Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Όταν η ΕΕ αποφάσισε τον... πρωθυπουργό της Ελλάδας!

Όταν η ΕΕ αποφάσισε τον... πρωθυπουργό της Ελλάδας!του Γιώργου Δελαστίκ...

Συγκλονιστικές ήταν οι αποκαλύψεις των Financial Timesτου Λονδίνου για το παρασκήνιο της ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της Ελλάδας το Νοέμβριο του 2011 και το ρόλο που έπαιξαν η Γερμανία, η Γαλλία και η ΕΕ στην εκτροπή αυτή. Εξίσου συνταρακτικά είναι τα όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βρετανική εφημερίδα για το ρόλο του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Αυτός μετέτρεψε τον Αντώνη Σαμαρά από αντιμνημονιακό σε μνημονιακό, αυτός διέγνωσε τη φιλοδοξία του Ευάγγελου Βενιζέλου να «φάει» τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου, αυτός επέλεξε τον Λουκά Παπαδήμο για πρωθυπουργό της χώρας – έναν τραπεζίτη, δηλαδή, έμπιστο του Βερολίνου για να αντικαταστήσει το λαομίσητο λόγω Μνημονίου αλλά εκλεγμένο από το λαό Γιώργο Παπανδρέου.
 
Οι πρόσθετες αποκαλύψεις του κατά την εποχή εκείνη υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ στο βιβλίο του Τεστ αντοχής για τη στάση των Γερμανών απέναντι στη γερμανόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, που είχε ήδη σχηματιστεί, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο το 2012, αφενός συμπληρώνουν την εικόνα και, αφετέρου, οδηγούν σε βαθύτερο προβληματισμό για τη φύση της ΕΕ.
 
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι είναι μύθος ο ισχυρισμός πως η ΕΕ είναι εγγυητής των δημοκρατικών αρχών διακυβέρνησης. Το αντίθετο διαπιστώνουμε.

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

φτανει που δικαιωνεται εστω και καθυστερημενα...