Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η "ποιότητα" των ψηφοφόρων ΝΔ, Ελιάς μέσα από την σταυροδοσία των υποψηφίων τους


Του Σπύρου Γουδέβενου
Βλέπαμε στην σελίδα του υπουργείου εσωτερικών, την σταυροδοσία των κομμάτων που εκλέγουν ευρωβουλευτές για την Ελλάδα. Είδαμε πρώτα, τους εκλογικούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι:

 
Πρώτος και με διαφορά, το ιστορικό πρόσωπο τη Αριστεράς, ο αγωνιστής-σύμβολο Μανώλης Γλέζος. Στην δεύτερη θέση η εκρηκτική στις παρεμβάσεις της, στο Κοινοβούλιο, Σοφία Σακοράφα, έπεται ο αξιοπρεπής Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην τέταρτη θέση, η συνδικαλίστρια-σύμβολο Κούνεβα, ενώ την εξάδα κλείνουν οι εξαιρετικοί συνταγματολόγοι Κατρούγκαλος και Χρυσόγονος, ενώ μέχρι τώρα δεν εκλέγεται ο εξαιρετικός ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουντής!
 
Πάμε να δούμε ποιοι εκλέγονται στην ΝΔ....
 
Πρώτη, το τηλε-παπαγαλάκι του Μέγκα, Μαρία Σπυράκη που έχει ομολογήσει ότι μετέδιδε ως δημοσιογράφος ότι την διέταζε το Μαξίμου, ακολουθούν η κυρία-τίποτα Βόζεμπεργκ, ο ανεκδιήγητος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο νεοφιλελεύθερος δημοσιογράφος-παπαγαλάκι Κύρτσος, και τελευταίος, ο ποδοσφαιριστής Ζαγοράκης, ενώ οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν εκτίμησαν τον αξιόλογο μουσικό Σταύρο Ξαρχάκο!
 
Πάμε και στο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ..Την Ελιά!
 
Πρώτη στους σταυρούς, η τηλεπερσόνα, Εύα Καϊλή, και δεύτερο το ακριβοπληρωμένο παπαγαλάκι του Ψυχάρη, Μανώλης Καψής....
 
Νομίζουμε, ότι με την σύγκριση των σταυροδοσιών ΣΥΡΙΖΑ με αυτές της ΝΔ και της Ελιάς, πέραν από την συζήτηση για τα νούμερα, υπάρχει ένα μεγαλύτερο θέμα. Υπάρχουν δύο κόσμοι, δύο διαφορετικοί κόσμοι!
 
Ένας κόσμος που κουβαλάει όλη την αρρωστημένη υποκουλτούρα των προηγούμενων δεκαετιών, που είναι απολίτικος, δεν έχει άποψη για βασικές πτυχές των "κοινών" της χώρας, ένας κόσμος που κυριαρχείται από πολιτικά "αναλφάβητους". Μην κοροϊδευόμαστε όμως! Αυτός ο κόσμος είναι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας!
 
Ο άλλος κόσμος, η προς το παρών μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία, είναι αυτή που είτε κουβαλάει μία πολιτική παιδεία, γιατί ναι, η Αριστερά είχε το πλεονέκτημα της παιδείας που προσέφερε στον κόσμος που συνέρρεε στις τάξεις της. Αλλά, μέσα σε αυτόν τον "άλλο" κόσμο, είναι και ένα μικρό κομμάτι λαού, που ακόμα κουβαλάει στερεότυπα, αντιλήψεις, του πρότερου καθεστώτος, αλλά ξέρει, έχει επίγνωση, ότι κακώς τα κουβαλάει, και έχει αποφασίσει να έρθει με το "σωστό"στρατόπεδο, και"εκπαιδεύεται"ερχόμενος σε τριβή με αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς!
http://anemosantistasis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: