Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΜΦΙΣΣΑ… Τίτλοι τέλους για το Γηροκομείο!




Μετρημένες οι μέρες του Γηροκομείου Άμφισσας που δεν έχει πια προσωπικό να βγάλει τις βάρδιες
Κινδυνεύουν οι τρόφιμοι
-«Αυτό που βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των τροφίμων για το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι εδώ που έφτασαν τα πράγμα είναι αδήριτη ανάγκη να παρέμβει το Τμήμα Κοινωνική Πρόνοιας», τόνισε ο νέος Δήμαρχος κ. Θ.Παναγιωτόπουλο
Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγήθηκε το Γηροκομείο της Άμφισσας και από σήμερα τίθεται ευθέως και άμεσα θέμα ασφάλειας των τροφίμων, αφού έχουν οδηγηθεί σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας και καλείται να λειτουργήσει τις τρεις βάρδιες με  τους ελάχιστους που απέμειναν.
 Η διοίκηση του ιδρύματος προσπάθησε, αφού ο κόμπος έφτασε στο χτένι, να εξασφαλίσει μέσω των δικαστικών αρχών, προσωπικό ασφαλείας, κάτι που όμως δεν πέτυχε, επειδή προφανώς κανένας δικαστικός λειτουργός και κανένας νόμος δεν μπορεί να οδηγήσει στα πόστα τους ανθρώπους που είναι τρία χρόνια «ελαφρώς πληρωμένοι».
Εντωμεταξύ και η διοίκηση είναι μισοδιαλυμένη, χωρίς πρόεδρο καθώς ούτε ο τοποτηρητής Ναυπάκτου ασχολήθηκε  με το θέμα, ούτε ο νέος Μητροπολίτης έχει αναλάβει τη θητεία του. Ο νέος Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του προσπαθεί να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, ενώ βλέποντας το αδιέξοδο ζητεί την παρέμβαση της Πρόνοιας.
«Αυτό που προέχει τώρα δεν είναι η λειτουργία του Ιδρύματος, αυτό είναι θέμα που μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί και αργότερα. Αυτό που βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των τροφίμων για  το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα είναι αδήριτη ανάγκη να παρέμβει το Τμήμα Κοινωνική Πρόνοιας», τόνισε ο νέος Δήμαρχος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση βαρύνουν εν πολλοίς την Πολιτεία και φυσικά τους τοπικούς της εκπροσώπους, τη Βουλευτή κ. Ασπασία Μανδρέκα και τον πολιτευτή, υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Κώστα Παπαθανασίου που δεν απαίτησαν την κατ’ εξαίρεση αντιμετώπιση του ιδρύματος, μιας και για χρόνια δεν είχε ίση αντιμετώπιση με τα άλλα αντίστοιχα ιδρύματα.
Επίσης, σοβαρές ευθύνες βαρύνουν τον πρώην Δήμαρχο κ. Νίκο Φουσέκη που φρόντισε να κάνει τους διορισμούς πριν ακόμη ανοίξει το ίδρυμα, ο κος Ασημακόπουλος που πρόσθεσε τους δικούς του  και γενικά όλοι αυτοί που φρόντισαν να εξασφαλίσουν το μέγιστο προσωπικό ( 28 άτομα), την ώρα που το ίδρυμα φιλοξενούσε πολύ λιγότερους τροφίμους από το όριο χωρητικότητας του.
Σαφείς ευθύνες βαρύνουν και τη Διαχειριστική Επιτροπή που έβλεπε να γίνεται πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες του ιδρύματος και το επέτρεπε, όπως και τον Διευθυντή κ. Γιάννη Πάλλα, που έβλεπε να αποχωρούν κατά ομάδες οι εργαζόμενοι και δεν φρόντισε, μέσω της Διαχειριστικής, να μεταφερθούν οι τρόφιμοι στα σπίτια των συγγενών, ώστε να μην κινδυνέυουν.
Τέλος, τούτη την ώρα το μόνο που έχει σημασία και πρέπει να προστατευτεί από όλους είναι η ζωή και η υγεία των τροφίμων!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: