Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τα ψέματα των πολιτικών, που κατάπιαμε αμάσητα στην Μεταπολίτευση

andreaspapandreou

Κάποτε είχαν ρωτήσει τον Ρόναλντ Ρήγκαν (Πρόεδρος των ΗΠΑ 1981-1989), αν μπορεί ένας ηθοποιός να είναι Πρόεδρος. «Πώς μπορεί ένας Πρόεδρος να μην είναι ηθοποιός;» ήταν η απάντησή του. Το ψέμα είναι συνδεδεμένο με την πολιτική, σε όλες τις χώρες και όλες τις εποχές. Στην Ελλάδα αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά και σήμερα 1η Απριλίου, κάνουμε μια αναδρομή στα ψέματα, που μας είπαν οι πολιτικοί μας τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης.
 
Ψέματα μεγάλα, υποσχέσεις, που ξεχάστηκαν, αλλά και ψέματα της κατηγορίας «τα μάτια σου θα πιστέψεις ή εμένα;», από αυτά που αναρωτιέσαι αν αυτός που στα λέει είναι ο βασιλιάς του κυνισμού ή απλώς ανόητος. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός τις περισσότερες φορές, επιβράβευσε τα ψέματα και αυτούς που τα είπαν, χαρίζοντάς τους κυβερνητικές θητείες, θέσεις, εξουσία και χρήματα. Απόδειξη, η χρεοκοπία της χώρας, η οποία θα μπορούσε να είναι μια ιστορία διαρκούς ψέματος, καθαγιασμένου σε κάλπες, συγκεντρώσεις και μια καθημερινότητα βολέματος και ηθελημένου παραμυθιάσματος.

Το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και μετά, εμφανιζόταν ως αντιδυτικός και σφόδρα αντίθετος με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ. Αυτή ήταν και η μεγάλη του διαφωνία με … Διαβάστε τη συνέχεια στο news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: