Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Γνήσιος ο πάπυρος που αναφέρεται στην γυναίκα του Ιησού Χριστού - Τον ονόμασαν «Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού»

Γνήσιος ο πάπυρος που αναφέρεται στην γυναίκα του Ιησού Χριστού - Τον ονόμασαν «Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού»


- Η φράση: «ο Ιησούς τούς είπε, "η γυναίκα μου"...», έχει αναστατώσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα
- Επιστημονικό περιοδικό του Χάρβαρντ επιβεβαιωσε την αυθεντικότητά του
- Ο πάπυρος χρονολογείται από τον 6ο μ.Χ. αιώνα - Το μέγεθός του είναι ίσο με μια πιστωτική κάρτα
- Τι άλλο γράφει - Τυχαίο που ανακοινώνεται πριν το Πάσχα;
Σάλο αναμένεται να προκαλέσει η ανακοίνωση επιστημονικού περιοδικού του Χάρβαρντ σύμφωνα με το οποίο, ο πάπυρος που είχε ανακαλυφθεί και ανέφερε στα αρχαία κοπτικά τη φράση «ο Ιησούς τούς είπε, "η γυναίκα μου...», φαίνεται να είναι πραγματικός και όχι πλαστός.
Ο πάπυρος χρονολογείται από τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Το μέγεθός του είναι ίσο με μια πιστωτική κάρτα και τον είχε ανακαλύψει το 2012 η καθηγήτρια ιστορίας του Χάρβαρντ Κάρεν Κινγκ.
Από τότε μέχρι σήμερα το Βατικανό και δεκάδες θεολόγοι σε όλο τον κόσμο ράπισαν την Κινγκ, λέγοντας ότι ο πάπυρος είναι πλαστός και όσα γράφονται είναι αναληθή.
Ήρθε όμως τώρα η βόμβα από το Χάρβαρντ και όπως αναφέρεται αφού εξετάστηκε με πολλή προσοχή το κομμάτι αυτού του αρχαίου πάπυρου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αρχαίο και όχι πλαστογραφημένο.
Το ονόμασαν μάλιστα: «Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού»
Το κείμενο είναι στα αρχαία κοπτικά, γλώσσα των Αιγύπτιων Χριστιανών. Είναι οκτώ αράδες μπροστά και 6 πίσω που είναι και λίγο πιο θαμπές.
Τι γράφει:
Σε αυτόν είναι ένας διάλογος αλλά και μεταφέρεται τι είπε ο Ιησούς στους μαθητές του.
Οι φράσεις ήταν: «ο Ιησούς τούς είπε, "η γυναίκα μου..."», «θα μπορεί να είναι μαθήτριά μου», «η Μαρία το αξίζει αυτό» και «όσο για μένα, θα σταθώ πλάι της προκειμένου να...».
Η επιστήμονας πάντως Κάρεν Κινγκ επιμένει να λέει ότι παρότι αναφέρονται αυτά απο πουθενά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Ιησούς είχε παντρευτεί. Ίσως, λέει, «γυναίκες, μια σύζυγος, μια μητέρα, μια κοπέλα που αναφέρεται ως "Μαρία" θα μπορούσαν να είναι μαθήτριες του Ιησού».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κάθε χρόνο τέτοιες μέρες "ξαφνικά" δημοσιεύονται τέτοιου είδους "ανακαλύψεις".τυχαίο?δε νομίζω!