Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: "ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥME ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ”


 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμφισσα11/04/2014
Αρ. πρωτοκόλλου :  95

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Α

 

Ενόψει  των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Μαΐου , και λαμβάνοντας υπόψη  την διαμορφούμενη κατάσταση  των  μέχρι τώρα ανακοινώσιμων δημοτικών συνδυασμών - παρατάξεων και των θέσεων αυτών για την  διεκδίκηση των Δήμων  Δελφών και Λιδορικίου,  καθώς και την αδυναμία  δημιουργίας  αυτόνομου – αυτεξούσιου δημοτικού συνδυασμού των ΑΝ.ΕΛ. στην Φωκίδα, ως επίσης και της ανεπιτυχούς προσπάθειας μας για εύρεση χρυσών τομών ώστε να επιτευχθεί η συνεργασία μας  με δημοτικές παρατάξεις για κοινή κάθοδο στις εκλογές της Τ.Α, οι ΑΝ.ΕΛ. Φωκίδας   προβαίνουμε στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Οι ΑΝ.ΕΛ.  παραμένοντας πιστοί στην ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος μας  αλλά και στις συναποφασιζόμενες  θέσεις μας  όπως αυτές έχουν καταγραφεί  από τις εσωκομματικές διαδικασίες   για την στάση και το στίγμα του κινήματος μας στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014, κάνουμε γνωστό στους συναγωνιστές συμπατριώτες και φίλους του κινήματος στην Φωκίδα ότι ΕΠΙΣΗΜΑ το κίνημα μας δεν έχει συμπράξει και δεν θα συνδράμει με κανέναν εκ των συνδυασμών των δημοτικών παρατάξεων που διεκδικούν τους  ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ .

Η μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών τού Μαΐου είναι βαθύτατα πολιτική.

Σε όλη την επικράτεια όπως και στην Φωκίδα αρκετοί υποψήφιοι , γνωστά κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν την πολιτική της συγκυβέρνησης με συνέπεια, Εντός και Εκτός των δημοτικών διεργασιών ,ξαφνικά και ω! του θαύματος  ενδύθηκαν το κοστούμι του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ. Απέταξαν τα «κομματικά» τους πάθη και τους δεσμούς συγγένειας της κομματικής τους μήτρας αλλά και τα απαράγραπτα πεπραγμένα τους στην τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου παραπλανήσουν και συγχύσουν το εκλογικό σώμα ώστε να αποκομίσουν τον πολυπόθητο θώκο της εξουσίας. 
 
Για τους ΑΝ.ΕΛ. δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα τοπικά, δε γίνονται εξαιρέσεις, όλα τα προβλήματα σχετίζονται με τον πυρήνα της κεντρικής πολιτικής και των εντολών της Τρόικας που εφαρμόζονται και είναι η πολιτική των μνημονίων, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία καλείται ήδη από τους ψηφισμένους Μνημονιακούς νόμους να τους κάνει  πράξη.

Εν προκειμένω καλούμε τους συναγωνιστές μας συμπατριώτες και φίλους του κινήματος μας αλλά και την τοπική κοινωνία να μην ενδώσουν στις Σειρήνες των ξεδιάντροπα δήθεν «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» πλην όμως βαθιά διαπλεκόμενων και υποστηριγμάτων των μνημονιακών πολιτικών του κράτους των Αθηνών.
 
Είναι μικρή η Ιερουσαλήμ που ζούμε και γνωστός ο βίος και η πολιτεία των δήθεν φερέλπιδων , των επαγγελλόμενων σωτήρων και των μωροφιλόδοξων που κάλπικα ντελαλίζουν το όραμα τους μέσα από θολές  διακηρύξεις αμπελοσοφίας για μια δήθεν Φωκίδα  Πρωταγωνιστή ενώ το παρελθόν των πεπραραγμένων της πολιτικής τους διαδρομής στα δρώμενα του Δήμου έδειξε ΞΕΚΑΘΑΡΑ το τι πρεσβεύουν και ποιόν εκπροσωπούν.
 
Θυμίζουμε στους συμπολίτες μας την δήλωση του τέως πρωθυπουργού και πρωταίτιου της οικονομικής κατοχής της χώρας μας Παπανδρέου Γιώργου μετά τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2010 αφού ήδη είχε παραδώσει την κυριαρχία της χώρας «αμετάκλητα και άνευ όρων»  στις 8 Μαΐου 2010 καταπατώντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νεοφώτιστης τότε κυβέρνησης του. 
 
Δήλωση Παπανδρέου Γεώργιου 14/11/2010: «Σήμερα, αλλά και μετά από τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, οι πολίτες έδειξαν το δρόμο. Ζήτησαν τη συνέχιση της πορείας μας, της πορείας της χώρας». Η εκμετάλλευση και η κατά δοκούν ερμηνείες των πολιτικάντηδων δεν έχουν όρια. Ενώ ο λαός τότε καταδίκαζε την επιλογή της Μνημονιακής πολιτικής και τον εγκλωβισμό της χώρας στα δίχτυα της Τρόικας , ο τέως Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος τα αποτελέσματα των τοπικών Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών μετέθεσε την ευθύνη και επικύρωση των δοτών επιλογών του στους ψηφοφόρους που με την ψήφο τους ανέδειξαν (για το καλό του τόπου τους) τους τοπικούς προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχες Δημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους.
 "ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ" έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι. 
 
Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για τον κάθε ψηφοφόρο.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με την ΝΔ . Την ΝΔ του κορυφαίου ακροβάτη πρωταγωνιστή της απάτης και αχυρανθρώπου Αντώνη Σαμαρά. Οι ερχόμενες Δημοτικές εκλογές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανοχής στους ψηφοφόρους . Οι Εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΙΚΟ χαρακτήρα.
 
 Η ψήφος μας θα είναι η επικύρωση ή όχι των Μνημονιακών πολιτικών που τόσα δεινά έχουν επισωρεύσει στην ελληνική κοινωνία και έχουν καταστήσει την χώρα μας παρία της Ευρώπης και του Δυτικού κόσμου.
Το νέο ιδρυθέν την 10/4/2014
Συμβούλιο Πυρήνα ΑΝ.ΕΛ Φωκίδας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: