Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις – Πόσα χρήματα θα χάσουν 1.146.089 συνταξιούχοι

Μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις – Πόσα χρήματα θα χάσουν 1.146.089 συνταξιούχοι

- Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης και θα χαθούν χρήματα λόγω έκτακτης εισφοράς
 - Οι μειώσεις θα γίνουν από την επόμενη σύνταξη του Αυγούστου
- Δείτε τα ποσά που θα χάσουν οι συνταξιούχοι κάθε μήνα
Μόνο όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 750 ευρώ (κύρια και επικουρική) δεν έχουν να χάσουν τίποτε. Όλοι οι υπόλοιποι αναμένεται να χάσουν κάθε μήνα από μερικές δεκάδες ως και μερικές εκατοντάδες ευρώ λόγω της αλλαγής στη φορολόγηση.
Μέχρι και τώρα τα Ταμεία φορολογούν αυτοτελώς τις κρατήσεις και τις ειδικές εισφορές αλληλεγγύης.
 Από την επόμενη σύνταξη όμως αυτό δεν θα ισχύει και έτσι θα υπάρξουν μειώσεις που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα κυμανθούν από 34 ευρώ μέχρι και 325 ευρώ κάθε μήνα για κάθε συνταξιούχο.
Πλέον ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να υπολογίζεται ενιαία και να παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές των ασφαλισμένων με βάση το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων και βάση των συντελεστών 22%, 32% και 42%.
Το ίσιο και η εισφορά αλληλεγγύης, θα υπολογίζεται και αυτή ενιαία, κάθε μήνα με βάση τις μηνιαίες αποδοχές για όσους στα συνολικά τους εισοδήματα από κύριες και επικουρικές λαμβάνουν πάνω από 12.000 τον χρόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπολογίζονται οι κρατήσεις με συντελεστή από 1% ως 4%.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 25% ? ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΤΩ , ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ "ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΗΣΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ " !!! ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ . ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ ΚΛΕΦΤΗ , ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΟΥΝ !!!!