Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Έρευνα για την πρωτοφανή απαξίωση των αυτοκινήτων στο χρόνο. Μεταβολές που παρατηρήθηκαν τα 3 τελευταία χρόνια


Έχουμε ήδη συμπληρώσει κάπου 4 χρόνια μέσα στην κρίση. Χρόνια σκληρά όπου είδαμε τα έσοδα μας να μειώνονται κάπου 30-40% και πλέον και παράλληλα να αυξάνονται τα έξοδα μας, ενώ πολλοί από μας έμειναν χωρίς δουλειά και εισόδημα. Η αγορά του επιβατικού αυτοκινήτου δεν έμεινε αλώβητη από την λαίλαπα της κρίσης ρίχνοντας τις πωλήσεις στο ναδίρ, αλλά ταυτόχρονα δίνοντας και πολλές ευκαιρίες στην αγορά του μεταχειρισμένου.
Πριν 3 χρόνια, κάναμε μια έρευνα που αφορούσε την απαξίωση του αυτοκινήτου σε σχέση με το χρόνο με βάση τις τιμές των μεταχειρισμένων τότε. Σήμερα επαναλαμβάνουμε την ίδια έρευνα και γράφουμε τα συμπεράσματα μας!
Έτσι, όπως ακριβώς και πριν 3 χρόνια, καταγράψαμε για κάποια δημοφιλή στην ελληνική αγορά μοντέλα την τιμή που έχουν σήμερα ως καινούργια και στη συνέχεια, ανατρέξαμε σε sites που παρέχουν on-line αγγελίες αυτοκινήτων όπως το car.gr, automoto.gr και mynextcar.gr. Σημειώσαμε τον μέσο όρο της τιμής των προσφερόμενων μεταχειρισμένων ανά δυο έτη μέχρι και το 14ο έτος της ηλικίας τους, οπότε υπολογίσαμε την ποσοστιαία απαξίωση της τιμής του κάθε αυτοκινήτου ανά δυο έτη. Χρησιμοποιήσαμε τα ίδια μοντέλα για τα οποία κάναμε την έρευνα πριν τρια χρόνια τα οποία είναι τα παρακάτω: Citroen C3 1.1 / Saxo 1.1 Peugeot 206 1.4 Ford Focus 1.6 Chevrolet Cruze 1.6 / Lacetti / Lanos 1.4 Toyota Yaris 1.3 BMW 316.
Τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε ο συνάδελφος Blogger Δημήτρης Σαραφίδης μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: