Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ... Πλήρη διάλυση και αναγέννηση βλέπει ο νέος Μητροπολίτης - Οι πιστωτές συνασπίζονται και προχωρούν σε κατασχέσεις


Το θέμα του Γηροκομείου Άμφισσας έχει απασχολήσει έντονα το νέο Μητροπολίτη, ο οποίος φρόντισε να ενημερωθεί για το θέμα, αν και όπως μας είπε, δεν είχε επαφή με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής.
 Ιδιαίτερα εξεπλάγην όταν πληροφορήθηκε πως παρότι το ίδρυμα έκλεισε, άδειασε και οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται, συνεχίζουν να είναι εργαζόμενοι του ιδρύματος και να τρέχουν κανονικά οι μισθοί τους, τους οποίους και έχουν θεμελιώσει με την επίσχεση εργασίας.
«Είναι προφανές ότι πρέπει να διαλυθούν σε πρώτη φάση οι συμβάσεις και ίσως η καλύτερη λύση είναι να πάει όλη η διαδικασία από την αρχή, ώστε να δομηθεί σε νέες γερές βάσεις το ίδρυμα», επεσήμανε ο νέος Μητροπολίτης κ. Θεόκτιστος, ο οποίος δείχνει να επιθυμεί ξανά τη λειτουργία του ιδρύματος, αλλά κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες. Θέλει να στήσει ένα ίδρυμα δυνατό, βιώσιμο, που θα δομηθεί, θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει με διαφάνεια, ώστε να έχει τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση, την οποία με τον τρόπο που άνοιξε δεν είχε ποτέ.
Οι πιστωτές συνασπίζονται και προχωρούν σε κατασχέσεις
Ολοένα και πιο σύνθετο γίνεται το πρόβλημα του Γηροκομείου Άμφισσας, καθώς οι πιστωτές του, φόρεσαν αναγκαστικά μεγάλα «φέσια» από τη λειτουργία του. Τώρα, όλοι αυτοί, που οι περισσότεροι είναι μέσα μεγάλα ποσά βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, αφού όσο λειτουργούσε αφενός δεν μπορούσαν συνειδησιακά να στερήσουν τις υπηρεσίες τους από τους τροφίμους, αφετέρου είχαν την ελπίδα να πληρωθούν. Τώρα βλέπουν ότι η ελπίδα χάθηκε και αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους.
 Κάποιοι πάντως, οι οποίοι δεν έχουν πολύ μεγάλα ποσά να χάσουν, έχουν πάρει ήδη τις αποφάσεις τους να το αφήσουν στην άκρη και να μην τα διεκδικήσουν δικαστικά. Αν ανοίξει ξανά, το συζητάμε με τη νέα Διαχειριστική, αλλιώς, ας πούμε ότι παίξαμε και χάσαμε, μας λέει ένας από αυτούς.

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το ποιός θα αναλάβει το χρέος του 1200000+ ειπε τιποτα ο δέσποτας ή και αυτό θα το θέσει σε νέες γερές βάσεις μαζί με το ίδρυμα;
Αντε ...και εις τους αιώνας των αιώνων ...Αμήν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ,ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ.ΕΥΓΕ ΣΑΣ.