Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Στάθης Κατσούλας… Ένας υποψήφιος Ευρωβουλευτής με καταγωγή από την Αγία Ευθυμία


Ο Στάθης Κατσούλας είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Σχέδιο Β και έχει καταγωγή από την Αγία Ευθυμία Φωκίδας.
 
Σχέδιο Β, για να ανασάνουν, λαός και  νεολαία
Γιατί καμιά χώρα δε βγήκε από την κρίση στηριζόμενη σε ένα τόσο σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ.
Γιατί η ευρωζώνη διαίρεσε την Ευρώπη εξωθώντας τις χώρες του νότου σε άγρια λιτότητα και περικοπές στις κοινωνικές παροχές.
Γιατί η παραγωγική ανασυγκρότηση για την οποία πολλοί μιλάνε έχει σαν βασικό προαπαιτούμενο το να ρυθμίζεις εσύ σαν κυρίαρχο κράτος τη νομισματική σου πολιτική.
Γιατί η περίπτωση της Κύπρου απέδειξε πως δεν είναι δυνατή η κατάργηση των μνημονίων εντός ευρωζώνης.
Γιατί το «βλέποντας και κάνοντας» δεν είναι σοβαρή άποψη για κάποιος που ετοιμάζεται να κυβερνήσει.
Γιατί στον κυκεώνα των εξελίξεων που θα έρθουν χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο πρώτων, άμεσων βημάτων.
Γιατί ακόμα και η επιστροφή στα επίπεδα μισθών του 2010 δεν θα γίνει «άνετα» με απλές νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά με σύγκρουση και ρήξη με την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.
Γιατί το Σχέδιο Β επέλεξε το δύσκολο δρόμο του να πει την αλήθεια στο λαό, χωρίς εύκολα συνθήματα, χωρίς να λέει άλλα εδώ και άλλα εκεί, γιατί επέλεξε κάτι μη δημοφιλές αλλά απολύτως σωστό: Η διέξοδος από την κρίση περνάει μέσα από το τρίπτυχο: διαγραφή του χρέους – έξοδος από την ευρωζώνη – παραγωγική ανασυγκρότηση για νέες θέσεις εργασίας. Για να ανασάνει ο λαός και η νεολαία.
Ψήφος στο Σχέδιο Β σημαίνει υπέρβαση της ευκολίας, της ρηχότητας, της επιπολαιότητας του «να φύγει ο Σαμαράς και βλέπουμε». Σημαίνει ότι πρέπει να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά πρέπει επίσης να σπάσει ο γύψος που κρατά τη χώρα στο σκοτάδι, που κρατά την ανεργία στα ύψη και κάνει τους νέους μετανάστες.
Ψήφος στο Σχέδιο Β σημαίνει στήριξη στην αναγκαία κατεύθυνση της παύσης πληρωμών του χρέους, της εξόδου από την Ευρωζώνη, της ρήξης με την ΕΕ, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, του δημοκρατικού σχεδιασμού της οικονομίας.
** Ο Στάθης Κατσούλας είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΧΕΔΙΟ Β.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: