Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΙΤΕΑ ΣΗΜΕΡΑ… Η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Δράμας και συζήτηση με τις νέες σκηνοθέτιδες – Όλο το σημερινό πρόγραμμα


Έχουν προσκληθεί και θα παραβρίσκονται το Σάββατο τρεις νέες σκηνοθέτιδες που έδωσαν δυναμικά το παρόν στο Φεστιβάλ Δράμας με εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους οι οποίες βραβεύτηκαν. Συγκεκριμένα θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους:

Η Σόνια Λίζα Κέντερμαν ( «Νικολέτα», Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών – ΟΚΛΕ, Βραβείο Σπουδαστικής Ταινίας)

Η Νικολέτα Λεούση («Γεννήτρια», Βραβείο σεναρίου, Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου)

Η Νατάσσα ΞύδηTravel express», Εύφημος μνεία)

Το Σάββατο μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σας καλούμε να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε με αυτή τη δημιουργική νέα γενιά που έχει το κουράγιο και τη δύναμη την εποχή των μνημονίων να προετοιμάζει το μέλλον που ονειρεύεται.
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/3/2014 στις 8.15μμ

1) «ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ» (19’) της Αναστασίας Κρατίδη

Υπόθεση: H Λένα ζει με την οικογένειά της σε ένα απομονωμένο σπίτι της ελληνικής επαρχίας ως ένα ζωντανό σώμα προς χρήση. Βρίσκεται τώρα Στο κατώφλι της ζωής της όπου καλείται να αποφασίσει αν θα το περάσει μένοντας μέσα ή έξω από αυτό το καθεστώς.

2) «ΝΙΚΟΛΕΤΑ» (19’) της Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Υπόθεση: Ήπειρος, 1951: Ενα 8χρονο αγόρι είναι αναγκασμένο να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στα αφιλόξενα βουνά με το μωρό αδερφάκι του δεμένο στους ώμους του για να το παραδώσει σε μια άλλη οικογένεια.

Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ) απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην ταινία «Νικολέτα» για την επιτυχημένη καταγραφή του κλίματος της μετεμφυλιακής Ελλάδας και της βίαιης ενηλικίωσης των παιδικών ψυχών και για τη διαλεκτική σχέση του σκληρού ορεινού τοπίου με την τραχύτητα της ζωής των ηρώων.

3) «ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ» (19’) της Νικολέτας Λεούση

Υπόθεση: Ο Σάββας είναι ένας πενηνταπεντάχρονος που βλέπει ό,τι έχτιζε όλη του τη ζωή να χάνεται. Τη μέρα που η Αθηνά φλέγεται από διαδηλώσεις και συγκρούσεις, ο Σάββας αποφασίζει να δράσει δείχνοντας την ανάγκη του για μια νέα πιο καθαρή αρχή.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης συγκλονιστικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

4) «TRAVEL EXPRESS» (20’) της Νατάσσας Ξύδη

Υπόθεση: Η Μαργαρίτα ετοιμάζεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Πάρο όμως χάνοντας το πλοίο, θα ταξιδέψει τελικά ακόμα πιο μακριά...

Συμμετοχή 5 Ε το διήμερο (φοιτ: 3 Ε) Ισχύουν οι κάρτες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: