Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝ. ΤΑΓΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα σε ειδησεογραφικούς ιστοχώρους που αφορούν υπόθεση σχετικά με υπαλλήλους της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Δελφών και προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας και των ακριβών γεγονότων σας γνωρίζω τα εξής :

Η υπόθεση αφορά πελάτη μου και εκκρεμεί από το έτος 2009. Για την υπόθεση αυτή, καθώς και για όλες τις υποθέσεις, τις οποίες χειριζόμουν ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, έχω παραιτηθεί με σχετικό έγγραφο μου από αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο εκάστοτε Δήμαρχος έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας στις παραπάνω περιπτώσεις καθώς και της τοποθέτησης των Δ/ντων των Υπηρεσιών του Δήμου.

Στην εν λόγω υπόθεση υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες πολεοδομικής νομοθεσίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπαλλήλων & συναρμόδιων Υπηρεσιών (Υπουργείο ΠΕΚΑ, Δ/νση Νομοθετικού Έργου & Δ/νση Περιβάλλοντος)  και της Δ/ντριας της Υπηρεσίας.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης κανείς από τους υπαλλήλους δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ή αργία, τουναντίον 2 εξ’ αυτών με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών έχει κριθεί ότι δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη, ενώ για τους υπόλοιπους 3 εκκρεμεί η άσκηση ποινικής δίωξης και ενδεχομένως να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε 3 ιδιώτες μηχανικούς (μέλη της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής ΕΠΑΕ).

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων καλό θα ήταν να αναμένουμε το πέρας της δικαστικής διαδικασίας και διερεύνησης, προκειμένου να μην καταφεύγουμε σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ

 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ταγκαλή το ψέμα σου δεν έχει όρια.
Είναι ντροπή να θες να γίνεις Δήμαρχος και πριν αναλάβεις να μας προκαλείς με απύθμενα ψέματα ότι δήθεν με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών απαλλάχθηκαν δύο από τους πέντε υπαλλήλους της Πολεοδομίας και προβλέπεται να απαλλαγούν και οι υπόλοιποι τρείς.
Με την 2/2014 του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας παραγγέλθηκε άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος των υπαλλήλων της Πολεοδομίας: 1) Δημητρίου Ροπακά, 2) Χαρίκλειας Ασημακοπούλου, 3) Κων/νου Καραγιώργου, 4) Αθανασίου Δημητρίου και 5) Θεοδώρου Καραπανάγου.
Όλα όσα αναφέρεις είναι ψέματα ντροπής.
Ελπίζουμε να μην μας ξαναφουσκώσεις με νηπιακές δικαιολογίες, ότι δεν το ήξερες, δεν το κατάλαβες, νόμιζες ότι απαλλάχθηκαν οι δύο κ.α. κουτά που συνηθίζεις να λες.
Η υπόθεση είναι γνωστή και είναι γνωστό ότι δεν έχεις δίκιο. Η Κούλα την φορά αυτή έχει δίκιο διότι η άδειά σου έχει προφανείς παρανομίες.
Με τέτοιο βαθμό ανευθυνότητας θες να γίνεις και δήμαρχος.
Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Το αφεντικό σου κατάφερε να μείνει αρκετά χρόνια αλλά τελικά τον έπιασε η φάκα.