Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Κρήτη: Μετά απο 5 ημέρες, ακόμη να πιάσουν το Βαρδή το κροκόδειλο. Ανίκανοι…


Του καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει με το Βαρδή το κροκόδειλο. Αφού όλοι στα ΜΜΕ γέλασαν, ήπιαν, έφαγαν και αφόδευσαν, στη πράξη δεν έχει γίνει τίποτα. Ο Βαρδής ο κροκόδειλος συνεχίζει να κάνει τις βόλτες του στη Κρήτη και οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να τον ψάχνουν. Ποιός άλλωστε πιάνεται στην Ελλάδα…
Δεν με ενοχλεί ότι επι 4 ημέρες ο Βαρδής συγκεντρώνει βιογραφικό για να καταταγεί στην ΟΥΚ (ομάδα υποβρυχίων καταδρομών) αλλά ότι για άλλη μια φορά η χρεοκοπημένη Ελλάδα πιάστηκε απροετοίμαστη. Έλλειψη προετοιμασίας σημαίνει έλειψη γνώσης, έλλειψη κρίσης αλλά και κρατική αδιαφορία, πράγματα που οι Έλληνες πολίτες λησμονούν όταν ψηφίζουν…

Τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το Βαρδή είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας, η εικόνα της βλακείας, της ασυδοσίας και της τραγικής ανικανότητας.
Τα Ελληνικά ΜΜΕ κατά κόρον στα λόγια και στα γέλια είναι πρώτα, στην ουσία και στη πράξη τελευταία. Στο εξωτερικό γελούν με τα χάλια τους. Mε τα τηλεοπτικά τους προγράμματα αποβλακώνουν περισσότερο τον Έλληνα πολίτη και δυσφημούν τη χώρα επιβεβαιώνοντας την εικόνα της failed country που διεθνώς έχει. Για καρπαζιές…

Ένας τρόπος να εντοπίσει κανείς το Βαρδή γρήγορα είναι με στρατιωτικό ελικόπτερο (σε λίγες ώρες). Τα πολεμικά ελικόπτερα διαθέτουν sonar. “Ακτινογραφία” θα τον έκαναν ενώ παράλληλα θα ήταν και μια θαυμάσια άσκηση αφού με ένα όπλο με ναρκωτικό θα τον συνελάμβαναν. Η κυβέρνηση όμως θέλει να απασχολεί το κόσμο με τρίχες.
Tα ΜΜΕ που ακόμη λαμβάνουν απο τις τράπεζες αγύριστα δάνεια συνεχίζουν να παίρνουν τις εργολαβίες της προπαγάνδας της κυβέρνησης.
Προβλήματα που θα έπρεπε να επιλύονται αυθημερόν γίνονται διαχρονικά για να μη ασχολείται κανένας πολίτης με το “τώρα”, και το “τώρα” είναι το φιάσκο των 120/181 ψήφων της “μικρής” ΔΕΗ (βλέπετε σχετικά εδώ), όπου κάθε αντιμνημονιακό δήθεν κόμμα κατέθεσε διαφορετική πρόταση επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι όλα είναι μια παρέα ανίκανων υπαλλήλων.
Στις πολιτισμένες χώρες, κροκόδειλοι και άλλα τέτοια ζώα χρειάζονται ειδική άδεια για να αναπτυχθούν απο ιδιώτες ενώ το τσιπάκι είναι απαραίτητο. Η κυβέρνηση με την ευκαιρία αυτού του προβλήματος έπρεπε να νομοθετήσει ώστε να μη υπάρξει μελλοντικά ανάλογο πρόβλημα. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι failed country και το αποδεικνύει καθημερινά.

Στη φωτογραφία βλέπετε μια βάρκα που είναι μέσα σε μια λίμνη. Αυτή η βάρκα διαθέτει (όπως πολλά αλιευτικά) side imaging sonar, ένα είδος σόναρ που μπορεί να παρατηρεί μια διατομή του βυθού κάθετη στη κίνησή της αναλύοντας την ανάκλαση των ηχητικών κυμάτων που στέλνει στο βυθό.
Παρότι στην Ελλάδα “υπάρχουν” και τα μηχανήματα και οι άνθρωποι όπως αρέσει στο σύστημα να διατυμπανίζει μέσα από τα ΜΜΕ έχουν περάσει 4 ημέρες και ακόμη δεν έχει συλληφθεί ο Βαρδής, που αναμένεται να γίνει το νέο σύμβολο των ΟΥΚ (ομάδα υποβρυχίων καταδρομών). Αυτό είναι κατάντεια.
 
Στο video μπορείτε να δείτε πως δουλεύει ένα τέτοιο side scan sonar. Στις ΗΠΑ όπου πολλοί ψαρεύουν σε ποτάμια διαθέτουν τέτοιο μηχάνημα.
Στην Ελλάδα εκτός απο τα μηχανήματα τους λείπει και το μυαλό. Αλήθεια άν είσαι χρεοκοπημένος και δεν έχεις χρήματα να αγοράσεις sonar, πώς ανακαλύπτεις ένα object μέσα στο θαλάσσιο νερό; Yπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι. Στο πολεμικό ναυτικό δεν γνωρίζουν ούτε ένα; Ανίκανοι…
Nά άλλο ένα πρόβλημα απο το οποίο μπορεί να προκύψει εξαγωγή προιόντων και ανάπτυξη. Τί σας λέω τώρα… Oι άνθρωποι προσπαθούν να πιάσουν τον κροκόδειλο με φάκες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: