Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ… Ανακοίνωση των εργαζομένων για την αξιολόγηση


Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και του ΔΝΤ ενάντια στους εργαζόμενους συνεχίζεται και κλιμακώνεται. ...
Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων στο δημόσιο- να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου 4250/14 με την κατεπείγουσα εντολή στις διοικήσεις για άμεσο επιμερισμό ποσοστώσεων. Η διοίκηση του νοσοκομείου υλοποιώντας τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης προχώρησε στην κατάπτυστη απόφαση με αρ.πρωτ.647 για τον επιμερισμό ποσοστώσεων αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης του Γ.Ν. Άμφισσας.
Αρνούμαστε την αξιολόγηση γιατί δεν αφορά τις ικανότητες μας, τις δεξιότητες και τις γνώσεις μας.
Αρνούμαστε, γιατί εδώ και χρόνια είμαστε οι τελευταίοι στυλοβάτες ενός νοσοκομείου που οι κυβερνήσεις και οι εκτελώντες τις αποφάσεις τους υποβαθμίζουν συνεχώς. Δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια, λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, με 2 και 3 νύχτες την εβδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό και άδειες, δεν ορίζουμε πια τις ζωές μας, τις καθορίζει ο εβδομαδιαίος γρίφος του προγράμματος.
Τελείωσαν οι αντοχές μας, δουλεύουμε πλέον στο κόκκινο, για εμάς και τους ασθενείς. Η πολιτεία δεν σέβεται κανέναν από τους δύο, διαφορετικά δεν θα προχωρούσε σε αξιολόγηση με ποσόστωση που οδηγεί σε διαθεσιμότητες, αλλά σε προσλήψεις προσωπικού και επιστροφή των αποσπασμένων.
Η διοίκηση προφορικά δεσμεύτηκε να μην προβεί άμεσα σε αξιολογήσεις. Με έγγραφό του το σωματείο ζητά από το Δ.Σ του Γ.Ν. Άμφισσας να αναστείλει την αξιολόγηση του προσωπικού έως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε αντίθετη περίπτωση το σωματείο εργαζομένων θα προβεί σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και κατάληψη των Γραφείων Διοίκησης με σκοπό την παρεμπόδιση της αξιολόγησης.
Μετά την καθολική κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης στο σωματείο εργαζομένων, ο αγώνας συνεχίζεται βάση των αποφάσεων που έχουμε πάρει:
- ΑΠΕΧΟΥΜΕ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από το καθήκον του αξιολογουμένου, του εισηγητή και του αξιολογητή.
- ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα ατομικά φύλλα αλλά συνεχίζουμε μαζικά να τα παραδίνουμε στο σωματείο διατηρώντας την αξιοπρέπεια μας χωρίς να γινόμαστε επαίτες.
Το σωματείο εργαζομένων θα προβεί σε ενημέρωση όλων των αρμοδίων φορέων της Φωκίδας για να αναδείξει όλα τα προβλήματα του Γ.Ν. Άμφισσας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. ΤΣΑΜΗΣ                  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: