Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Χημικά και ξύλο στον πεζόδρομο της Ερμού - Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να διώξουν τους εμποροϋπαλλήλους

- Χρήση χημικών έκανε η αστυνομία την ώρα που ο πεζόδρομος ήταν γεμάτος οικογένειες με παιδιά
 - Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε - Δεκάδες εμποροϋπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο για να διαμαρτυρηθούν για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων -Καταναλωτές και συνδικαλιστές καταγγέλλουν φραστικές επιθέσεις από αγνώστους
- Κάποια καταστήματα κατέβασαν ρολά
 - Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στον πεζόδρομο της Ερμού όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διώξουν τους συγκεντρωμένους εμποροϋπαλλήλους που διαμαρτύρονταν για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.
Κατά τις συγκρούσεις ένας από τους διαδηλωτές τραυματίστηκε
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο από το ύψος της πλ.Συντάγματος μέχρι και την Καπνικαρέα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
Χρησιμοποιώντας τα πανό, οι συγκεντρωθέντες στάθηκαν μπροστά από τις προσόψεις των καταστημάτων ενώ αλλά και στη μέση του πεζόδρομου.
Σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών, στο κάτω μέρος της Ερμού, ομάδες αγνώστων εξαπέλυσαν φραστική επίθεση εναντίον πολιτών που κοιτούσαν βιτρίνες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έσπρωξαν πολίτες για να απομακρυνθούν από τα μαγαζιά. Μάλιστα, μετά την μικρή ένταση που δημιουργήθηκε αρκετά είναι τα καταστήματα που κατέβασαν ρολά
ανέφερε στη συγκέντρωση ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Θάνος Βασιλόπουλος, υπάρχουν σήμερα εμποροϋπάλληλοι μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι ενώ η Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δεν αυξάνει το τζίρο αλλά προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα.


Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: