Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ομολογία Νίκου Ευαγγελάτου: «Τα υπουργεία μας σερβίρουν τα θέματα» - VIDEO


«Θα πω βεβαίως ότι όπως όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι κάναμε θέματα τόσο καιρό που μας τα σέρβιραν τα υπουργεία, για να μιλάμε ανοιχτά, και λέγαμε “το επίδομα τυφλότητας”, “τα επιδόματα για τους πεθαμένους που κάποιοι τα έπαιρναν ενώ…”, “τους συνταξιούχους που είχαν πεθάνει”, κτλ, έχουμε και εδώ μια τέτοια περίπτωση που αφορά εμάς. Και αφορά το ταμείο μας. Και αφορά αυτό το ταμείο το οποίο πληρώνουμε και το οποίο τελικά δίνει λεφτά με έναν τρόπο ο οποίος είναι περίεργος…».

Αυτές οι λέξεις είναι η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων είπε στη χτεσινή του εκπομπή ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος, αναφερόμενος στην μεγάλη δημοσιογραφική αποκάλυψη της Real News για το επίδομα ανηλίκων τέκνων που έπαιρνε η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μαζί με άλλες 400 συνταξιούχους, από λάθος του δημοσιογραφικού ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Πρόκειται περί ομολογίας ή μήπως διεκδικεί κάποιου είδους έπαινο ο συνάδελφος; Και αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει μια σχετική ορολογία στο ποδόσφαιρο. Λέμε «του έστρωσε πάσα για να βάλει γκολ» και εννοούμε ένα από δύο πράγματα ανάλογα με την περίπτωση. Αν ο παίχτης αστοχήσει, το χρησιμοποιούμε για να καταδείξουμε πόσο χασογκόλης είναι: «ρε μαλάκα, στρωμένο ήτανε. Τι άμπαλο παλτό είναι τούτο;». Σε περίπτωση πάλι που ο παίκτης σκοράρει λέμε: «ναι, ντάξει, αλλά κι ο άλλος του την έστρωσε “πάρε- βάλε”». Αυτό πάλι με τη σειρά του το λέμε σε δύο περιπτώσεις: είτε όταν δεν γουστάρουμε τον σκόρερ και θέλουμε να υποβαθμίσουμε το γκολ του είτε (συνηθέστερα) όταν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με αυτόν που του έστρωσε την πάσα η οποία ήταν από μόνη της το μισό γκολ.

Στη δημοσιογραφία την ορολογία «πάρε-βάλε» θεωρητικά δεν την αποδεχόμαστε. Αποτελεί μάλιστα ύψιστη προσβολή να πεις για συνάδελφό σου ότι του στρώνουν πάσες από την κυβέρνηση για να βάζει «γκολ».
 
Ευχαριστούμε τον προσεκτικό φίλο που παρατήρησε τα tags (κλικ για μεγέθυνση)

Άρα τι μας καλεί να διαβάσουμε κάτω από τις λέξεις του ο έμπειρος συνάδελφος; Πρόκειται περί συνειδητής ομολογίας (γιατί τέτοια πράματα δεν ξεφεύγουν ούτε σε τσικό) ή μήπως αναζητά την αναγνώριση για τις πάσες που στρώνει καθημερινά την ώρα που η κυβέρνηση επαινεί τον σκόρερ Νίκο Χατζηνικολάου;

Υ.Γ Παιδιά, εκεί στο enikos.gr, «πάρε-βάλε» είπαμε, αλλά λίγη προσοχή με τα tags…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:
 



unfollow.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: