Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο Ποταμίσιος προτείνει...Χρεοκοπία των Δήμων, και ιδιωτικοποιήσεις!


Του Σπύρου Γουδέβενου

Στην Πάτρα ήρθε, σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, μεγάλη πόλη σκέφτηκε, περισσότερα από 200 άτομα θα μαζέψω, αλλά απογοήτευση αφού η προσέλευση ήταν μικρότερη και από αυτή των Χανίων, όπως διαβάσατε ΕΔΩ...... Ενδιαφέροντα πράγματα φέρετε να είπε, όμως που μόνο 'νέο" δεν προδίδουν.
Έτσι, λοιπόν είπε : " Ειδικά η επιβολή και είσπραξη των φόρων περιουσίας πρέπει να περάσουν στην αρμοδιότητα των δήμων. Στο τοπικό επίπεδο η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι δυσκολότερες. Όλοι γνωρίζονται καλύτερα. Οι δήμαρχοι βέβαια πρέπει να γίνουν περισσότερο υπεύθυνοι. Να αναδειχθούν νέοι, έντιμοι και ικανοί άνθρωποι, απαλλαγμένοι από τα κουσούρια του παρελθόντος».
Καινούργιο;;; Όχι τόσο, λέω!

Την ίδια πρόταση, κάνουν εδώ και μήνες Σαμαράς, Βενιζέλος, με τους αυτοδικοικητικούς, ακόμα και τους δικούς τους να αντιδρούν με θυμό στην παραπάνω πρόταση, και όχι αδικαιολόγητα.....
Η πρόταση αυτή, όπως είχε διατυπωθεί αφορούσε την αντικατάσταση της κρατικής επιχορήγησης του Κράτους προς τους Δήμους (για υπηρεσίες που παρέχουν, όχι έτσι χαριστικά) με την είσπραξη των φόρων από τους ίδιους, αντί της Εφορίας. Θα πει κάποιος, λεφτά τα πρώτα, λεφτά και τα δεύτερα, το ίδιο είναι. Αυτό θα έλεγα ίσως και εγώ παλιότερα, προ μνημονίων, αλλά με τίποτα δεν θα το υποστήριζα σήμερα. Με τα μνημόνια, να έχουν προκαλέσει τόση πολυετή ύφεση, την ανεργία στο 30%, τα "λουκέτα" να πέφτουν "βροχή", το εισόδημα του πολίτη έχει μειωθεί πολύ. Και με τους νέους φόρους που μας φορτώνουν από το 2010, χαράτσια κοινώς, πάνω από το 70% των συμπολιτών μας είναι είτε κάτω από το όριο της φτώχειας, είτε βαδίζουν προς τα εκεί. Και το αποτέλεσμα;;
Οι οφειλές από φόρους προς το Κράτος, τεράστιες, και συνεχώς αυξανόμενες......Οι φόροι δεν εισπράττονται γιατί δεν έχουν να τους πληρώσουν οι πολίτες. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, είναι ανήθικοι, άδικοι, που δεν πρέπει να πληρωθούν!
Έτσι λοιπόν, ο Σταύρος Θεοδωράκης, Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, με την παραπάνω πρόταση τους, λένε απλά, ότι βασιζόμενοι οι Δήμοι στους ανείσπρακτους φόρους, θα πρέπει αν χρεοκοπήσουν.
 
"Και γιατί να θέλουν να χρεοκοπήσουν;", θα ρωτήσει κάποιος! Η απάντηση, απλή: Χρεοκοπημένοι Δήμοι, δεν μπορούν να πληρώσουν προσωπικό, άρα το διώχνουν, και χωρίς προσωπικό, δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
"Και ποιος θα προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες;; Μα ιδιώτες, που θα τις αναλάβουν χωρίς να πληρώσουν κάποιο αντίτιμο αφού οι Δήμοι θα έχουν χρεοκοπήσει, και θα τις προσφέρουν ακριβότερα, αφού πέραν του κόστους θα πρέπει οι άνθρωποι να βγάλουν και το "κέρδος τους"! Άλλωστε, το αφεντικό του Θεοδωράκη, κάνει τέτοιες δουλειές!
Τέλος, απόψε στην Πάτρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε ότι αφορά την παραλιακή ζώνη της Πάτρας, δήλωσε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του, όπως προωθεί η κυβέρνηση με το "αγαπητό" ΤΑΙΠΕΔ, και έχουν απέναντι τους, μία ολόκληρη πόλη, που θέλει το παραλιακό μέτωπο της, ελεύθερο, δημόσιο και προσβάσιμο!
Αυτό είναι 'Το Ποτάμι", ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μία ακόμα "πατερίτσα" του καταρρέοντος σάπιου καθεστώτος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ! ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ??? ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ !!! ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΝΟΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΤΣΙ ??? ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΒΑΜΕΝΟ ΠΡΑΣΣΙΝΟΣΚΟΥΦΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ???