Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Φιάσκο και στη... λεπτομέρειά του το "μέρισμα": Άνεργοι που μένουν στο πατρικό τους δεν παίρνουν ούτε...σεντ

Ούτε μία...κοροϊδία της προκοπής δεν μπορεί να πετύχει ο ανελλήνιστος εσμός της μνημονιακής υποταγής. Ακόμα κι αν, στα πλαίσια του μαυρογιαλουρισμού τους, αποφάσισαν να μοιράσουν κάποια ψίχουλα σε λίγους από τους εξαθλιωμένους Έλληνες (ψίχουλα από τα δεκάδες δισεκατομμύρια που τους έκλεψαν) μέχρι να τους τα ξαναπάρουν πίσω με τόκο, στο τέλος ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη οργή από μερίδα πληθυσμού που ανέμενε ότι θα έπαιρνε έστω κι αυτό το 500άρικο της ξεφτίλας.
 
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η μεγαλύτερη αδικία προκύπτει σε ό,τι αφορά τα φιλοξενούμενα άτομα αφού, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα, αφού στο εισόδημα των περιπτώσεών τους θα προσμετράται και το εισόδημα του ιδιοκτήτη του ακινήτου τον οποίο τον φιλοξενεί και όχι μόνο του δικαιούχου. Εν ολίγοις, νέος άνεργος φιλοξενούμενος στο σπίτι των γονέων του, ήτοι Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, θα υπολογίσει και το εισόδημα των γονέων του και όχι μόνο το δικό του. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ελάχιστα εισοδηματικά όρια, ο άνεργος αυτός ΔΕΝ πρόκειται να πάρει ούτε σεντ, αφού (ως άγαμος) θα έπρεπε αυτός και η οικογένειά του να μην συμπληρώνουν τα 6.000 ευρώ (με την ανάλογη αύξηση αν ο άνεργος "φιλοξενούμενος" έχει μαζί του στο...σπίτι των γονιών του -στο ΠΑΤΡΙΚΟ του, για να μην μπερδευόμαστε- σύζυγο, παιδί κλπ.).
 
Άνεργος και άστεγος, λοιπόν, πρέπει να είσαι για να πάρεις το 500άρικο. Η ελεεινή φύση των σαμαρικών στουρναριών, βέβαια, γεννά υποψίες για...μονιμοποίηση του συστήματος του "φιλοξενούμενου" ΚΑΙ στις φορολογικές δηλώσεις (ο "φιλοξενούμενος", δηλαδή, να εμπίπτει στις φορολογικές κλίμακες των...οικοδεσποτών-γονιών του, και όχι στις δικές του χαμηλές ή μηδενικές). Ευτυχώς, βέβαια, η εν λόγω συμμορία δεν έχει μέλλον πέραν του καλοκαιριού, συνεπώς δεν προλαβαίνει να επιδεινώσει το φορολογικό σύστημα τουλάχιστον ως προς τη συγκεκριμένη παράμετρο.

Φυσικά οι λεπτομέρειες της ντροπής δεν σταματούν εδώ. Διευκρινίζεται, επί παραδείγματι, ότι ανά νοικοκυριό αντιστοιχεί αποκλειστικά ένα..."προεκλογικό επίδομα" (με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις του για σύζυγο, παιδιά κλπ.), άσχετα αν εκεί συμπεριλαμβάνονται περισσότεροι του ενός δικαιούχοι (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι κλπ.). Ήδη οι κλόουν της κυβέρνησης μετέτρεψαν το διαβόητο "1.000.000 ωφελουμένων" που είχε ξεστομίσει ο αρχηγός τους (που παριστάνει τον πρωθυπουργό) σε "600.000 νοικοκυριά", με τον αριθμό -όπως όλα δείχνουν- να είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρότερος.
Βλ. στο 9' το ζήτημα όπως ανέκυψε στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1" κατά την παρουσίαση των κριτηρίων:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: