Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: Δημοπρατήθηκε το έργο “Σήμανση μνημείων στις περιοχές Γαλαξειδίου, Αγίας Ευθυμίας, Τολοφώνας, Δεσφίνας, Γλυφάδας’’



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  

 Άμφισσα, 23Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:    Δημοπρατήθηκε το έργο “Σήμανση μνημείων στις περιοχές Γαλαξειδίου, Αγίας Ευθυμίας, Τολοφώνας, Δεσφίνας, Γλυφάδας’’ , προϋπολογισμού 53.078,00€.
Η δράση εφαρμόζεται στην ευρύτερη ΝΔ περιοχή της Φωκίδας, σε ημιορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές, τόσο του διευρυμένου Δήμου Δελφών όσο και του διευρυμένου Δήμου Δωρίδας και συγκεκριμένα, στις περιοχές παρέμβασης του προγράμματος Leader, δηλαδή των τέως δήμων Άμφισσας, Ιτέας, Γαλαξειδίου, Δεσφίνας και Τολοφώνας. Έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα, ως προς τις υλοποιημένες επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα των ανωτέρω γεωγραφικών περιοχών.
            Η παρέμβαση αφορά την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για αξιοθέατα και μνημεία των οικισμών της Δεσφίνας., Αγίας Ευθυμίας, Γαλαξιδίου, Τολοφώνας, Γλυφάδας και νήσου Τριζονίων. Οι ενημερωτικές πινακίδες, περιέχουν πληροφορίες τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για τους ανωτέρω οικισμούς.
            Η τοποθέτηση- εγκατάσταση των πινακίδων γίνεται σε δημόσιες εκτάσεις παρά του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του Νομού Φωκίδας σε επιλεγμένες θέσεις, γειτνιάζουσες των οικισμών. Απευθύνουν ενημέρωση σε διερχόμενους-εποχούμενους-επισκέπτες και διαμένοντες πολίτες. Περιλαμβάνουν κείμενα, φωτογραφίες, χάρτες για τα σημεία ενδιαφέροντος-οικισμούς.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
     ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: