Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ... Η εκδήλωση για τις ΑΠΕ στο Γαλαξίδι


Είμαστε σαν δημοτική κίνηση υπέρ η κατά των ανεμογεννητριών;
Με πιο τρόπο η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενέργεια; Υπάρχει τρόπος ώστε η κοινωνία μιας κοινότητας να καταναλώνει συλλογικά και πραγματικά – στο μέτρο του δυνατού- «πράσινη ενέργεια» και πως γίνεται; 
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και σε πολλά ακόμη δόθηκαν απαντήσεις, έγινε συζήτηση, στην συγκέντρωση μας στο Γαλαξίδι την Τετάρτη 23-4-2014.
Στην κατάμεστη αίθουσα του καφενείου «Καφφενείο Θεμιστοκλής», ο φίλος της κίνησης καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τέλης Τύμπας ανέπτυξε το θέμα, επικεντρώθηκε στα δεδομένα του Δήμου μας, αναφέρθηκε στην πρακτική δήμων σε χώρες της Ευρώπης εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και ισχυροποιώντας την άποψη μας πως η κοινωνία μπορεί και πρέπει να προχωρήσει σε ένα άλλο δρόμο οργάνωσης της ενεργειακής τεχνολογίας με τους πολίτες στο προσκήνιο.
Οι φίλοι που θέλουν μπορούν να δουν την εκδήλωση μέσα από τα βίντεο που επισυνάπτουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καντε μια επισκεψη στο εργαστήριο-καταστημα του κου Δρίβα Γιώργου στην Ιτέα επί της οδου Αστιγγος και θα δειτε στην πραξη την αναφερθεισα τεχνολογια επι το έργον. θα σας δειξει και λογαριασμούς της Δεη τετραμήνου κατανάλωσης που δεν υπερβαίνουν τα (κρατηθείτε...)..5 ευρω, όπως είδα εγω και έμεινα άναυδος!