Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Απάντηση στην ενημερωτικ​ή Παρέμβαση της κ. Δ. Καραγεώργο​υ πρώην υποδιευθύν​τριας του ΓΝΑ για τα θέματα της Υγείας στη Φωκίδα.


Θα ξεκινήσω το άρθρο μου ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξ αρχής ότι τουλάχιστον από πλευράς μου δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό στην "αντιπαράθεση" με την πρώην διοικήτρια του ΓΝΑ. Το ενδιαφέρον μου για την υγεία δεν έχει να κάνει με αντιπαραθέσεις τέτοιου τύπου, δεν είναι ούτε τυπικό, ούτε όψιμο και ούτε έχει να κάνει με προεκλογικά τερτίπια, σαν μερικών που ανακάλυψαν μόλις προχθές κατά που πέφτουν τα Κ.Υ. και το ΓΝΑ και έβγαιναν και έδιναν και συνεντεύξεις στα τοπικά ραδιόφωνα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το θέμα πολιτικά, καταφέρνοντας μόνο να γελοιοποιηθούν δημόσια με την άγνοιά τους .
Επίσης θέλω να καταστήσω σαφές σε όλους, διότι όλοι οφείλουν να γνωρίζουν, ότι άτομα τα οποία κατέχουν δημόσιες θέσεις, είναι εκτεθειμένα και σε δημόσια κριτική. Θεωρώ ότι η κριτική που ασκώ σε θέματα που έχουν δημόσιο ενδιαφέρον, όπως αυτό της υγείας, είναι καλοπροαίρετη και τα κακοπροαίρετα ανώνυμα σχόλια και λασπολογίες δεν με αγγίζουν, απλά τα επιστρέφω.

Τώρα επί της ουσίας... σε απάντηση στο άρθρου μου ΦΩΚΙΔΑ: Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.(19-3-2014), η κ. Καραγιώργου έκανε χθές ενημερωτική παρέμβαση, όπως την χαρακτήρησε, στην ιστοσελίδα Amfissapress.

Aν και μπήκα στον πειρασμό να απαντήσω με αριθμούς δεν θα το κάνω (τα στοιχεία υπάρχουν). Θα σταθώ στην ουσία της υπόθεσης και θα προσπαθήσω να δώσω την γενική εικόνα, γιατί αυτή νομίζω είναι που έχει σημασία.
Όταν ανέλαβε την διοίκηση του ΓΝΑ η κ. Καραγιώργου ναί μεν υπήρχαν και τότε προβλήματα, όχι όμως στην ένταση και στην έκταση που υπάρχουν σήμερα και η τότε διαχείρισή τους ήταν ευκολότερη. Όταν παρέδωσε όμως την διοίκηση στον κ. Στ. Δάρα, τον νύν διοικητή, στις 14/1/2014 η κατάσταση ήταν δραματική.
Ένα Νοσοκομείο σε πλήρη υποβάθμιση, με κατά πολύ μειωμένο των αριθμό των κλινών, με μειωμένο κατά πολύ το ιατρικό προσωπικό, με ολόκληρα τμήματα να υπολειτουργούν, με το προσωπικό να δουλεύει στα όρια της αντοχής του, με πάρα πολλές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και πολλούς ασθενείς να καταφεύγουν για νοσηλεία σε όμορους νομούς και όχι μόνο. Με ένα Κέντρο Υγείας στην Ιτέα να υπολειτουργεί και το Κέντρο Υγείας στο Λιδορίκι σχεδόν κλειστό. Με μια διεύθυνση η οποία κατάφερε να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες ώστε να αρνούνται οι γιατροί να βάλουν το όνομά τους για να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς για την κάλυψη των κενών θέσεων, άλλωστε οι 4 "άκαρποι" διαγωνισμοί είναι πολύ ενδεικτικό παράδειγμα. Τέλος επί της ιδίας διοικήσεως το Νοσοκομείο μας κατέκτησε επάξια μια θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα πανελλαδικά, στα Νοσοκομεία με τις λιγότερες διεκδικήσεις.
Αυτή είναι η εικόνα της υγείας στη Φωκίδα και όσοι δεν το βλέπουν εθελοτυφλούν. Με το να στέλνουμε χαρτιά και να περιμένουμε αποτελέσματα και μάλιστα σε εποχές που υλοποιούνται μνημονιακές πολιτικές με Γεωργιάδηδες σε υπουργικούς θώκους, είναι αν μη τι άλλο αστείο. Άλλωστε είναι γεγονός ότι οι διοικήσεις στα Νοσοκομεία είναι διορισμένοι υπάλληλοι και τοποθετούνται για να υλοποιούν συγκεκριμένες πολιτικές.
Αυτά τα έχω ξαναγράψει και τα έχω αναφέρει κατ' επανάληψη σε όλους τους αρμόδιους, συμπεριλαμβανομένης και της κ. Καραγιώργου. Να αναφέρω ακόμη οτι η πρώην υποδιευθύντρια έλαβε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις για το άρθρο μου στην κατ' ιδίαν και επι 40λέπτου τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε προ ολίγων ημερών.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω κάτι περισσότερο. Όποιος κατάλαβε ...κατάλαβε.

ΒΕΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ κας ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: