Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΙΤΕΑ… ΠΡΙΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ – ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ



Η κοινότητα Συλλεκτικά στο facebook δεν σταματά τις εκπλήξεις. Για άλλη μία φορά, δημοσιεύει παλιά, σπάνια φωτογραφία και μάλιστα έγχρωμη από την Ιτέα. Την εποχή που τραβήχτηκε είναι δύσκολο να την προσδιορίσουμε. Σίγουρα είναι πριν τα μέσα του ’60 και αυτό γιατί δεν φαίνεται το ξενοδοχείο «Γαλήνη» το οποίο άρχισε να κτίζεται στις αρχές του 1960.
Ο φωτογράφος διάλεξε τον λόφο των Αγίων Αναργύρων για ν’ απαθανατίσει την Ιτέα. Το μεγάλο κτήριο που διακρίνεται δεξιά είναι οι Κυλινδρόμυλοι Παπαλεξανδρή.
Οι παλιότεροι σίγουρα θα θυμούνται και το τούνελ που έφτιαχναν οι ευκάλυπτοι στην είσοδο τη πόλης από την Άμφισσα και που φαίνεται στη φωτογραφία, αριστερά.
Να θυμίσουμε πως περιμένουμε να μας διορθώσετε εάν κάπου έχουμε κάνει λάθος στην περιγραφή μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΤΗΡΙΑ {του παπα το σπιτι , και το ξενοδοχειο} ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ !!!!!!

Μαδούρα Γιώτα είπε...

Καλημέρα,
η πολύ όμορφη έγχρωμη φωτογραφία είναι "τραβηγμένη" στα μέσα της δεκαετίας του '30.
Αν κοιτάξεις κανείς με προσοχή θα διακρίνει αμέσως μετά την εκκλησία το ξενοδοχείο "Ερμής".
Μαδούρα Γιώτα
Δ.Β. Ιτέας

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΛΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝΕ ΟΙ ΚΟΛΟΝΕΣ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1967 ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 1968 ΕΛΙΠΑΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΑΚΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ"ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Η ΟΧΙ" ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ 1968 ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο....ΑΝΔΙΚΤΟΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΖΕΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ