Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΙΑΝΗ... «Ζούμε ένα πραγματικό εφιάλτη! Φορτηγά με εκρηκτικές ύλες περνούν μέσα από το χωριό»


Σύμφωνα με καταγγελίες του κατοίκου της Βίνιανης Παναγιώτη Παπαδήμου
«Ζούμε ένα πραγματικό εφιάλτη»
-«Φορτηγά με εκρηκτικές ύλες περνούν μέσα από το χωριό»- «Η εταιρία προκειμένου να γλυτώσει τη διαφορά μερικών μέτρων αφήνει τα φορτηγά να περνούν μέσα από το χωριό και η σκόνη κατακάθεται στα σπίτια μας, στα ζώα , ακόμη και στις τροφές τους»
Το οξύτατο πρόβλημα της κίνησης φορτηγών γεμάτα με βωξίτη αλλά και εκρηκτικές ύλες μέσα από το χωριό Βίνιανη αναδεικνύει ο κάτοικος της περιοχής Παναγιώτης Παπαδήμος και με ανοιχτή επιστολή του καλεί τις αρχές να πράξουν τα νόμιμα προκειμένου να αποφευκτούν  ατυχήματα αλλά και να μην επιβαρύνεται η κτηνοτροφία , από την οποία ζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων
 Αναλυτικά:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Οι κάτοικοι της Βίνιανης εδώ και ένα χρόνο περίπου ζούμε έναν πραγματικό εφιάλτη εξαιτίας της ασύδοτης κυκλοφορίας των φορτηγών μεταφοράς βωξίτη. Συγκεκριμένα, από τη Στοά 627 φορτώνονται σε καθημερινή βάση τα φορτηγά και φορτωμένα πλέον διέρχονται από το χωριό μας από τη μια άκρη στην άλλη, προκειμένου να γλυτώσει η εταιρία «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες» τη διαφορά των μερικών δεκάδων μέτρων από τον κανονικό δρόμο (μέσω 51 χλμ).
Όλη αυτή η δραστηριότητα πραγματοποιείται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας χωρίς να υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας, χωρίς να υπολογίζεται το περιβάλλον του ίδιου του χωριού μας μιας και η σκόνη που σηκώνουν τα φορτηγά επικάθεται   σε ανθρώπους, σπίτια, δρόμους, ζώα ακόμη και στην τροφή των ζώων (χόρτα και κλαριά).
Κίνδυνος υπάρχει επίσης και εξαιτίας  των ταχυτήτων που αναπτύσσονται μέσα στο χωριό τόσο για αυτοκινητικό ατύχημα , όσο και για εμπλοκή των μικρών παιδιών που αφθονούν, ειδικά τους θερινούς μήνες. Ακριβώς αυτούς τους μήνες , αυτή η «κίνηση» στο χωριό μας είναι και σημείο ταφής επειδή οι παραθεριστές θα χάσουν το προνόμιο της φυσικής ησυχίας και ομορφιάς που είχε στη διαφορετική περίπτωση. Η δε φθορά που παθαίνει το οδόστρωμα (που δεν ήταν σχεδιασμένο να δέχεται τέτοια φορτία) είναι τεράστια και το κόστος της το επιβαρυνόμαστε εμείς εξ αιτίας των επαναλαμβανόμενων βλαβών και φθορών των αυτοκινήτων μας. Εκτός αυτού μέσα από το χωριό περνάνε τα αυτοκίνητα μεταφοράς εκρηκτικών υλών (φορτωμένα με αρκετούς τόνους) με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να είναι πολλαπλάσιοι.
Αυτά τα φαινόμενα πρέπει άμεσα  να σταματήσουν ενώ τα όργανα της πολιτείας να πάρουν θέση και να επέμβουν πριν γίνει κάποιο ατύχημα και πριν καταστραφεί ολοσχερώς το χωριό μας. Η μικροοικονομία του χωριού μας έχει να κάνει με την κτηνοτροφία και μόνο. Μη μας τη διαλύεται κι αυτή.
Άμφισσα 16-7-2014
Παναγιώτης Παπαδήμος
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδη δεν προκειται κανενας να σας ακουσει βαλτε τα αυτοκινητα σας στο δρομο κατα τετοιο τροπο που να μην χωρανε τα φορτηγα να περασουν. Σιγα μην νοιαστει για την επιστολη σας η εταιρεια απατη {αλλαξε ονομασια για φορολογικους λογους, ποιος ξερει ποσα χρωσταει} η καποιος αλλος και να ενδιαφερθει για την ποιοτητα της ζωη σας .

Ανώνυμος είπε...

Εγω ως μονιμος κατοικος ΒΙΝΙΑΝΗς εδω και15 χρονια και διασχιζοντας τον δρομο ΑΜΦΙΣΣΑ-ΒΙΝΙΑΝΗ, εχω συναντησει απειρες φορες το κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ με το φορτηγο του να διασχιζει την συγκεκριμενη διαδρομη (απο τον ΚΑΡΠΑΚΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ παραχωρησουμε προτεραιοτητα να περασει.
Τωρα στις εκλογες που δεν τον βγαλαμε του κακοφανηκε και δεν ξερει που να ξεσπασει. ειναι λογικο τα νεα μυαλα με νεες ιδεες θα μας βοηθησουν.

χαχαχα. εδω ειναι που πρεπει να γελεσουμε .