Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Οι αριθμοί του Γερμανία-Αργεντινή

Ο Κλόζε που μετράει τόσα γκολ όσα όλη η Αργεντινή, ο Μέσι που φτιάχνει φάσεις για όλους και τα πέναλτι που αρέσουν στη Γερμανία. Δείτε τον τελικό του Μουντιάλ μέσα από τη γλώσσα των αριθμών.
 
Λίγες ώρες έμειναν για τον τελευταίο από τους 64 αγώνες του Μουντιάλ και τον πιο σημαντικό: εκείνον που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα φέρει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα είναι η Γερμανία για να φτάσει τις 4 κατακτήσεις και να "ισοφαρίσει" την Ιταλία ή η Αργεντινή θα πάρει την τρίτη κούπα και θα "πιάσει" τους Γερμανούς;
Λίγο πριν τη μεγάλη μάχη, το Sport24.gr σας βάζει στο κλίμα με τη βοήθεια της στατιστικής:
► Η Γερμανία έχει κατακτήσει το τρόπαιο μόνο σε μία από τις τελευταίες τέσσερις εμφανίσεις της σε τελικό Μουντιάλ. Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι δηλώνει "παρούσα" σε τελικό σε κάθε μία από τις επτά τελευταίες δεκαετίες (1954, 1966, 1974, 1982 and 86, 1990, 2002 και 2014).
► Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες συναντιούνται σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου με το μεταξύ τους σκορ να είναι 1-1 μέχρι στιγμής (3-2 η Αργεντινή το 1986, 1-0 η Γερμανία το 1990). Φυσικά και είναι το πιο συχνό ζευγάρι τελικού στην ιστορία του θεσμού...
► Αυτή είναι η 10 φορά στα 20 συνολικά Μουντιάλ που συγκρούονται για το τρόπαιο στο φινάλε μία ομάδα από την Ευρώπη και μία από την Λατινική Αμερική. Η μερίδα του λέοντος ανήκει μέχρι τώρα στους Νοτιοαμερικανούς με 7 κατακτήσεις.
► Αυτό είναι το 7ο συνολικά ραντεβού των δύο ομάδων σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα μοναδικά ζευγάρια που έχουν αναμετρηθεί και αυτά 7 φορές είναι Βραζιλία-Σουηδία και Γερμανιά-Γιουγκοσλαβία/Σερβία.
► Η πρόσφατη παράδοση ευνοεί τη Γερμανία. Τα "πάντσερ" νίκησαν την "αλμπισελέστε" τόσο στο Μουντιάλ του 2006 (4-2 στα πέναλτι) όσο και στο περασμένο Μουντιάλ (4-0), με τα δύο αυτά ραντεβού να λαμβάνουν χώρα στα προημιτελικά.
► Η ήττα με 4-0 από την Γερμανία στον προημιτελικό του 2010 συνιστά την πιο βαριά ήττα της Αργεντινής εδώ και 40 χρόνια (0-4 από Ολλανδία το 1974).
► Συνολικά, Γερμανία και Αργεντινή έχουν αναμετρηθεί 20 φορές, με την "αλμπισελέστε" να μετράει 9 νίκες και τη "Νάσιοναλμαντσαφτ" 6 (5 ματς έληξαν ισόπαλα). Στο τελευταίο τους ραντεβού πριν από δύο χρόνια στη Φρανκφούρτη, η Αργεντινή επικράτησε 3-1.
► Η Αργεντινή είναι η ομάδα που κράτησε ανέπαφη την εστία της περισσότερο από κάθε άλλη σε αυτό το Μουντιάλ, καθώς δεν δέχτηκε γκολ στα 4 από τα έξι παιχνίδια της.
► Τις πέντε τελευταίες φορές που η Γερμανία δεν σκόραρε σε Μουντιάλ, έχασε το παιχνίδι. Τελευταία φορά που η Γερμανία σκόραρε αλλά παρόλα αυτά έχασε ήταν στην ήττα της με 2-1 από τη Βουλγαρία στον προημιτελικό του 1994.
► Ο Μίροσλαβ Κλόζε μετράει 16 γκολ σε Μουντιάλ (πρώτος σκόρερ όλων των εποχών), όσα έχουν πετύχει όλοι μαζί οι παίκτες που βρίσκονται σε αυτό το ρόστερ της Εθνικής Αργεντινής. Με τα 23 παιχνίδια του σε Μουντιάλ έχει μπροστά του μόνο τον Ματέους που μετράει 25 συμμετοχές.
► Η Γερμανία δεν έχει χάσει ΠΟΤΕ σε Μουντιάλ όταν το ματς έχει οδηγηθεί στα πέναλτι (μετράει "4 στα 4") ενώ η Αργεντινή έχει 4 στις 5 επιτυχίες (μοναδική φορά που δεν τα κατάφερε ήταν κόντρα στη Γερμανία).
► Ο Τόμας Μίλερ έχει καταφέρει σε 12 συμμετοχές του σε Μουντιάλ να έχει συμμετοχή σε 16 γκολ (10 γκολ και 6 ασίστ)! Μαζί με τον Κλόζε είναι οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία του Μουντιάλ που έχουν σκοράρει 5+γκολ σε δύο διαδοχικά τουρνουά.
► Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης σε αυτό το Μουντιάλ, φτιάχνοντας μέχρι στιγμής 21 φάσεις για γκολ στους συμπαίκτες του. Στον αντίποδα ο Εζίλ έχει δημιουργήσει 15 αντίστοιχες φάσεις για τη Γερμανία.
► Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο έχει τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλον παίκτη στο φετινό Μουντιάλ, 509 συνολικά, ενώ έχει και τα περισσότερα τάκλιν μέχρι στιγμής: 28.
► Ο Άντρε Σέρλε έχει στείλει 3 φορές τη μπάλα στα δίχτυα σε μόλις 156 λεπτά συμμετοχής του σε αυτό το Μουντιάλ.
► Μόνο ο Τιμ Χάουαρντ (27) έχει περισσότερες αποκρούσεις στη διοργάνωση από τον Μάνουελ Νόιερ (23).
► Ο Λιονέλ Μέσι είναι δεύτερος σκόρερ στο Μουντιάλ με 5 γκολ (όσα και ο Μίλερ), κανένα τους όμως δεν έχει σημειωθεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια.
► Ένας εκ των Άνχελ Ντι Μαρία ή Σάμι Κεντίρα θα γίνει ο 10ος παίκτης που θα έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ και Παγκόσμιο Κύπελλο την ίδια σεζόν. Οι επτά από τους προηγούμενους εννέα ήταν Γερμανοί (Μπάγερν Μονάχου 1974) ενώ οι άλλοι δύο "εκλεκτοί" είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ το 1998 (Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλλία) και ο Ρομπέρτο Κάρλος το 2002 (Ρεάλ Μαδρίτης - Βραζιλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: