Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Άγριο ξεπούλημα σε όλη τη Στερεά Ελλάδα! - Τι πουλιέται στη Φωκίδα


Ευάγγελος Αποστόλου

Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9/7/2014

Άγριο ξεπούλημα σε όλη τη Στερεά Ελλάδα

Ως γνωστόν το ΤΑΙΠΕΔ μετά από κυβερνητική εντολή και με τις ευλογίες των δανειστών, επιχειρεί να βγάλει στο σφυρί παραθαλάσσιες εκτάσεις μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής αλλά και περιβαλλοντικής αξίας .

Από το 2013 και έπειτα συνεχώς προστίθενται στη λίστα της ντροπής, πανέμορφες παραλίες, μεγάλες εκτάσεις-φιλέτα μπροστά στη θάλασσα, αστικά ακίνητα σημαντικής οικονομικής αξίας, ακόμα και λουτροπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά  και στην Περιφέρειά μας. Στο βωμό της "ανάπτυξης" και της τουριστικής "αξιοποίησης", η Κυβέρνηση ουσιαστικά εκποιεί την περιουσία του ελληνικού δημοσίου σε τιμή "ευκαιρίας", εξυπηρετώντας εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους.
ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ:

1) Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
 Το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης όλων των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου , «ιδίως των επίγειων εγκαταστάσεων μεταφοράς προσώπων με αναρτημένα ή ελκόμενα οχήματα, υπαίθριων διαδρομών (πίστες χιονοδρομίας) και χώρων στάθμευσης οχημάτων» συνολικής έκτασης 11.100 στρεμμάτων.
2)Ξενία Δελφών & Αράχωβας
Με την απόφαση 234 της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζονται  και περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα .


Ιφιγένειας 8α, 34100 Χαλκίδα, Τηλ.: 22210 84863, Fax: 22210 22845


Βουλής 4, Τ.Κ. 10557  Αθήνα,  Τηλ: 210 3706263,  Fax: 210 3706063



http://apostolousterea.blogspot.gr

2 σχόλια:

Ποιητής είπε...

Ε όχι και άγριο ξεπούλημα! Καλά κάνει το κράτος, δεν είναι επιχειρηματίας, αλλά πειράζονται όσοι χάνουν τις μάσες από δήμαρχοι μέχρι επωφελούμενοι που μπαίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου χωρίς να έχουν τα προσόντα ή στις θέσεις ατόμων που έχουν πραγματική ανάγκη για εργασία. Το πρόβλημα είναι ότι οι αναθέσεις δε γίνονται με τον καθαρό τρόπο και ότι προτιμούν εταιρείες άλλων χωρών. Αν οι υπάλληλοι -έστω και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου- ήταν διορισμένοι με αξιοκρατικά κριτήρια, θα ήταν αλλιώς.

Στο λαογραφικό Αράχωβας π.χ. την περασμένη Παρασκευή τα ζωντόβολα που δούλευαν εκεί κλείδωσαν την πόρτα και έφυγαν για μπάνιο στην Αντίκυρα χωρίς καν να σκεφτούν να ελέγξουν μπας και ήταν επισκέπτες στο μουσείο... Ήταν τρις και ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα για ώρες αφού οι υπάλληλοι ήταν στη θάλασσα... Γιατί να είναι ακόμα στη θέση τους αυτά τα άτομα; Αν δεν ήταν μεσημέρι ή ακόμα χειρότερα, αν οι επισκέπτες δεν είχαν κινητό μαζί τους να πάρουν το 100 και πάθαιναν κάτι στην υγεία τους, από απλή λιποθυμία ως θάνατο, τι θα γινόταν;

Ανώνυμος είπε...

@Ποιητής

Κλείδωσαν μέσα τρεις επισκέπτες κ έφυγαν για μπάνιο; Αλήθεια;