Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η προστασία της φοροκλοπής


Ο φόρος είναι μία αναγκαστική χρηματική παροχή των ιδιωτών προς το Κράτος υπό μορφή οριστική και χωρίς αντάλλαγμα με σκοπό την κάλυψη των δημοσιών δαπανών. Όμως ο ορισμός αυτός δεν ανταποκρίνεται εις την σύγχρονη πραγματικότητα, διότι ο φόρος υπηρετεί και επικουρικούς σκοπούς όπως π.χ. πλουτολογικούς, ηθικοποιητικούς και κοινωνικοπολιτικούς, παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες είναι οι εισφορές που καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία από τους εργοδότες και τους ασφαλισμένους. Ως εκ τούτου η έννοια του φόρου με τις συνταγματικές φορολογικές αρχές είναι άκρως απαραίτητη για την λειτουργία του Κράτους, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευμάρεια της κοινωνίας.

Δυστυχώς όμως κατά τις τελευταίες δεκαετίες η πολιτική διαστροφή με την κατάπτωση των πολιτικών ιδεών και αξιών και την εμπέδωση της διαφθοράς εις τους μηχανισμούς και την λειτουργία του Κράτους είχε ως συνέπεια και την απώλεια της έννοιας και σημασίας του φόρου εις την συνείδηση των πολιτών. Η ένταξη της χώρας μας εις τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ε.Ο.Κ. π.χ. Ε.Ε., Ευρωζώνη και ΕΚΤ) είχε ως αποτέλεσμα την εισροή τεραστίων κεφαλαίων, υπό μορφή πακέτων στήριξης της ελληνικής οικονομίας ή τραπεζικών δανείων, πρωτόγνωρα εις την ελληνική πραγματικότητα. Όμως η διαφθορά του πολιτικού συστήματος εξουσίας, η χωλαίνουσα Δημόσια Διοίκηση, ως επακόλουθα της εκτροπής της συνταγματικής αρχής της διακρίσεως των εξουσιών, είχε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την εμπέδωση της φοροκλοπής και εισφοροκλοπής. Με την παράλληλη δημιουργία μηχανισμών προστασίας της φοροκλοπής από διάφορες Συντεχνίες και κυκλώματα εντός της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι κερδοσκοπούν  εις βάρος του Κράτους δηλαδή αυτής της κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.

Όμως η  κλοπή των φόρων ως δημόσιο έσοδο και των εισφορών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατέστη συστηματικά και σκόπιμα ένα «εθνικό άθλημα», διότι δια του τρόπου αυτού αποκρύπτεται  το πραγματικό ΑΕΠ (ακαθάριστο εθνικό προϊόν) της χώρας και παράλληλα μέσω αυτού η διασπάθιση και κατάχρηση εθνικών, κοινοτικών κονδυλίων, και των δεκάδων δισεκατομμυρίων δανείων που συνάπτονται «εν ονόματι του Ελληνικού Λαού». Πρόκειται περί ενός σατανικού σχεδίου του πολιτικού συστήματος εξουσίας για την κάλυψη και απόκρυψη της διαφθοράς και την διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Διότι υπό φυσιολογικές και νόμιμες συνθήκες  με την επένδυση  των εθνικών, κοινοτικών κονδυλίων και δανείων, αλλά και αυτών των φόρων, το ΑΕΠ της χώρας θα ήταν διπλάσιο από εκείνου, πριν το ξέσπασμα της κρίσης,  των 250 δις Ευρώ, δηλαδή περί τα 500 δις Ευρώ. Αλλά και οι βάσει του πραγματικού ΑΕΠ  δηλούμενοι φόροι θα ήταν υπερδιπλάσιοι, δηλαδή 110 δις, ετησίως,  αντί του μέσου όρου των 55 δις Ευρώ που είναι σήμερα .

Η ευρέως εμπεδωμένη πλέον φοροδιαφυγή και μη καταβολή εισφορών εις τα Ασφαλιστικά Ταμεία όχι μόνον επιδεινώνει την κατάσταση της χώρας μας, αλλά επιτείνει και τον κίνδυνο της αιφνίδιας χρεοκοπίας. Η κρίση χρέους και η απόγνωση των πολιτών, η μεγάλη ανεργία και η ένδεια έδωσαν μία διαφορετική έννοια, διάσταση και οξύτητα εις το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, η οποία από την αρχή της κρίσης άρχισε να παίρνει τεράστιες και επικίνδυνες διαστάσεις. Διότι τώρα υπεισέρχεται ένας ηθικός προβληματισμός: η επιβίωση του ανθρώπου, της κοινωνίας, αυτής της ίδιας της Πολιτείας.   

Εν όψει του κινδύνου της γενικής κατάρρευσης, ο αρθογράφος ήδη από τον Αύγουστο του έτους 2010 έως τις αρχές του 2011 απέστειλε 20 επιστολές εις τους Πρωθυπουργούς κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, εις τον Υπουργού Οικονομίας κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Γεώργιο Προβόπουλο, τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης και νυν Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τους Υπουργούς κ.Ε.Βενιζέλο, κ. Λουκά Κατσέλη (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη (Υφυπουργός Εργασίας και Κοιν.Ασφάλισης), κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (Υπουργός Ανάπτυξης) , κ. Ανδρέα Λοβέρδο (Υπουργός Εργασίας),τους κ.κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο( Διοικητής ΙΚΑ) και Γιάννη Καπελέρη  (Διευθυντής ΣΔΟΕ), την ΓΣΕΕ,  και άλλους Υπουργούς και Πολιτικά Πρόσωπα (σύνολο 20) εις τους οποίους προτάθηκε ένα αναλυτικό σχέδιο αποτελεσματικής και οριστικής αντιμετώπισης της γάγγραινας της φοροδιαφυγής και της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. 

Συγκεκριμένα: την απευθείας σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τις τράπεζες και με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), και δια των τραπεζικών λογαριασμών την αυτόματη πίστωση (ONLINE) των παρακρατηθέντων φόρων και ΦΠΑ από τις ταμειακές μηχανές εις τον Τραπεζικό Λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών. Με το ίδιο σύστημα και με την προσωπική καρτέλα κάθε εργαζόμενου κάθε επιχείρησης η ONLINE ταυτόχρονη καταβολή των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών και των μισθών των εργαζομένων.

Με το αυτόματο αυτό σύστημα αποφεύγεται δια παντός αφενός  μεν η οιασδήποτε συναλλαγή του φορολογούμενου και ασφαλισμένου με όλους εκείνους τους φορείς που λυμαίνονται τα έσοδα του Κράτους και των Ασφαλιστικών Ταμείων, εις βάρος του γενικότερου συμφέροντος της κοινωνίας. Αφετέρου το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν μία καθημερινή ενημέρωση, αλλά και γενική εικόνα εσόδων επί ημερήσιας βάσης των καταβαλλόμενων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς την παραμικρή απώλεια. Με το ONLINE-Σύστημα επιτυγχάνεται παράλληλα η μείωση του κόστους λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Ασφαλιστικών Ταμείων και η βελτίωση των συντάξεων και των ασφαλιστικών παροχών.

Απάντηση με έγγραφες ευχαριστίες για τις απόψεις και προτάσεις έλαβε ο αρθρογράφος από το Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου (2 επιστολές), από το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, την Γενική Γραμματεία Φορολογικών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, από την Υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη, από τον Υπουργό κ. Κουτρουμάνη, από τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο και τον Αρχηγό της Ν.Δ. κ. Σαμαρά.

Λίγο αργότερα έχουμε την ψήφιση του Νόμου 3943/31.03.2011 ως απάντηση εις τις απόψεις και προτάσεις του αρθρογράφου. Δυστυχώς όμως ο Νόμος αυτός ουδέποτε εφαρμόστηκε, όχι λόγω έλλειψης τεχνολογίας και οικονομικών πόρων εις την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ..Γ.Π.Σ) αλλά λόγω της άμεσης «παρέμβασης και αντίδρασης» των διαφόρων κυκλωμάτων και Συντεχνιών.

Πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν την επανεξέταση της  εφαρμογής του Νόμου 3943/31.03.2011, όμως μετά καθυστέρηση 3 ½ ετών, η οποία είχε ως ολέθριες συνέπειες  τα 3 Μνημόνια, την τεράστια ύφεση και ανεργία και την πτώχευση και ταπείνωση του Ελληνικού Λαού.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει στην Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Αποστολέας                                                                                                 Ημερομηνία αποστολής

                                                                                                                             Διεύθυνση:

Διεύθυνση παραλήπτη Πρωθυπουργού/Υπουργού/Διοικητού

Θέμα: Αυτόματη και μόνιμη ολοκληρωτική πάταξη α) της εισφοροδιαφυγής με την μέθοδο της «προσωπικής ειδικής καρτέλας του εργαζόμενου» (ΠΕΚΕ) και  β) της φοροδιαφυγής και μη απόδοσης του ΦΠΑ

Αξιότιμε κύριε …………….!

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθώ τις τιτάνιες προσπάθειες που κάνετε εσείς και η κυβέρνηση σας για να βάλετε την χώρα μας εις την σωστή πορεία και να σώσετε την πατρίδα μας από την καταστροφή. Όμως δυστυχώς οι αρρωστημένες νοοτροπίες δεκαετιών που δημιουργούν τεράστια εμπόδια σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια αλλαγής της λάθους πορείας της χώρας μας είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με επιτυχία όσες προσπάθειες και αν καταβάλλετε. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος πού απευθύνομαι προσωπικά σε εσάς και σας παρακαλώ όπως διαβάσετε με προσοχή την επιστολή μου, εις την οποία εμπεριέχεται με κάθε λεπτομέρεια ο μόνος και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της μέχρις τώρα αθεράπευτης τεράστιας γάγγραινας της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, η οποία δυστυχώς κοστίζει ετησίως  δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ εις βάρος των Κρατικών Εσόδων δηλαδή της ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας. Η αυτόματη και μόνιμη αποτελεσματική πάταξη  της εισφοροδιαφυγής, της φοροδιαφυγής και της μη απόδοσης του ΦΠΑ θα οδηγήσει αφενός μεν εις την σταθερή και σίγουρη εξυπηρέτηση του  δημοσιονομικού χρέους της Χώρας, χωρίς λήψη πρόσθετων επώδυνων  μέτρων για το σύνολο της κοινωνίας, αφετέρου εις μία αναπτυξιακή τροχιά  της Ελληνικής Οικονομίας.

Α. Με το νέο σύστημα καταβολής του μισθού/της αμοιβής κάθε εργαζόμενου, που σας προτείνω δια της παρούσης επιστολής, και ο οποίος θα γίνεται υποχρεωτικός δια Νόμου μόνον μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστού, το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά ταυτόχρονα και όλα τα Ασφαλιστικά και Επικουρικά Ταμεία θα ενημερώνονται αυτόματα και ανά πάσα στιγμή της ημέρας για τις καταβολές των φόρων αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών μέσω της «προσωπικής ειδικής καρτέλας του εργαζόμενου»(ΠΕΚΕ).

Επιτρέψτε με να σας κάνω μία λεπτομερή περιγραφή:

1. Κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα,  θα πρέπει υποχρεωτικώς να διαθέτει επιχειρησιακό-επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό σε μία Ελληνική Τράπεζα με επαρκή αποθέματα που θα πιστώνεται συνεχώς.

2. Η επιχείρηση δηλαδή ο εργοδότης θα καταβάλλει υποχρεωτικά, αποκλειστικώς και μόνον μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστού της Επιχείρησης και μέσω της Τραπέζης προς τον Υπουργείο Οικονομικών και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, και προς τον Τραπεζικό Λογαριασμό του εργαζόμενου: α) την  καθαρή αμοιβή του εργαζόμενου,  β) τους φόρους,  γ) τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότου και εργαζόμενου, τα σχετικά επιδόματα κ.λ.π., με ταυτόχρονη πληροφόρηση των μεικτών και καθαρών αμοιβών του εργαζόμενου βάσει της «ΠΕΚΕ».

3. Η «ΠΕΚΕ», που θα κατασκευάσει  το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, θα τηρείται εφεξής δια Νόμου από όλες τις Επιχειρήσεις/Εργοδότες  μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα εμπεριέχει τα κάτωθι στοιχεία:

- Ονοματεπώνυμο Εργοδότη ή Λογότυπο της Επιχείρησης/Εργοδότη, διεύθυνση της επιχείρησης, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και αναφορά της ΔΟΥ που υπάγεται. Κωδικό ή αριθμό αδείας της Επιχείρησης, τον Αριθμό του Τραπεζικού  Λογαριασμού.

- Ονοματεπώνυμο του εργαζόμενου, ονόματα γονέων, έτος γεννήσεως, τόπος και Δ/νση κατοικίας, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος, ΑΦΜ και ΔΟΥ που υπάγεται, Ασφαλιστικό Ταμείο, Αριθμός Μητρώου του εργαζόμενου εις το Ασφαλιστικό Ταμείο εις το οποίο ανήκει, έναρξη της εργασιακής σχέσης με ημερομηνία,  το ΑΜΚΑ,  τον Αριθμό του  Τραπεζικού Λογαριασμού του εργαζόμενου, οικογενειακή κατάσταση, τα ονόματα τέκνων, έτος γεννήσεως αυτών,

-  Εις την «ΠΕΚΕ»,  που θα συμπληρώνεται κάθε μήνα από τον εργοδότη για την καταβολή της αμοιβής/μισθού του,  θα αναφέρεται κατά πρώτον το σύνολο της μηνιαίας μεικτής αμοιβής του εργαζόμενου, μετά η παρακράτηση των φόρων βάσει ποσοστού της ισχύουσας φορολογίας, η παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότου και του εργαζόμενου προς το Ασφαλιστικό Ταμείο βάσει των ισχυόντων ποσοστών, και οι σχετικές καταχωρήσεις π.χ. καταβολές επιδομάτων, επικουρικά ταμεία κ.λ.π. Επίσης  την «ΠΕΚΕ» θα υπάρχει και ειδικός χώρος για καταχωρήσεις των δώρων εορτών,  επίδομα αδείας,  αναδρομικά, κ.α.

- Εάν εις την «ΠΕΚΕ» που θα συμπληρώνεται μηνιαίως από τον εργοδότη δεν γίνει η σωστή και ακριβής καταχώρηση ή παρακράτηση του φόρου, των ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π., ώστε το άθροισμα της καθαρής αμοιβής, των επιδομάτων κ.λ.π.  και το ύψους των παρακρατηθέντων φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών να μη αποδίδει εις το σύνολο του το ακριβές ποσό του συνόλου της μηνιαίας μεικτής αμοιβής, ως προαναφέρθηκε, τότε αυτομάτως μπλοκάρεται  η προώθηση, δηλαδή δεν γίνεται εφικτό το σχετικό «κλίκ» , ώστε να προωθηθεί η «ΠΕΚΕ» μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστού προς τον Τραπεζικό Λογαριασμό της Επιχειρήσεως, για την καταβολή του μισθού, δηλαδή την πίστωση του Τραπεζικού Λογαριασμού του εργαζόμενου, ταυτόχρονα και η παράλληλη αυτόματη προώθηση της «ΠΕΚΕ» με τις κρατήσεις φόρων και τις ασφαλιστικές εισφορών και η ταυτόχρονη αυτόματη προώθηση και καταβολή τούτων προς α) τους Κεντρικούς Υπολογιστές του Υπουργείου Οικονομικών και του Ασφαλιστικού Ταμείου, και β) τους  Τραπεζικούς Λογαριασμούς του Υπουργείου Οικονομικών και του Ασφαλιστικού Ταμείου.

Μέσω της εισαγωγής της «ΠΕΚΕ» επιτυγχάνονται τα κάτωθι:

α) Μπλοκάρεται αυτομάτως από το ηλεκτρονικό σύστημα η καταβολή της καθαρής αμοιβής εις τον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζόμενου, εάν ο εργοδότης μέσω της «ΠΕΚΕ» δεν αποδώσει ταυτόχρονα τους παρακρατηθέντες φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον Υπουργείο Οικονομικών και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέσω του Τραπεζικού Λογαριασμού που θα υποχρεώνεται να έχει.

β) εξασφαλίζεται μία συνεχής εισροή εσόδων, επί ημερησίας βάσεως έχουμε μια αυτόματη ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή των φόρων, εκμηδενίζεται η φοροδιαφυγή.

γ) εξασφαλίζεται μία συνεχής εισροή εσόδων, επί ημερησίας βάσεως έχουμε μία αυτόματη ενημέρωση των Ασφαλιστικών Ταμείων για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών , εκμηδενίζεται η εισφοροδιαφυγή.

δ) αποτελεσματική πάταξη της μαύρης ή ανασφάλιστης εργασίας και πλήρης έλεγχος του εργατικού δυναμικού της χώρας.

ε) πλήρης εξασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου. Συνεχής ενημέρωση των καταβληθέντων εισφορών. Αυτόματη και πλήρης εικόνα για το σύνολο των καταβληθέντων εισφορών των προηγούμενων ετών, με έγγραφη ενημέρωση του ασφαλισμένου μία φορά τον χρόνο από το Ασφαλιστικό Ταμείο όπως συμβαίνει εις τις χώρες της Ε.Ε. Επιτάχυνση σε χρόνο ρεκόρ της έγκρισης της συνταξιοδοτήσεως του εργαζόμενου.

ζ) καλύτερη και δικαιότερη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος του εργαζόμενου, παράλληλα βελτίωση των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α. Διότι  με το «ΠΕΚΕ» περιορίζεται σημαντικά η γραφειοκρατία, το λειτουργικό κόστος των Ασφαλιστικών Ταμείων που σημαίνει μείωση του προσωπικού, και σε συνέχεια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του εργαζόμενου και των εργοδοτών , που σημαίνει βελτίωση της ανταγωνιστικότητος., αύξηση της παραγωγής, αύξηση των θέσεων εργασίας, βελτίωση της Εθνικής Οικονομίας και αύξηση των πόρων του Κράτους,  αύξηση των πόρων των Ασφαλιστικών Ταμείων  κ.λ.π.

η) μείωση των υποχρεώσεων του Κράτους για οικονομική στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων και ως εκ τούτου απελευθέρωση σημαντικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη της χώρας μέσω των δημοσίων επενδύσεων.

θ) Ο εργοδότης θα δίδει εις τον εργαζόμενο αντίγραφο της μηνιαίας  ΠΕΚΕ ως αποδεικτικό της μηνιαίας μισθοδοσίας.

ι) Η ΠΕΚΕ θα διευκολύνει τον εργοδότη  εις την ταχύτατη έκδοση της  Ετήσιας Βεβαίωσης Αποδοχών (για φορολογική χρήση) ήδη κατά τον πρώτο μήνα του νέου  Οικονομικού Έτους.

κ) η ταχύτατη έκδοση της Ετήσιας Βεβαίωσης Αποδοχών σημαίνει επιτάχυνση/συντονισμό της αποστολής από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος ήδη από τον μήνα Δεκέμβριο.

λ) που σημαίνει επίσπευση της κατάθεσης δηλώσεων Φορολογίας εισοδήματος από τους φορολογούμενους ήδη από τον μήνα Ιανουάριο ώστε ήδη από αρχάς του Μαρτίου να εισρέουν εις το Υπουργείο Οικονομικών τα Έσοδα του Κράτους. Έτσι θα μειώνονται σημαντικά οι δανειακές ανάγκες του Κράτους ήδη κατά το 1ο  τρίμηνο του έτους.

Η «ΠΕΚΕ»  τελικώς πρέπει να εφαρμοσθεί και εις όλους τους φορείς του στενού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Β. Παράλληλα θα ήθελα να σας παρακαλέσω,  όπως για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μη απόδοσης του ΦΠΑ, μία άλλη τεράστια μάστιγα, να εισηγηθείτε εις το Οικονομικό Επιτελείο και την ψήφιση Νόμου για αυτόματη απόδοση των Φόρων και του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις ήδη κατά την διάρκεια της συναλλαγής, μέσω των ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών. Εξυπακούεται για κάθε είδος συναλλαγής και ανεξαρτήτου ύψους του καταβληθέντος ποσού που καταβάλλει ο καταναλωτής. Δηλαδή η κάθε επιχείρηση μέσω του συστήματος ΟΝLΙΝΕ θα συνδέει τις ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές ταυτόχρονα με α) τον Τραπεζικό Λογαριασμό της Επιχείρησης και β) με τον Κεντρικό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και τον Τραπεζικό Λογαριασμό  του Υπουργείου Οικονομικών. Μέσω του συστήματος αυτού επιτυγχάνονται τα κάτωθι:

α. Ολοκληρωτική πάταξη της φοροδιαφυγής και της μη απόδοσης του ΦΠΑ. Διότι είναι άδικο ο καταναλωτής να καταβάλλει τους φόρους και το ΦΠΑ εις τον εισπράττοντα επιχειρηματία αλλά αυτοί να μη αποδίδονται εις το Κράτος, με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστιες κοινωνικές συνέπειες, κίνητρα για διαφθορά και παράνομες συναλλαγές, αλλά και αδυναμία του Κράτους για παροχή αξιοπρεπών κοινωνικών παροχών.

β. Ολοκληρωτική πάταξη της διαφθοράς εις το φοροεισπρακτικό σύστημα των Οικονομικών Εφοριών, διότι κόβεται για πάντα ο ομφάλιος λώρος  της παράνομης συναλλαγής. Κατάργηση πολλών Εφοριών και μείωση του λειτουργικού κόστους, μείωση του προσωπικού, αποχώρηση και μετάταξη αυτού σε παραγωγικούς τομείς του ιδιωτικού τομέα.

γ. Ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών επί ημερησίας βάσεως για το ημερήσιο τζίρο των Επιχειρήσεων και την γενική εικόνα της Εθνικής Οικονομίας.
 
δ. Με το σύστημα αυτό το Υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώνεται συνεχώς και επί ημερησίας βάσεως για την πορεία των  Εσόδων  του Κράτους.

Αξιότιμε κύριε …………, αισθάνομαι την αγωνία σας για το μέλλον της Πατρίδος μας, όπως βέβαια και εγώ και όλοι οι Έλληνες που αγαπάνε ειλικρινώς αυτόν τον τόπο. Η επιστολή αυτή προς τον πρόσωπό σας τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση και την δική μου αγωνία να συμβάλλω και εγώ με το δικό μου τρόπο εις την προσπάθεια που κάνετε εσείς και η Κυβέρνηση σας για να σώσετε την Πατρίδα μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

(Γεώργιος Εμ. Δημητράκης)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: