Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η Τυφλοποντίκινα των Μπλογκς - “Το “γνώθι σ’ αυτόν” είναι η αρχή κάθε σοφίας”

Ο Τυφλοπόντικας, είναι ένα συμπαθέστατο εντομοφάγο τρωκτικό, μικρού μεγέθους, που ζει σε υπόγειες στοές.

Μεταφορικά, λέμε τυφλοπόντικες ανθρώπους, με ασθενή πνευματική όραση, που συνηθίζουν να ζουν στο σκοτάδι και οι οποίοι δεν είναι τόσο αθώοι, όπως οι ασπάλακες. Φοβούνται και μισούν οτιδήποτε κινείται στο φως.
Οι αρχαίοι Έλληνες έχουν μιλήσει για την αυτογνωσία, το «γνώθι σαυτόν».
Δηλαδή: Πρέπει, να μάθω για τον εαυτό μου, ή με κάποιο ψυχολόγο, ή με κάποιο φιλόσοφο ή από κάποιο βιβλίο.
Μπορώ να παρακάμψω την αυθεντία όσων έχουν πει άλλοι για μένα;
Γιατί αν έβγαιναν στο φως και άκουγαν οι τυφλοποντικίνες τι λένε για αυτές, θα εξαφανιζόταν από ντροπή, αντί να κατασυκοφαντούν συνανθρώπους μας.
Τον τελευταίο καιρό, βλέποντας την διαρκώς ανερχόμενη ισχύ των Μπλογκς στον τομέα της πληροφόρησης, εκμεταλλευόμενες οι τυφλοπόντικινες βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.
Το σκοτάδι είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους.
Σκοπός τους είναι να εκτονώσουν την εσωτερική τους κακία και τα κόμπλεξ, το απωθημένο μίσος, τη δημιουργία σύγχυσης, τη διάχυση ψευδών ειδήσεων, τη συκοφάντηση και το δημόσιο διασυρμό όσων θεωρούν αντιπάλους τους, για τα προσωπικά τους και όσους δεν τους έκαναν τη δουλειά..
Ζουν και εργάζονται συνήθως στα υπόγεια της ψυχής τους και του παχύσαρκου και δυσκίνητου, σώματος και μυαλού τους.
Δεν έχουν πολλά-πολλά με την κοινωνία την οποία άλλωστε μισούν.
Oι ίδιες κατά κανόνα είναι αποτυχημένες στην ζωή τους οικογενειακά και επαγγελματικά.
Προσποιούμενες δήθεν τις οργισμένες «καθαρούς» πολίτες, χρησιμοποιούν το μπλόγκς για να ρίξουν το δηλητήριο τους, όπως τα ερπετά και εδώ διαφέρουν από τους ασπάλακες.
Οι ασπάλακες επέλεξαν το σκοτάδι μόνο και μόνο για να επιβιώσουν, ενώ οι ανθρώπινοι τυφλοπόντικες, το κάνουν, με το αζημίωτο γιατί ηδονίζονται σπιλώνοντας και ρουφιανεύοντας.
Αυτό ακριβώς που επεσήμανε και ο μέγας μαθητής του Αριστοτέλη και διάδοχός του στην «Περιπατητική Σχολή», ο Θεόφραστος (372-287 π.Χ.) στο χαρακτήρα του συκοφάντη:» κακώς λέγειν αποκαλών παρρησίαν και δημοκρατίαν και ελευθερίαν και των εν τω βίω ήδιστα τούτο ποιών», την συκοφαντία ο τυφλοπόντικας την ονομάζει ελευθερία του λόγου.
Δημοκρατία και ελευθερία (παρότι) η συκοφαντία του προκαλεί την μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή».
Κάποιες τυφλοποντικίνες διαχειριστές όμως, αφού δημοσιεύουν πρώτα τις συκοφαντίες τους και τις ανυπόστατες πληροφορίες τους, μετά γράφουν μόνοι τους και σχόλια, μόνο και μόνο για να συκοφαντούν.
Βρίζουν και βγάζουν τα εσώψυχα τους σε βάρος άλλων, που δεν τους γνωρίζουν καν.
Παρουσιάζουν σαν είδηση, ότι τους έρθει στο αρρωστημένο μυαλό τους.
Βαφτίζουν είδηση την προσωπική και σεξουαλική ζωή επώνυμων αλλά και ανώνυμων ανθρώπων με βρώμικα υπονοούμενα δημιουργώντας προβλήματα σε οικογένειες, σχολιάζουν τις προσωπικές ασχολίες κάποιων, χλευάζουν μέχρι και την ηλικία, ακόμη και την εμφάνιση κάποιων όταν δεν βρίσκουν κάτι άλλο, και οι ίδιες είναι σαν μπάζα από κρέας - “γνώθι σ’ αυτόν”.
Γενικά όλα γράφονται κουτσομπολίστικα, με κατάπτυστο και χυδαίο τρόπο.
Aλλους τους ονομάζουν, άλλους τους "φωτογραφίζουν", όλα με μοναδικό στόχο και κακία να τους ξεφτιλίσουν στα μάτια μιας κοινωνίας που διψά για "θέαμα".
Φυσικά προσέχουν (η έτσι νομίζουν) να μην έχουν τις συνέπειες του νόμου, γράφοντας με τον κατάλληλο τρόπο.
Και όλα αυτά για να εκτονώσουν την αρρωστημένη ψυχή τους, μιας και δεν μπορούν με άλλο τρόπο παρά με την "εξουσία" που τους δίνει το Μπλόκς.
Έχουν σκεφτεί άραγε το ενδεχόμενο να κάνει και κάποιος άλλος το ίδιο και να ασχοληθεί με την προσωπική οικογενειακή και επαγγελματική (!) ζωή τους τι γέλιο έχει να πέσει;

Και έπεται συνέχεια μιας και ΗΡΞΑΝΤΟ ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ
Ανάλυση:
«Έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν»,


Σχετικά Άρθρα:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνος σου τα λες μόνος σου τα καταλαβαίνεις.

Ανώνυμος είπε...

βρωμάει ο τοπος

Ανώνυμος είπε...

Πέστα δικέ μου. Μιά είναι η τυφλοποντική να η δικιά μας. Μόνο που αφήνει πολύ μεγάλες τρύπες...

Ανώνυμος είπε...

Η Α Π Ο Τ Υ Χ Η Μ Ε Ν Η ΤυφλοΠοντικινα