Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ι΄ ΕΠΚΑ ΔΕΦΩΝ: Η κίνηση των επισκεπτών και των εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Στοιχεία κίνησης των επισκεπτών και των εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο Δελφών τον Ιανουάριο   και τον Φεβρουάριο 2014
Κατά τον Ιανουάριο  2014 στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 56, 06 % και  ιδία αύξηση εσόδων από τα εισιτήρια   σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013. Στο αρχαιολογικό μουσείο Δελφών παρατηρήθηκε αύξηση της κίνησης των επισκεπτών κατά 32,99%  και ιδία αύξηση των εσόδων   σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013.

Κατά τον Φεβρουάριο του  2014 στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 38,49 % και υπερδιπλάσια  αύξηση εσόδων   σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2013.Όσον αφορά στο αρχαιολογικό μουσείο Δελφών παρατηρήθηκε αύξηση της κίνησης των επισκεπτών κατά 3,29%  και υπερδιπλάσια αύξηση των εσόδων   σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013.

Αυτό  το σημαντικό  κατά την κρίση μας αποτέλεσμα οφείλεται στο σύνολο του  προσωπικού της Ι’ ΕΠΚΑ που με μεγάλη φροντίδα φέρει εις πέρας το έργο της ασφάλειας και προστασίας του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου των Δελφών αλλά και στα έργα ανάδειξης και τις ποικίλες δράσεις  που εκτελεί η Εφορεία μας, οι οποίες έχουν προσελκύσει το ευρύ κοινό και κυρίως τις τοπικές κοινωνίες παρά την οικονομική δυσπραγία. Επισημαίνεται η συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και του Δήμου Δελφών δια των αρμόδιων Υπηρεσιών τους, της Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας στις οποίες εκφράζονται θερμές ευχαριστίες.

 
                                                                              Η Προϊσταμένη της Εφορείας
                                                                                           Αθανασία Ψάλτη
                                                                                               Αρχαιολόγος

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: