Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Παιχνίδια κατασκόπων στην Αθήνα

Παιχνίδια κατασκόπων στην Αθήνα

Σε κέντρο πληροφοριοδοτών έχει μετατραπεί από το 2012 η Ελλάδα, αφού όπως αποκαλύπτεται ομάδα πρακτόρων είχε εγκατασταθεί στη χώρα μας με σκοπό να διακινεί πληροφορίες σε ξένες υπηρεσίες.
  
Η αποκάλυψη γίνεται από το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα σε σπίτι των νοτίων προαστίων.
 
Οι Αρχές έχουν εντοπίσει 4 πρόσωπα, όλοι τους αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας με μοναδικό σκοπό να διακινούν πληροφορίες οι οποίες αξιοποιούνταν από ξένους επιχειρηματίες με μοναδικό σκοπό να είναι ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.
 
Για το θέμα έχει κάνει δηλώσεις Έλληνας δικαστής, ο οποίος σημειώνει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι από το 2012 η Ελλάδα παρακολουθείται από πράκτορες ξένων μυστικών Υπηρεσιών και πολιτικών προσώπων.
 
Το 2012 μπλοκαρίστηκε η πώληση «φιλέτου» σε ξένες εταιρίες. Όλα αποκαλύφθηκαν όταν οι Ελληνικές Αρχές παρακολούθησαν πρώην διπλωμάτη διέταξαν την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου. Πέρυσι μάλιστα, αποκαλύφθηκαν και συνομιλίες ενός εμπλεκόμενου με δύο εταιρίες από το Ισραήλ...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: