακάτω είναι η διάταξη μάχης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με βάση τις ανοικτές πηγές. Η έκθεση αυτή δεν μπορεί να είναι πλήρης, και θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να ενημερωθεί, όπως καθίστανται διαθέσιμες νέες πληροφορίες, για να έχει κάποιος μια γενικότερη αντίληψη των πιθανών ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: