Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΙΤΕΑ... Ένα ξεχωριστό cine Αφιέρωμα


Μια ακόμα σημαντική δράση παρουσίασε κι ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία χθες Σάββατο η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας. Ο λόγος για το διήμερο αφιέρωμα στο φετινό φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.
 Οι φίλοι του καλού σινεμά στην Ιτέα κι όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 10 από τις ταινίες που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο που μας πέρασε, ενώ, παράλληλα, αξιοσημείωτη ήταν κι η συζήτηση τριών εκ των νεαρών γυναικών σκηνοθετών, που παραβρέθηκαν στο διήμερο, καλεσμένες και φιλοξενούμενες από τους ανθρώπους της Λέσχης.
Ειδικότερα, την Παρασκευή προβλήθηκαν οι εξής ταινίες :
1) "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ" του Βασίλη Καλαμάκη
2) "DON'T LET THE DOOR HIT ON YOUR WAY OUT" του Ιωάννη Τσακιρίδη
3) "RED HULK" της Ασημίνας Προέδρου
4) "COUNTING HAPPINESS" της Βενετίας Ευρυπιώτου
5) "DEBTFOOLS" του Φιλιππου Βαρδάκα & της Δέσποινας Οικονομοπούλου
6) "ΑΝΝΑ" του Σπύρου Χαραλάμπους
Το Σάββατο παρουσιάστηκαν τα φιλμ:
1) "ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ" της Αναστασίας Κρατίδη
2) "ΝΙΚΟΛΕΤΑ" της Σόνιας-Λίζας Κέντερμαν
3) "ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ" της Νικολέτας Λεούση
4) "TRAVEL EXPRESS" της Νατάσσας Ξυδή
Κατά τη συζήτηση με το κοινό που ακολούθησε τις προβολές του Σαββάτου ( φώτο ) οι νεαρές δημιουργοί Σόνια - Λίζα Κέντερμαν, Νικολέτα Λεούση και Νατάσσα Ξυδή αναφέρθηκαν στις ταινίες τους, στα κίνητρα που τις παρακίνησαν να επιλέξουν τη θεματολογία τους και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την υλοποίησή τους. Επιπλέον, συζητώντας με τους φίλους του κινηματογράφου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήρθαν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και γόνιμη διαλογική αλληλεπίδραση μαζί τους, αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για το cinema του σήμερα και του αύριο, ξεδίπλωσαν τα σχέδια και τα όνειρα τους για τα επόμενα βήματά τους και τις επιρροές τους, ενώ δεν παρέλειψαν να τοποθετηθούν, η κάθε μία με βάση τη δική της ιδιοπροσωπία κι ευαισθησία στις αρκετές παρατηρήσεις, απορίες και προβληματισμούς του σινεφίλ κοινού της περιοχής.
Και πραγματικά κατάφεραν να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσοι παραβρέθηκαν στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του CineIτέα. Τόσο για τις γνώσεις και το μεράκι τους για το χώρο της Έβδομης Τέχνης, όσο και για την αισιοδοξία που σκόρπισε η φρεσκάδα της νεανικής ματιάς και το συνακόλουθο πάθος για δημιουργία. Ειδικά σε καιρούς δίσεκτους για δράση στο χώρο του πολιτισμού και δή για πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: