Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ... Η … ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Πρόωρα και πριν ακόμα καταλαγιάσει  ο κουρνιαχτός και  πριν σταματήσουν οι συνεχείς αναστεναγμοί ανα-κούφισης μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών δημοτικών εκλογών  θα ήθελα να καταγράψω κάποιες σκέψεις.
Πρώτα από όλα  τα μέλη της  νέας Διοίκησης του Δήμου θα πρέπει, μέχρι της αναλήψεως των νέων καθηκόντων τους, να έχουν … αποκαταστήσει την ψυχική ηρεμίας τους  από τον ενθουσιασμό που προφανώς θα έχουν από τη μεγάλη ανατροπή που επήλθε στις 25 Μαίου 2014.
Εκτός από τη σύνεση και την ηρεμία που θα  πρέπει να τους διακρίνει, η επιτυχία στο έργο τους θα εξαρτηθεί από το κτίσιμο της χαμένης αξιοπιστίας μεταξύ εξουσίας και πολιτών και από την τήρηση των οδηγιών που έδινε  αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος προς τους άρχοντες .
-  να ασκούν την εξουσία  σύμφωνα με το νόμο
-  να μη λησμονούν ότι ασκούν την εξουσία σε ανθρώπους (όχι μόνο κοινωνική πολιτική αλλά να αφρουγκάζονται και να ενημερώνουν τον πολίτη ) και
- να θυμούνται ότι δε θα είναι για πάντα άρχοντες .
Με απλά λόγια ο κόσμος .. αποκαθήλωσε την  προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου για τη μη τήρηση των παρα-πάνω …εντολών ευελπιστώντας ότι όλα θα αλλάξουν .
Από την άλλη πλευρά ο πολίτης θα πρέπει να συνδράμει στις όποιες δράσεις της νέας δημοτικής αρχής με τη συμμετοχή του αρχίζοντας από προτάσεις επίλυσης των απλών προβλημάτων της καθημερινότητας .
Ευελπιστώντας ότι ο .. ιός του καβαλήματος  του καλαμιού της εξουσίας δε θα προσβάλει τα νεοεκλεγέντα μέλη της νέας δημοτικής αρχής εύχομαι καλή δύναμη , παράλληλη και επάλληλη  συνεργασία και επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που τα περιμένει .
Ο … αειθαλής ενεργός πολίτης  Ευστάθιος Μαρματάκης

1 σχόλιο:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ Πολιτικός Μηχανικός είπε...

Συγχαρητήρια κ. Μαρματάκη για τις πολύ βασικές αρχές που αναφέρεται και πρέπει να διακατέχουν την κάθε δημοτική αρχή και ειδικά την δημοτική Αρχή του ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ, λόγω του ιστορικού της βάρους.
Για να έχουμε, όμως, το αναμενόμενο από όλους μας αποτέλεσμα, εκτός από τις τρεις βασικές αρχές που επικαλείσθε, απαιτείται και συμμετοχή των δημοτών, μέσω διαφανών διαδικασιών που θα τους επιτρέπουν να διαμορφώνουν άποψη και κυρίως η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.
Βασική Αρχή για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι ο σεβασμός στους νόμους του κράτους, από όλους μας και κυρίως από αυτούς που κατέχουν δημόσια αξιώματα.
Προσοχή στην συγκάλυψη παρανομιών. Σε δένουν χειροπόδαρα και χάνεται κάθε μελλοντική δυνατότητα διόρθωσης. Αν την πατήσεις στο ξεκίνημά σου, τελείωσε η καριέρα σου, διότι τα τρωκτικά του πελατειακού συστήματος θα σε τραβούν από την μύτη στους δικούς τους άνομους δρόμους.