Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΓΑΛΑΞΙΔΙ... Αναζητώντας τον δολοφόνο



Ρεπορτάζ: Χρήστος ΜαζάνηςΣοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Φωκίδας η άγρια δολοφονία του 58χρονου αγροτοκτηνοτρόφου Ευθύμιου Μαρδάκη.

Το πτώμα του άτυχου πατέρα τεσσάρων παιδιών εντοπίστηκε σε ερημική τοποθεσία λίγο πριν τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου από τον γιο του, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανησύχησε επειδή ο πατέρας του καθυστερούσε να επιστρέψει από τη στάνη του, περίπου 15 χιλιόμετρα έξω από το Γαλαξίδι.

Το θύμα έφερε διαμπερές τραύμα από όπλο πιθανόν κυνηγετικό, ενώ το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου και βρέθηκε. Ο 58χρονος πυροβολήθηκε μία φορά και ο θάνατός του επήλθε ακαριαία.

Το zougla.gr βρέθηκε στην περιοχή και έκανε αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος

(Το σημείο της δολοφονίας)

(Γάντια των ανδρών της σήμανσης)

(Το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου)Το zougla.gr επισκέφθηκε το σπίτι του θύματος στο Γαλαξίδι και συνομίλησε με τον ένα του γιο, καθώς ήταν αυτός που αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό. «Θέλω να βρεθεί ο δολοφόνος σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η οικογένεια κάνει έκκληση μέσω του zougla.gr προς τις αστυνομικές αρχές να επισπεύσουν την έρευνα και να φτάσουν σύντομα στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Οι μαρτυρίες

Η δολοφονία του κτηνοτρόφου έγινε παραμονή του εορτασμού του προφήτη Ηλία στις 19 Ιουλίου.
Ο άτυχος Ευθύμιος Μαρδάκης
Ο άτυχος Ευθύμιος Μαρδάκης
Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και κατοίκων της περιοχής στο zougla.gr, την ημέρα εκείνη ο Ευθύμιος Mαρδάκης φόρτωσε στις 5:30 το απόγευμα νερό στο αγροτικό του αυτοκίνητο προκειμένου να πάει στο μαντρί του για να ποτίσει τα ζώα του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον κτηνοτρόφο ζωντανό ήταν ένας υπάλληλος βενζινάδικου της περιοχής γύρω στις 18.45 το απόγευμα.


Στις 20:00 το βράδυ ο κτηνοτρόφος είχε ήδη ξεφορτώσει το νερό για τα ζώα του και στις 20:30 μίλησε
Το βενζινάδικο που επισκέφθηκε ο κτηνοτρόφος
Το βενζινάδικο που επισκέφθηκε ο κτηνοτρόφος
για τελευταία φορά με την γυναίκα του στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δολοφονία του Ε. Μαρδάκη πιθανολογείται ότι έγινε κατά τη δύση του ηλίου ενώ μαρτυρίες αναφέρουν πως πιθανόν το θύμα να προσπάθησε να αποφύγει τον δράστη.

Οικογενειάρχης πρότυπο

Για έναν οικογενειάρχη πρότυπο κάνουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής. Ο Ευθύμιος Μαρδάκης, πάντα χαμογελαστός και φιλότιμος, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Ωστόσο συγγενείς του θύματος ανέφεραν στο zougla.gr ότι ο κτηνοτρόφος, στο παρελθόν, είχε δικαστική διαμάχη με έναν άλλο κτηνοτρόφο της περιοχής για χωράφια. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο συγκεκριμένος αντίδικος φέρονταν να του καταστρέφει τα χωράφια βάζοντας εκεί πρόβατα να βόσκουν.
Μοναστήρι κοντά στο σημείο της δολοφονίας
Μοναστήρι κοντά στο σημείο της δολοφονίας
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, μια καλόγρια από το μοναστήρι το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο της δολοφονίας φέρεται να έχει καταθέσει ότι είδε την ημέρα της δολοφονίας τον αντίδικο κτηνοτρόφο έξω από τον ιερό ναο γύρω στις 21:00 με 21:30 το βράδυ.

Αν και η περιοχή είναι δύσβατη, η Ασφάλεια μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε φέρεται να έχει συλλέξει δυο κυνηγετικά όπλα τα οποία βρέθηκαν σε σπίτι της περιοχής.

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του 58χρονου, ακόμη παραμένει ανεξιχνίαστη η δολοφονία ενός άλλου κτηνοτρόφου που είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα, δύο περίπου χιλιόμετρα από το σημείο της δολοφονίας του Ε. Μαρδάκη, είχε βρεθεί νεκρός το 2002 ο Κώστας Παφίλης. Ο κτηνοτρόφος είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο και η δολοφονία του δεν εξιχνιάστηκε...

Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο δολοφόνος γνώριζε τις κινήσεις του θύματος, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι δύο δολοφονίες να συνδέονται...

zougla.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλό σου ταξίδι Κουίνι...
---γηϊνοανέβατος---

Ανώνυμος είπε...

Σε αγαπάμε Κουινι και από εκεί πάνω 😭😭