Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ζητούν 1.200 ευρώ από ανέργους


Τρικυμία εν κρανίω φαίνεται ότι έχουν πάθει οι επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς ζητούν από τους ανέργους που παρακολούθησαν επιδοτούμενα σεμινάρια το 2013 (τα περίφημα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης Voucher), να επιστρέψουν -και μάλιστα στο τριπλάσιο- τα χρήματα που έλαβαν, καθώς το εν λόγω εισόδημα χαρακτηρίζεται ως... απολαβή από εμπορικές επιχειρήσεις.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από όσους... τυχερούς έγιναν δεκτοί από τον ΟΑΕΔ για να παρακολουθήσουν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες εισόδου τους στην αγορά εργασίας. Λογάριαζαν ωστόσο χωρίς τις κατά τόπους ΔΟΥ... Η κατάσταση αυτή δεν άφησε αδιάφορο τον Σύλλογο των Λογιστών της Αχαΐας, ο οποίος αντέδρασε άμεσα, με τον πρόεδρό του, τον κ. Γιάννη Βάρδα, να αποστέλλει επιστολή τόσο προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και προς τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας.

Με την επιστολή αυτή ο κ. Βάρδας ζητά την άμεση τροποποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ούτως ώστε το εισόδημα από τα σεμινάρια να φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, με την κλίμακα των μισθωτών. Με αυτόν τον τρόπο, όπως ο ίδιος αναφέρει, οι άνεργοι δεν θα κληθούν να καταβάλουν το ύψος των χρημάτων που τους ζητάει το Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: